Bu hafta ligin her bölgesinde çok önemli maçlar vardı.Her takımın ligteki gerçek hedeflerini belirleyici sonuçlar alındı.

Derbi, kim atarsa onun galip geleceği bir maçtı.İki teknik adamda ilk önce gol yememeği düşünüp ona göre bir plan kurunca kısır döngüye döndü maç.Beşiktaş golü attı ve top çevirmeye başladı, entrasan olan Galatasaray’ın buna tepki vermemesiydi.İlk defa Galatasaray’ı evinde oynadığı maçlarda bu kadar heyecansız gördüm.

Başakşehir Osmanlı maçında erken gelen golün avantajıyla Başakşehir maçı koparttı.Başakşehir erken golü bulamasaydı ilerleyen dakikalarda risk alıp Osmanlı’nın üstüne gitmek zorunda kalacaktı.Osmanlı’yı anlayamıyorum hiç dengeleri yok.Bir gün çok düzenli bir gün darmadağın olabiliyorlar.

Gaziantep Fenerbahçe’yi böyle yakılamışken maçı kazanmalıydı.Son dakikada bu fırsat ellerine geldi ama olmadı.Fenerbahçe ise devlet memuru gibi görevini yapmaya çalışan futbolculardan kuruluydu.Hiçbiri risk almıyor.Böyle olunca sıradanlaşıyorlar.

Konya’da az da olsa Konyaspor’un üstülüğü vardı.İlk defa bu kadar üretken oynadılar.Trabzon düzelmeye devam ediyor.Daha planlı ve akılcı oynuyorlar.

Kasımpaşa çok iyi defans yapmaya başladı.Son üç maçta golü kalelerine kapattılar ki bu maçlar Başakşehir , Fenerbahçe ve Bursa maçlarıydı.Kendileri için çok önemli puanlar kazandılar.Bursa tam bir hayal kırıklığı.Düzenli oynayamadıkları gibi hiç mücadele etmiyorlar.

Antalya Akhisar’da hedeflerini küçülttü.Hiçbir şey yapmadan 3-0 yenildiler. Ders çıkartmaları gerekiyor.Akhisar zamanlama olarak tam yerinde düzeldi.Çok önemli bir üç puandı.Yoksa altlarda çok sert bir mücadele var.

Karabük Gençlerbirliği’ni zorda olsa 1-0 yenerek altlardan az da olsa uzaklaştı.Gençlerbirliği’nin deplasmandaki performansı yeterli değil.

Kayseri çok zor olan fikstür dezavantajını lehine döndürdü.Fakat lig onlar için yeni başlıyor.Oynadıkları futbol güven verici.Rize ise kendini ateşe attı.

Alanya’da ise iki turuncu karşılaştı.Alanyaspor çok düzenli ve istekliydi.Bir üst futbolun izlerini seyrettirdiler.İnşallah kalplerimizdeki hedefe adım adım ilerleyeceklerdir.Adana elinden geleni yaptı.Didindi ama Alanyaspor iyi günündeydi.