Kitap Dünyası 

Seni En Çok Ben Sevdim 

Cevdet Ayvaz’ın Seni En Çok Ben Sevdim kitabı  Sisyphos Yayınları’ndan çıktı. Kitap basın bülteninde şu şekilde anlatılıyor : “Her aşk kendi yolunu çizer diyerek Seni En Çok Ben Sevdim isimli ikinci kitabımı sevgiye adanmış yüreklerinize bırakmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Sevgi konusunu işlemeye çalıştığım bu ikinci kitabımda daha çok hayatın içinden yaşanmışlıkların şiire dönüşmüş gerçek hikayelerini okuyacaksınız. Sizler de duygusuz kalabalıklar içinde duygusal yalnızlıklar yaşayan insanları tanıdıkça benimle birlikte seni en çok ben sevdim diyeceksiniz bu kitapta…Seni en çok ben sevdim, benim senin sizin yani hepimizin bir parçası aslında. Bazı şarkılar vardır hani, dinlersiniz işte bu benim şarkım dersiniz. O şarkıyla bütünleşirsiniz, o şarkıda kendinizden bir şeyler bulursunuz. Bu kitap da öyle bir kitap benim ve sizin için. Hani yüreğimize şefkatle dokunan, sevgiyle kucaklayan, hani bizi bizden alıp çok uzaklara götüren o şarkılar gibi. Hani kelimeler boğazımıza düğümlendiğinde imdadımıza yetişen, hani duygularımızı dillendiren şarkılar gibi. Kimi zaman sevdamızın en romantik seslenişini yaptığımız, kimi zaman sevinçlerimizin en büyük coşkusunu yaşadığımız, kimi zaman hüzünlerimizin en acı çığlığını duyduğumuz ve bazen de pişmanlığımızın iç çekişini hissettiğimiz şarkılar gibi hani. Seni en çok ben sevdim bu yüzden bizi çok farklı duygulara taşıyacak.” Bu çok özel eseri mutlaka okuyun. 

CEVDET AYVAZ  

1982 yılında Trabzon’da dünyaya geldim. İlk orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 2004 yılında    Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletmecilik bölümünü bitirdi. Çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler yazdı. 2000-2006 yılları arasında Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği Trabzon bölge temsilciliğini yürüttü. 

Lise ikinci sınıfta edebiyat öğretmeni Cemal Sezgin’in teşviki ile şiire başladı. Yaklaşık 2 yıl boyunca Yeni Ozanlar Dergisi’nde şiirlerini yayınladı. 2000 yılında ilk defa katıldığı Türkiye geneli ödüllü şiir yarışmasında 2. Mansiyon ödülü alarak kendi adına bir ilki gerçekleştirmiş oldu ve takip eden süreçte yine kendi adına ilkleri yaşadığı bu yolda kendini şair-yazar olmaktan çok şair-yazar adayı olarak tanımladı.

YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI

Gönül Adamları (Şiir Antolojisi, Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği) 

Sevgisiz Koyma Beni (Şiir Kitabı, E-kitap Projesi)

Seni En Çok Ben Sevdim (Şiir Kitabı, Sisyphos Yayınları) 

Cümle Mühendisleri (Edebiyat Antolojisi, Sisyphos Yayınları) 

ÖDÜLLER 

Sevmek Günah mı (Şiir, Türkiye geneli şiir yarışması mansiyon ödülü – Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği 2000)

Soğuk Bir Kış Günü (Şiir, yılın şiiri ödülü – Yeni Ozanlar Dergisi 2000) 

Sevgilim (Şiir, İstanbul geneli şiir yarışması birincilik – Pendorya AVM 2012)

Onur Belgesi (Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği 2012)

Ey Oğul (Şiir, Edebiyat ödülü – Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği 2013)

Seni En Çok Ben Sevdim (Şiir, Türkiye geneli şiir yarışması birincilik - Kadıköy Belediyesi 2014)

Adın Şarkılarda Kaldı (Şiir,  Uluslararası şiir yarışması mansiyon ödülü – Sarı Zeybek Derneği 2016)

Yükseliş Gönlün Şifası 

 Şebnem Özkan’ın çok kıymetli eseri Yükseliş Gönlün Şifası çıktı.  Zamanın Sonu, İnsan’ın Başlangıcı Işık Çağı Çocukları’nın yazarı Şebnem Özkan’la masallardan, mitolojiye, kuşakların bilgisinden Doğal La frekansı müziklerine yeni paradigmaya yolculuk… İnsan her zaman geleceği hakkında bilgi sahibi olmak istemiştir. Çünkü bu ona güven verir. Şebnem Özkan Yükseliş: Gönlün Şifası’nda, insanın varoluşsal sorularına cevap verebilmeyi amaçlıyor. “Neden buradayım? Bu hayatta ne yapıyorum? Bu dünyanın hali ne? Ne olacak bu işin sonu?” gibi sorulara cevap verebilmek için “büyük resmi görmek” her zaman çok yararlı… Çünkü o zaman tüm yaşananların bir öğrenim programı içinde olduğunu ve

yapılması gerekenin de bir an evvel “okuldan mezun olmak” olduğunu anlayabiliyoruz. Bu anlayış ise kendini hayatlarımızda en başta huzur ve mutluluk, daha sonra da tatmin ve başarı olarak gösteriyor. Yükseliş: Gönlün Şifası, yaşanan kaotik tecrübelerin insanlığın Sevgi Bilincine

henüz geçememiş olmasından kaynaklandığını anlatıyor. Sevgi en güçlü ve aslında tek iyileşme kaynağımız. Daha oldukça az insanın gerçek anlamda ulaşabildiği bu çok yüksek frekansa programın bittiği zamansız zamanlarda mümkün olduğunca çok insanın erişmesi gerekiyor.

Dünyanın “illüzyonu” oldukça yoğun; kendini öyle hemen belli etmediği gibi açmıyor da. Önümüze çıkarıp durduğu zorlu sınavlardan geçmenin ilk şartı kendimizi Sevgi Bilincinde var edebilmek. Kitap, sevginin frekansına yükselebilmemiz için önce içinde bulunduğumuz programı detaylarıyla

anlatıyor. Daha sonraysa kolaylıkla uygulanabilecek çözümler ve egzersizler öneriyor.

Kitaptan

Bir havayolu şirketi yöneticisisiniz diyelim… Herhalde pilotlarınızın çok iyi eğitimli olmasını

istersiniz. Onlar için pek çok eğitim programı ve faaliyeti hazırlarsınız. Ve bunlara büyük ihtimalle

bir de simülasyon programı dahil edersiniz, çünkü bu tür programlar hem ekonomik hem öğretici,

hem de pratik… Nitekim pilotlar uçuşlara gerçekten de simülasyon programlarında çalışarak

hazırlanıyorlar. İşte 3. Boyut dünyası tam da böyle bir şey: Bir simülasyon programı!

O yüzden zaten bu boyuttaki yaşamı anlatmak için “illüzyon”, “rüya”, “hayat okulu” veya “Enerjiler

Oyunu” gibi isimler kullanıyorum. Dünya simülasyonunun kurulma nedeni pek çok açıdan

pilotlarınkine benziyor! Ve hikâyemiz, periler padişahı bile daha bebekken başlıyor…

Şebnem Özkan 

Şebnem Özkan, İstanbul’da doğdu, iki yaşındayken ailesiyle Karadeniz Ereğli’ye taşındı ve orada

büyüdü. 16 yaşındayken İstanbul’a geri dönerek Nişantaşı Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Bir

yandan tutkuyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndaki eğitimine devam ederken diğer

yandan da İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılından

başlayarak, liseden beri ilgi duyduğu kişisel gelişim ve kendini gerçekleştirme çalışmalarına ağırlık

verdi. 2001-2007 yıllarını ABD’de geçirdi ve University of Memphis’te psikoloji alanında yüksek

lisans yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra akredite yaşam koçluğu (FA Koç Akademi) sertifikası

alarak, psikoloji eğitiminde yoğunlaştığı “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu”nun alternatif

tedavi yöntemlerini öğretmeye devam etti. Bu esnada yaşadığı dönüştürücü bir tecrübeden sonra

ilk kitabı Meleklerin Seninle Konuşuyor’u yazdı. Devam eden spiritüel tecrübeleri, Şifa Çemberi

Rehberleriniz adlı kitabında ifadesini buldu. Psikoloji eğitimi sırasında başladığı ve dünyamız için

fazlasıyla önemli olduğunu düşündüğü yeni paradigmanın çocukları üzerine yaptığı araştırma ve

çalışmalarını, üçüncü kitabı Işık Çağı Çocukları’nda topladı. 2009’dan beri psikoloji bilgisi ve

spiritüel anlayışını harmanlayacak şekilde kişisel gerçekleştirme uygulamalarını yürütmektedir.

Cansu Tıraşoğlu’ndan Rüzgar’ın Şarkısı

Başarılı yazar Cansu Tıraşoğlu’nun Rüzgar’ın Şarkısı eseri 5 Şubat Yayınları’ndan çıktı.  Kitap : “İlk aşkının son aşkı olmasını dileyen genç bir kız...Güzelliği karşısındakinin yüreğinde arayan genç bir adam...Rüzgar’ın Şarkısı masum bir aşkın hikayesi...Bu masalsı hikayede kah hüznü, kah mutluluğu okuyacak, Dolunay ve Rüzgar’ı sanki daha önceden tanıyormuş gibi hissedeceksiniz.” Şeklinde ifade ediliyor. Bu çok özel eseri mutlaka okumalısınız. 

Medya Dünyası 

Elif Çobanoğlu’ndan Yepyeni Proje 

Başarılı ve güzel sunucu Elif Çobanoğlu yepyeni bir proje ile karşımıza çıktı. Bir yapım şirketinin sinema tarihi ve sinema sanatçılarına dair özel belgeselinin sunumunu üstlenen güzel sunucu geçtiğimiz günlerde çekimlerdeydi. Türvak sinema müzesi ve sesamda gerçekleştirilen çekimlerde Elif Çobanoğlu şıklığı ve güzelliğiyle dikkat çekerken sinema belgeseli çekimlerinde oyunculuk teklifi de aldı. Elif Çobanoğlu önümüzdeki günlerde farklı projeler olduğunu belirterek özellikle oyunculukla ilgili de çalışmalar yaptığını söyledi. 

Deniz Ölgün’den Çevre Günü Sunumu 

Başarılı ve güzel sunucu Deniz Ölgün özel etkinlik ve protokol sunumlarına devam ediyor. Güzel sunucu geçtiğimiz günlerde Burdur’da Burdur Valiliği tarafından düzenlenen Dünya Çevre Günü kutlama programı etkinliğinin sunumunu üstlendi. MAKÜ konferans ve sergi salonunda gerçekleştirilen bu özel etkinlikte çeşitli çevre projeleri ödüllendirilirken öğrencilerin etkinlik ve çalışmaları öne çıktı.  Deniz Ölgün sunuma şıklığı ve güzelliğiyle damgasını vururken kendine has sunumu ile büyük beğeni topladı. 

Şeyda Görmez Yeni Projelere Hazırlanıyor! 

Başarılı ve güzel sunucu Şeyda Görmez Hrt Tv ve Güneydoğu güncel çalışmalarından sonra KırmızıTürk Başkent Ödülleri ödül töreninde karşımıza çıkmıştı. Güzel sunucu önümüzdeki günlerde İstanbul’da çeşitli projeler için görüşmeler yapacak. Kısa zamanda özellikle muhabirlik , editörlük gibi işin mutfak kısmına dair de önemli çalışmalar yapan Görmez ekran önündeki başarısı ile de izleyenlerin dikkatini çekmişti. Başarılı ve güzel sunucu televizyonda radyo tv mezunlarının çalışmasının önemine dikkat çekerek önümüzdeki günlerde ekrana dönmeye hazırlandığını belirtti.  

Berat Aşıcıoğlu Özsan ile Sağlık Çevresi 

Sağlık programcılığında önemli bir yer edinen Berat Aşıcıoğlu Özsan Sağlık Çevresi programı ile ekranlara döndü. Bundan sonra her Perşembe saat 10.00’da Cem Tv ekranlarında izleyici ile buluşacak programda alanında uzman konuklar sağlığa dair detaylar aktaracak. Başarılı ve güzel sunucu Berat Aşıcıoğlu Özsan’ın hem bu alandaki tecrübesi ve birikimi hem ekrandaki güzel sunumu , şıklığı ve güzelliği Sağlık Çevresi programını daha da izlenmesi gereken bir program haline getirecek. Berat Aşıcıoğlu Özsan ile Sağlık Çevresini mutlaka izleyin.  

Derya Uğur’dan Sezon Finali 

Başarılı ve güzel sunucu Derya Uğur Kanal V ekranlarında hafta içi pazartesi , Salı ve Çarşamba günleri ekranlara taşıdığı Deryaca programının sezon finalini gerçekleştirerek tatil dönemine girdi. Hem hazırlayıp hem sunduğu Deryaca programında Derya Uğur birbirinden değerli konuklarla rengarenk programlara imza atarken bu yıl içinde KırmızıTürk Başkent Ödüllerinde yılın en iyi çıkış yapan kadın sunucusu ödülünü de alarak başarısını tescilledi. Derya Uğur programının zengin içeriği ve kendine özgü sunumunun yanı sıra şıklığı ile de dikkat çekti. Her programda giydiği çok özel kıyafetlerle de adından söz ettiren güzel sunucu önümüzdeki yaz döneminde özellikle izleyenlerinin de artık merakla beklediği kitap çalışmasını tamamlayacak. Derya Uğur şimdiden yeni sezonun daha sürprizli olacağının müjdesini verirken izleyenlere her zamanki neşesi ve güzelliğiyle veda etti.

Müzik Dünyası 

Burcu Kara’dan Esas Duruşum 

Burcu Kara Esas Duruşum single çalışması ile müzikseverlerle buluştu. Kendine özgü yorumu , dinleyiciyi yormayan dinlendiren sesi ile dikkat çeken aynı zamanda Matematik Öğretmeni olan Burcu Kara’nın Esas Duruşum şarkısı Dijital Platformlarda. Esas Duruşum şarkısının sözleri Burcu Kara’nın kardeşi Burak Kara’ya ait. Burak Kara’nın farklı şarkı sözü çalışmaları var. Bir Taş plak çalışması olarak hazırlanan Esas Duruşum şarkısının aranjörü Osman Taşdaş. Şarkının masteringi Serdar Ağırlı’ya ait. Sözlerini de şimdiden dilime doladığım şarkıyı mutlaka dinleyin..İşte o sözler : 

Esas Duruşum 

Hayır şeri döver döver kurutur

Geleceğim diyende asıl aşk böyle unutulur

Saadeti para, yalanı sefa olmuşuz

Nasıl gerçeğe yolunu bulur, of!

Yok bi’ kere bende kurtuluşun

Sonun görünmüyor

Kalmadı beş kuruş aşk orucum

Budur benim esas duruşum

Akıp gider, anılar döner durur

İçindeki tüm fırtınalar böyle unutulur

Aşk bir yana, tek başına kalmışız

Nasıl gerçeğe yolunu bulur, of!

Bahar Gelir’den İllada  

Şarkıcı Bahar Gelir, müzik direktörlüğünü Selami Şahin'in üstlendiği “İlla da” albümünü müzikseverlerle buluşturdu.Bahar Gelir'in, DMC etiketiyle yayımlanan ve ünlü isimlerin destek verdiği “İlla da” adlı yeni albümünde 8 şarkı yer alıyor. Albümde, sözü Nermin Dize Kurban’a, müziği Selami Şahin’e ait olan çıkış parçası "İlla da"nın yanı sıra Serdar Ortaç'ın "Bilsem ki" şarkısının farklı bir versiyonu ve Doğuş'tan "Aşkzade" ve "Padişah" isimli yeni parçalar da bulunuyor. Bahar Gelir, albüm yapmaya Selami Şahin ile birlikte karar verdiklerini belirterek, "Repertuvara tam 8 şarkı ekledik. Selami Şahin bana ‘İlla da’yı okuttuktan sonra, şarkının üzerime dikilmiş bir kıyafet gibi olduğunu söyledi. İşte o an Selami Şahin'den tam not aldım" dedi. Başarılı ve güzel şarkıcının klibi de müzik kanallarında yer alırken dinleyicilerin büyük beğenisini topladı. Siz de Bahar Gelir’i mutlaka dinleyin.