Herkese selamlar,

Şerbetli tatlılar içinde ayrı bir yeri olan ''ŞEKERPARE''kimi için vazgeçilmez kimi içinse hiç yemem dedirten bir tatlıdır.

Türk Mutfağında eski tatlar dediğimiz de aslında ilk sıralardadır.

Yumuşak ama hafif bir gevrekçe hamuruyla,ağdalı bir şerbetiyle ,işin ehli ustaların elinden çıkan bir şekerpare nefis bir lezzettir.

Çoğunluk hazır satılan pastane işi şekerpareyi tercih etse de gelin aynı lezzette nefis bir şekerpareyi evinizin mutfağında birlikte pişirelim.

Yapımı kolay bu güzel tatlı arada bir de olsa sofralarda ikrama hazır olsun..

MALZEMELER:

20 adet tatlı ölçüsüdür.

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 dilim limon

YAPILIŞI:

Bir tencereye şekeri ve suyu alarak kaynatın.

Kaynama başlayan şerbetin içine limon dilimini bırakarak 10 dakika daha kaynatın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.

HAMURU:

1 adet yumurta

125 gr yumuşak tereyağ

1 çay bardağı (100ml.)zeytinyağ

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Bir kase içerisine yumuşak yağı ve şekeri alarak krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

Zeytinyağ ve yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yumurtayı ve irmiği ilave edin.

Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve ister yuvarlak isterseniz oval olaral şekil verin ve tepsiye düzün.

ÜZERİNE:

1 yumurta sarısı

Fındık

Tepsiye dizdiğiniz şekerparelerinizin üzerine yumurta sarısı sürerek birer fındık yerleştirin.

180 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra ilk 5 dakika beklettikten sonra ılıtılmış şerbetini verin.

1 saat dinlenmeye aldığınız tatlınızın üzerine isterseniz toz antep fıstığı serperek ikrama sunabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..