07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler için siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim etmeleriyle, Türkiye’nin geleceğinin nasıl şekilleneceği de aşağı yukarı belli oldu.
Malesef bu dönem STK.ların önerdiği adaylar, listelerde yer bulamadı. Bu nedenle tabanda burukluk var. Bunların sandığa olumsuz yansımaları mutlaka olacak. Anlaşılan yine bizim gözle görmediğimiz bazı güçler devreye girmiş ve işi bitirmiş. Liste analizi yapmak isterdim ama şimdilik genel esaslarla yetinmel daha doğru olacak.
Tek ve bütün olan Türk halkının, son on yılın siyasi tavrı nedeniyle, alt kimlik bazında ayrıştırılarak, etnik ve mezhepler açısından bölünmeye başladığını görüyor ve üzülüyorum. Bu işin sonu iyiye varmaz. Başta iktidar Partisi olmak üzere tüm siyasi partiler bu konuda yeniden düşünmek zorundadırlar. Suriye, Irak, Yemen, Libya vs gözümüzün önünde !!!
Açılımcı politikaların iyi yönetilememesinden kaynaklanan kamu otoritesindeki bozulmanın yeni çıkatılacak terörle mücadele yasalarıyla kapatılmak istenmesi sadece masum vatandaşı biraz daha bunaltacaktır. Terörist, zaten teröristliğini yapmakta...
Hastalığın en iyi tedavisinin hasta olmamak olduğunu düşünerek mevcut devlet yapısını çok zorlamamak en iyi çare.
Sonuçta 2019’a kadar Türkiyemizin kaderine yön verecek meclisin üyelerini sizler belirleyeceksiniz. Seçtiğiniz siyasi parti ve milletvekilinin icraatlarına da ortak oluyorsunuz. Bu nedenle geçmişte yapılageldiği gibi taraftarlık fanatizmiyle, parti taassubu içinde davranarak, aday profillerini, partilerin seçim beyannamelerini iyi incelemeden oy vermeyin. Oyunuz, kullanıldıktan pişmanlık kabul etmez, geri dönüşü yoktur. 2015 seçimleri bir anlamda kader oylamasıdır. Yeni anayasa yapımı, başkanlık sistemi, federatif sistem tartışmaları bu dönemin önemli konu başlıklarıdır. 20.nci yüzyılın başında kurgulanan Sevr tezgahı, şimdi allanıp pullanıp demokrasi söylemleriyle size yutturulmaya çalışılacaktır. Bir kısım Soros’çu, Turuncu Devrim uzantılarının ve işbirlikçilerinin tuzağına düşmemek için şimdiden uyanık davranmalı, adayların Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine ve Türk Milletinin değerlerine ne kadar sahip olduklarını mutlaka inceleyin. Çoluğunuzun çocuğunuzun ve ülkenizin geleceğini emanet edeceğiniz kişilerin “cevheri aslisini” çok iyi araştırın.