Artık seçim maratonu tam gaz gidiyor. Adaylar parti logolarını yapıştırıp kiraladıkları otobüslerle vaad dağıtıyorlar. Bakıyorum da elle tutulacak bir vaad pek göremiyorum. Salla gitsin yalandan kim ölmüş ki. Adaylar seçildiklerinde söz verdikleri vaadlerinin yüzde kaçını gerçekleştirebiliyorlar. Yarısını bile değil. Onun için salla gitsin..
Maltepe de, Kartal da, Kadiköy de velhasıl ülkenin her yerinde adayların vaad dağıtan otobüsleri ve minibüsleri ile caddelerde, sokaklarda seyyar satıcı çığırtkanlığı içinde devam ediyor. Çevre yasasına göre bu suç değil mi?..
Evet suç..
Ama ne yazık ki seçim propagandası atış ve gürültü serbest...
Maltepe için CHP'den Prof. Dr. Mustafa Zengin'in Aday olması çok bekleniyordu!.. Ama ne dersiniz bu partilerin üst kurulunun dere geçerken at değiştirilir taktiği, ya ıslanırsanız.. Zengin Maltepe için sevabıyla günahıyla güzel işler yaptı ve yapmaya çalıştı. En azından onlarca çocuk parkını kamulaştırdı iktidar partililer olsa hemen oraya bir bina dikerlerdi. Abim sağ olsun ikiz kuleleri gibi.. Zengin oraları gökdelen olmaktan birilerinden kurtardı. Maltepe halkı Zengin'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor..
CHP'den Ali Kılıç genç ve dinamik Maltepe’ye büyük hizmetlere imza atacak yürek var. Başkanlığa da tam yakışan bir kişi. MHP'den Arif Tevetoğlu şansını deniyor ya tutarsa misali niçin ve neden olmasın siyaset bu rüzgar ters eser oylar dönebilir. AK Parti’den bayan Profesör Dr. Edibe Sözen de şansını Maltepe de deniyor!, Kartal da Altınok Öz şanslı başkan adayı çünkü gerçekten Kartallının gönlüne yer yapmış. Başkanlığının hakkını layıkıyle yapıyor. Tuzla da MHP'den Adil Erkoç'un şansı da çok büyük. Tuzla halkı onu tanıyor, güveniyor saygın bir kişi ve onu destekliyor. Adil Erkoç Tuzla için büyük bir şanstır. AKP’den şimdiki Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da aday. Geçen yıl Temmuz da "Siyaseti bıraktım" diyen Cemil Ekşi, Tuzla'dan CHP Adayı oldu!..
..Ve suare başlıyor iki film birden bol keseden vaatler. Vatandaş geçim derdinde birileri koltuk ve seçim derdinde. Önemli olan ülkesini, bayrağını, atasını, milletini ve cumhuriyetini seven dürüst ve şerefli siyasetçilerin başa gelmesidir. Gerisi hikaye.