MALZEMELER:

2adet tam tavuk göğüs

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

1 adet kabak

2 yemek kaşığı zeytinyağ

2 diş sarımsak

tuz

karabiber

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı ayçiçek yağ

SOS:

1 yemek kaşığı domates püresi

Tavuk suyu

kekik

kimyon

TEMPRA SOS:

1 çay bardağı (ajda) un

1 çay bardağı mısır nişasta

1,5 çay bardağı maden suyu

YAPILIŞI:

Tavuk göğüs etlerini tam ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı enlemesine kitap gibi kesin. Ve streç arasına yerleştirerek et dövücüsüyle inceltin. Kuru soğanı ince doğrayın. Havuç ve kabağı rendeleyin.Kuru soğanı zeytinyağ ile bir tavaya alın, orta ateşte kavurmaya başlayın. Yumuşayan soğanlara havuç ve kabak rendesini de ekleyerek 5 dakika daha hepsini birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyerek ateşten indirin. İncelttiğiniz tavuk etlerinin içine sebzeleri yerleştirerek rulo kıvırın ve folyo ile sarın. Her birini ayrı ayrı sıkıca sarın. Yayvan bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve suyu kaynatın.

Kaynayan suya tavuk rulolarını (folyo sarılı olarak) suya bırakın. Su tavukların üzerini geçmesin. 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Tempra sosu bir tabakta karıştırın. Kızartma yapacağınız yağı tavaya alarak kızdırın. Haşlanan tavukları folyodan çıkararak tempra sosa bulayın ve kızartın. Devamlı çevirerek kızartmaya tamamlayın. Tavukları haşladığınız su ile domates püresini bir taşım pişirin. Az tuz, kekik ve kimyon ekleyerek ateşten indirin. Tavukları verev keserek servis tabaklarına alın ve domates sos ile süsleyin. Afiyet olsun.