MALZEMELER:
10 ad.tavuk pirzola
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kuyruk yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon + karabiber + kırmızı biber+kekik + zencefil
2 kahve fincanı su
YAPILIŞI:
Kuyruk yağını çok ince doğrayın,çelik tencerenizin içine yerleştirin.Tereyağ ve zeytinyağınıda ekleyin.Ocağın altını açın ve yağların ısınmasını sağlayın.Tuz ve baharatları bir kase de karıştırın,tavuk pirzolaların üzerine karışımı serpin.Tencereye tavuk pirzolaları dikine yerleştirin.Suyunu ilave edin.Çok kısık ateşte 1,5 saat pişirin.Eğer suyunu çekmemişse,tencerenin kapağını açın ve suyunu çekip yağına kalmasını sağlayın.

SEBZELİ PÜRE
MALZEMELER:

6 patates
2 havuç
1 kabak
1 kuru soğan
1 kırmızı biber
7 dal maydanoz
7 dal dereotu
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber

YAPILIŞI:

Patates,havuç,kabak,soğan,kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın.Düdüklü tencereye biraz tuz ilavesiyle yerleştirin.1,5 su bardağı suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.Tamamen suyunu çekecektir.Sıcak iken sütünü,tereyağını,tuz ve karabiberini ekleyerek iyice ezin.Dereotu ve maydanozu ince doğrayın.Püreye ilave ederek karıştırın.Servis tabağına  önce püreyi yerleştirin,üzerine tavuk tandırınızı yerleştirin.
Afiyet olsun.