Merhabalar,

Hafta sonu aileniz yada gelecek misafirleriniz için nefis bir tarifim var sizler için..

Et yemeği sevenler sanırım bu tarifi deneyeceklerdir.

Ayrıca misafir ağırlıyacaksanız yanına yapacağınız bir zeytinyağlı ve yeşil salata ile yameğiniz tamamlanmış olacaktır.

Hem lezzetli oluşu hem doyurucu bir yemek olarak sofralar da yerini alsın o zaman..

Düdüklü tencere de kolayca ve yumuşacık pişireceğiniz yemeğimiz tarif defterleriniz bir köşesinde mutlaka yerini alacaktır.

Herkese kolay gelsin.

MALZEMELER:

4 adet kuzu incik

2 ad kuru soğan

2 ad patates

2 ad havuç

5 ad sivri biber

5 diş sarımsak

2 ad domates rendesi

1 kahve fincanı zeytinyağ

Tuz

1 çay kaşığı kişniş

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Öncelikle sebzeleri ayıklayıp doğrayarak tabaklara alalım.

Patates ve soğanları iri küpler halinde doğrayın.

Havuç ,sarımsak ve biberleri halkalar halinde doğrayın.

Şimdi gelelim etlere;

Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırın.

İncikleri ekleyerek arkalı önlü mühürleyin.

Etlerin üzerlerini örtecek kadar su ekleyin ve kapağını kapatarak 20 dakika pişirin.

Pişme süresi sonunda tencerenizin kapağını açın ve patatesler,soğanlar,havuç,sarımsak,ve biberleri ileve edin.

Domates rendesi,tuz,kişniş ve karabiberini ekleyin.

Tekrar düdüklü tencerenizin kapağını kapatarak orta ateşte 20 dakika daha pişirin.

Yemeğinizin mis gibi kokusu gelmeye başlayacaktır.

Ve yemeğiniz pişmiş demektir.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..