Değerli Dost, Turgut Özal’ın, en değer verdiği, çok sevdiği, beyefendi, nazik, kadirşinas, zarif, iyi insan olan, Sn. Zeki Aytaç’ı, 3 Mart 2017 günü, maalesef kaybettik. 

Zeki Bey, Anavatan Partimizin Kurucularından olup, partimize zor koşullarda daima destek vermiş, ANAP İstanbul İl Başkanlığı görevini başarı ile deruhte etmiştir. Herkes tarafından sevilen, sayılan bir denge insanıydı. Zeki Bey ile dostluğumuz uzun yıllara dayanır. Beyoğlu, Odakule karşısındaki ofisinde, sık sık buluşur, sohbet eder, esik günleri yad ederdik. Mühendisler Birliği’nin düzenlediği, benim de konuşmacı olduğum toplantıda son olarak beraberdik... Hani bazı insanlar vardır, yüksek meziyetlere, insani değerlere sahiptir. Zeki Bey işte öyle bir insandı. Ben onun, hiçbir zaman, hiç kimsenin aleyhinde konuştuğunu duymadım. Her konu hakkında fevkalade müsbet, düşünürdü. Yapıcı, yardımsever, hayır sahibi, bir insandı... Muhafazakar, inançlı birisiydi. Ancak, Laik Demokratik Cumhuriyete, Atatürk İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlıydı. İşte ben Zeki Bey’i, bu müstesna özellikleri ile tanıdım... Kendisini çok sevdim, saygı duydum... Zeki Bey, başarılı bir işadamı ve sanayici idi. Özal’ı anma gününde, birkaç kez TV’ye birlikte çıktık, fevkalade değerli anılarını paylaştı. Turgut Bey’i, en sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmamış, beraber çalışmışlardı. Ayrıca, Anavatan Partimizde, kendinden istenen, bütün katık ve yardımları, tereddütsüz yerine getirmişti. Özal’ın, bütün ısrarlarına rağmen, Milletvekili olmayı istemedi, partinin bir neferi olarak çalıştı, çabaladı. Anavatan için yaptıkları, her zaman şükranla hatırlanacaktır. 

Ne yazık ki, yaprak dökümü sürüyor, iyi insanları, sevdiklerimizi, Allah’ın rahmetine, tevdi ediyoruz... Kıymetli Dostum Zeki Aytaç’ın, ışıklar içinde uyumasını niyaz ediyor, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum...