22 Temmuz Pazar günü KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Genel Kültür – Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri olarak iki oturum halinde yapıldı. 

Kamu kurumunda memur olmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin düzenlediği KPSS Lisans sınav için çok çalıştılar çok… Ve çalışmalarının karşılığını en iyi şekilde alabilmek ve istedikleri kamu kurumlarına yerleşebilmek arzusuyla hazırlandıkları sınav için geri sayımı işte o gün verdiler.

Sınava girmek için evden çıktılar.

Bir daha da geri dönmediler… demiyeceğim tabii…

İşte onlardan bazılarına sınav yeri Samsun’un merkez ilçesi İlkadım’da bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesi çıktı. 

Ve…

Sabah erken saatlerinde sınava giriş belgelerinin üst kısmında yer alan Samsun/Merkez ibaresine bakıp merkezdeki liseye gittiler . Ancak buraya gelen öğrenciler büyük bir şok yaşadı.

Sınava giriş belgelerinin adres kısmının sonunda yer alan 19 Mayıs ibaresini buradaki yetkililer uyarınca acı gerçek ortaya çıktı. O yer, sınava girecekleri yer değildi.

Giriş belgelerinin üstünde yer alan Samsun/Merkez ibaresine göre merkez ilçedeki 19 Mayıs Anadolu Lisesi’ne geldiklerini anladılar. Sınav yerlerinin merkez İlkadım ilçesinden 43 kilometre uzaktaki 19 Mayıs ilçesindeki 19 Mayıs Anadolu Lisesi olduğunu anlayınca öğrenciler, otomobillerle sınava girecekleri ilçedeki okula giderek sınava yetişmeye çalıştılar. 

Saat 10.00’da kapıların kapatıldığı okula birkaç dakika geç kalınca da sınava giremediler. Bayılsalar da bağırsalar da isyan da etseler de dönüş yoktu.

112 Acil Servis tarafından hastaneye kaldırıldılar. 

Güvenlik güçleri, sınavın başlamasından dolayı okul bahçesindeki öğrencileri dışarıya çıkarttı. 

Polis tomalarla su…

Burayı attım tabii pardon… Biber gazı falan da yoktu.

Sadece ;

Samsun/Merkez ibaresi gerekirken Samsun/19 Mayıs yazılması 19 Mayıs ibaresinin ise adresin sonunda küçük puntolarla yazılması kaderlerini değiştirdi.

Çünkü Türkçe’de başka isim kalmamıştı verecek… Öz deselerdi Hakiki deselerdi yine doğru adrese giderlerdi gençler.

Ne bu şimdi şansızlık mı, ihmal mi ?

Yoksa… psikopata bağlayayım.

Elemeye destek  mi?

Yok vazgeçtim pesimist günüm de değilim.

Mantıklı yaklaşırsak, evet bir taraf hatalı ise, niye onlar da sınav yerini daha önce gidip bakmadılar da son saate bıraktılar. Off ne biliim zaman bu kaçınca yaa… geri dönülmüyor işte. 

A çocuklarhiç mi bizlerden öğrenmediniz?

Biz, bir aksilik olmasın diye sınav yerine bir kaç gün önceden gidip bakardık. Yazık oldu emeklerinize. 

Efendiimm…

Tam da bu sıralarda dünyanın başka bir yerinde şanslı bir kadın da vardı 

Sevgilisi Letonya’lı serbest koşucu, Venedik şehrini baştan başa koşarak geçip ona kavuştu. Ama ne koşu. Atlıyor zıplıyor, üçlü saltolar atıp yere yumuşak inişler içinde…

Reklam mı?

Reklam meklam işte.

Var mı sizin için tüm İstanbul’u koşarak geçip size kavuşan sevgiliniz?

Şans- Şanssızlık tek bir hece farkıyla…

‘Kıskanma çalış seninde olur’ der kamyon arkaları.