Futbolda üst üste aldığı başarısız sonuçlarla son dönemin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray, salon sporlarında ise altın çağını yaşıyor. Özellikle, Süper Lig’in ikinci devresinde yitirdiği puanlarla hedefinden uzaklaşan Sarı Kırmızılı camianın tesellisi, voleybol ve basketboldaki başarılı sonuçlar oldu.
Özellikle, Süper Lig’in ikinci devresinde yitirdiği puanlarla hedefinden uzaklaşan Sarı Kırmızılı camia teselliyi, basketbol ve voleyboldaki başarılı sonuçlardan buldu.
Aslan'ın salondaki ilk başarısı bayan voleybolundaydı. 1988 yılında Galatasaray futbol takımının Ali Sami Yen'de 5-0 yenerek elediği Neuchatel’i bu kez voleybol bayan takımı iki maçta da yenerek eledi ve İsviçrelilere rövanşı vermedi. CEV Kupası finaldeki rakip ise son şampiyon Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımıydı. Sarı Kırmızılılar ilk maçta rakibini 3-2 yense de, Rusya'da 3-0 yenilince, Avrupa ikinciliğini elde etti. Salondaki esas başarı erkek basketbol takımından geldi. Eurucup finalinde, ilk maçı 66-62 kaybeden Galatasaray Odeabank, rövanş mücadelesinde 78-67 yenerek adeta bir tarih yazdı.
Antrenörlük kariyerinde daha önce Montepaschi Siena ile Saporta Kupası ve Beşiktaş Milangaz ile FIBA Euro Challenge'ı kazanan Ergin Ataman, yıllar sonra önemli bir kupayı daha kariyerine ekledi. Avrupa basketbolunun kulüpler bazında THY Avrupa Ligi'nin ardından en önemli iki numaralı kupası olan Eurocup'da zafer Sarı Kırmızılılar’ın oldu. Galatasaray Odeabank'ta birçok tecrübeli isim ön plana çıksa da, sergilenen takım oyunu elde edilen başarının anahtarı. Galatasaray'ın bu başarısında, hiç kuşkusuz Ergin Ataman'ın payı son derece büyük. Tecrübeli coach, Avrupa Ligi'nde çok fazla tecrübesi olduğu için aynı ligde forma giyen oyunculardan kurulu bir takım oluşturdu. Bu sayede takımın kimyası iyi işledi. Avrupa Kupası'nın kazanılışı da bunun en güzel kanıtı. Yarı finalde karşılaştıkları İspanyol temsilcisi Gran Canaria ile çok zorlu maçlara çıkartan Galatasaray, belki de sezonun en zorlu maçlarından birisini ortaya koydu. Sarı Kırmızılılar, skor açısından kaybetse de, elemek adına bir sayı önde kalmayı başardı. Galatasaray'ın futbol takımının başarılı bir sezon geçirememesi nedeniyle basketbol takımının final maçı büyük önem kazandı. İstanbul'daki finalin son maçına 65 bin kişi bilet talebinde bulundu. Strasbourg maçının biletleri satışa çıkar çıkmaz, beş dakika içinde tükendi. Bilet bulamayan taraftarlar ise yönetime isyan ederek, finalin neden Türk Telekom Arena'da oynatılmadığından yakındı. Belki kulağa ilginç ve aykırı gelebilir. Ancak bir futbol stadyumunda basketbol maçı hiçte hayal değil. Geçen yıl Fransa'da oynanan Avrupa Basketbol Şampiyonasında Fransa - Türkiye basketbol karşılaşması üç saat gibi kısa bir sürede 27 bin seyircilik dev bir salona dönüştürülen, 50 bin kişilik Pierre Mauroy Stadyumu'nda oynamıştı. Evet sonuç itibarıyla, Galatasaray, futbolda hedefinden tamamen uzaklaşırken, salon sporlarında ise, Avrupa'nın zirvesine uzanmayı başardı.
Kalın sağlıcakla...