ANTALYA

Acar'ın yeni yüzüyle bir yılını geride bırakması dolayısıyla üniversite yerleşkesi içindeki Akdeniz Restoran'da tören düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe, törende yaptığı konuşmada, bir yıl önce gerçekleştirilen yüz nakli ile elde edilen başarının yıl boyunca dünya tarafından konuşulduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da Uğur Acar'ın yüz mimiklerinin 5 yıl içinde daha da oturacağını vurgulayarak, ''Sinirler duyusal olarak yüzde 90-95 oranında çalışıyor. 5 yıl içinde bu sinirler daha da gelişecek'' dedi.

Herkesi organ bağışına katkı yapmaya davet etti

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Acar da 1 yılda hayatının çok değiştiğini işaret etti. Ömer Özkan başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür eden Acar, tedavi sürecinin devam ettiğini kaydetti.

Organ bağışının önemini vurgulayan ve herkesi organ bağışına katkıda bulunmaya davet eden Acar, ''Bir bağışla hayatım değişti, daha fazla topluma karıştım, daha önemli kişilerle buluştum. Hiç ummadığım bir anda nakil oldum, çok mutluyum. Benden daha mutlu birisi yoktur" dedi.