FUNDA ŞİMŞEK KOCABAŞ
Medicana International İstanbul Hastanesi (Beylikdüzü) Medikal Estetik Bölümü Koordinatörü
Terlemek, her birimizin yaz başlarken birlikte en önemli sorunlarından biri. Kokusu ayrı dert, ıslaklığı ayrı dert ve kıyafetlerimizde yarattığı görüntü apayrı bir dert.
Önce neden terliyoruz ona bir bakalım
Terleme, vücudun sıcak ve soğuk karşısında dengesini korumasını sağlayan, yani vücut ısısını ayarlayan bir mekanizmadır. Bu mekanizma isteğimiz dışında çalışır. Ter vücuttan atılırken, bu terin içinde bazı zararlı maddeler ve tuz da atılır. Bu görevi gerçekleştiren yapılar ter bezleridir. Ter bezleri ekrin ve apokrin olmak üzere iki çeşittir. Ekrin ter bezleri vücudun her yerinde yaygın bir şekilde bulunurken, apokrin ter bezleri genelde göğüs, koltuk altı, ense gibi yerlerde bulunmaktadır. 
Günümüzde bu rahatsız edici durumdan, en azından yazın yaşanan aşırı terlemeye bağlı oluşan olumsuz durumdan kurtulmanın yolu BOTOKS!!!
Botoks uygulamasında, botulinum denilen bir zehir kullanılır. Sıklıkla koltuk altı bölgesindeki aşırı terlemeler için tercih edilir. Fakat avuç içi ve ayaklarda da tercih edilen bir yöntemdir.
Botoks uygulaması deriye injeksiyonla yapılır. Bu işlem 15-20 dakika kadar sürer. Tedavi sırasında hasta biraz ağrı hisseder. Öncelikle ter bezlerinin fazla bulunduğu yerleri anlamak için küçük bir test yapılır. Hastanın şikayet ettiği, terleyen bölgelere iyot solüsyonu sürülür. Bir müddet bekledikten sonra nişasta sürülür. Eğer koyu mor bir renk alıyorsa o bölgede ter bezleri fazladır. Buralara daha çok botoks uygulanır. Herhangi bir sağlık problemine yol açan bir uygulama değildir. Yine de gebelerde kullanılması tavsiye edilmez.
6 ay gibi bir süre ter görüntüsü ve diğer tüm olumsuz etkilerden kurtulmanın yolu TERLEME BOTOKSU, yaz ayları başında ilaç gibi geliyor :)
Tavsiye ederim ;)
Bakımlı olmak önemlidir...