ANKARA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar, Bakanlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

Türk Kızılayı ile çok önemli projelere imza attıklarını, gelecek haftalarda da plazma ile ilgili ihale süreçlerini kamuoyuna deklere edeceklerini belirten Müezzinoğlu, faaliyete geçen kök hücre koordinasyon merkezinde, donör sayısındaki hedefe en kısa sürede ulaşılmasını arzu ettiğini söyledi. 

Müezzinoğlu, 400-500 binli rakamları bularak, dünyadaki donör sayısına Türkiye'deki sayıyı da anlamlı şekilde katabilmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "İnanıyorum ki altyapı sağlıklı kuruldu. Bundan sonraki süreç, özellikle hayata tutunmak için umut bekleyenlere yeni umut kapıları aralayacaktır" diye konuştu.  

Türkiye'de yaklaşık kemik iliği nakli bekleyen 550 çocuk, 350 civarında yetişkin olduğunu bildiren Müezzinoğlu, "Türkiye, dinamiklerini daha ileriye taşıdığında, bölge ülkelerinden de ülkemizin bu anlamda altyapısından yararlanmak isteyenler olacaktır. Çünkü Türkiye Avrupa'da kemik iliği naklinde 5'inci durumda. Altyapımızı güçlendirdikçe, sıralamanın değişmesini arzu ediyoruz. Bu birlikteliğin, her geçen gün güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.