ANKARA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Ebola salgınıyla mücadele için Batı Afrika ülkelerine koruyucu tıbbi malzeme gönderdiği bildirildi.

TİKA tarafından yapılan açıklamada, Ebola salgınından etkilenen Gine, Sierra Leone, Liberya, Senegal, Gambiya ve Benin’e, tıbbi personel için koruyucu tulum ve gözlük, muayene eldiveni, cerrahi maske, plastik çizme, el dezenfektanı, lazer termometre, ceset torbası, ilaçlama aleti, sedye ve yatak örtüsü gibi malzemeler ulaştırıldığı belirtildi.

Yardımın Gine'nin başkenti Konakri'ye ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada, malzemelerin Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Vehbi Esgel Etensel'in katılımıyla düzenlenen törende Gineli yetkililere teslim edildiği ifade edildi.

Etensel törende yaptığı konuşmada,  Ebola ile mücadelede Gine’nin yalnız olmadığını, Türkiye’nin daima yanında olduğunu ve Türkiye adınaTİKA tarafından gönderilen yardım malzemelerini takdim etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bu vesileyle Türk-Gine işbirliğinin güçleneceğini vurgulayan Etensel, Gine’de Ebola salgınından hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.