TBMM

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2016 yılı bütçesine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili bilgilendirme yapmasını talep etmesi üzerine komisyona açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, terör eylemleri nedeniyle sağlık hizmeti sunumunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Bakanlık olarak, 24 saat, dakikası dakikasına ister acil, ister olağan olsun Türkiye'nin her köşesinde herkesin hakkı olan sağlık hizmetini alabilmesini arzu ettiklerini dile getiren Müezzinoğlu, bu anlamda teyakkuz halinde çalıştıklarını vurguladı.

"Hiçbir insanın acı çekmesine razı olamayız"

"Takdir edersiniz ki ateşin ve silahın olduğu yerde, yolların mayınlarla döşendiği veya çukurların kazıldığı, ambulansın gidemediği ortamlarda bizim, 'Burada niye ambulans yok'un cevabını verebilmemiz tabii ki mümkün değil" diyen Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cuma sabahı itibariyle, bunu kamuoyu da yanlış yorumlamasın diye, hiç habersiz yalnız valilerle; sağlık çalışanlarımız, hastane başhekimimiz de dahil olmak üzere hiç kimsenin haberi olmadan hastaneye sabah 07.30'da gittim. Orada hastane ve sağlık çalışanlarının, hizmet alan hastaların koşullarını bizzat gördüm. 24 saat yaralı varsa destek olmak için duran ambulans ekibimizin yanına gittim, onların koşullarını değerlendirdik.

Bugün Türkiye'nin tek bir noktası yok ki Sağlık Bakanlığının acil sağlık hizmetleri ulaşamamış olsun. Silah ve kurşun sesi veya mayın patlaması hariç..."

Bölgede gönüllü, doktor ve hemşirelerin çalıştığını anlatan Müezzinoğlu, "Biz hiçbir insanın, 'sağlık hizmeti ulaşamadı' diye acı çekmesine bile razı olamayız" diye konuştu.