ANKARA - Tıp alanında önemli çalışmalara imza atan dünyaca ünlü Türk bilim insanları, Sağlık Bakanlığının düzenlediği "Türk Tıp Dünyası Kurultayı"nda bir araya gelecek.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve başka ülkelerde çalışma yürüten Türk bilim insanları ve akademisyenleri buluşturup karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımını amaçlayan Kurultay, 30 Ekim–1 Kasım 2014 tarihlerinde, İstanbul Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleştirilecek.

Kurultaya, Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. Münci Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Özgür Harmanlı, Prof. Dr. Banu Onaral, Dr. Utkan Demirci, Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Selim Arcasoy, Prof. Dr. Fahri Saatçioğlu, Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, Prof. Dr. Ömer Baki Denkbaş, Prof. Dr. Murat Tuzcu, Prof. Dr. Şükrü Emre, Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Murat Tuncer, Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu, Dr. Süreyya Savaşan gibi tıp dünyasının ünlü isimleri katılacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılacağı kurultaya, Kalkınma Bakanlığı, üniversiteler, YÖK, TÜBİTAK, SGK, teknokentler gibi kamu-özel kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri katılacak.

Kurultayda, katılımcılara Türkiye’nin, yurt içi ve yurt dışı sağlık politikaları ile güncel mevzuat uygulamaları konusunda bilgiler sunulacak, görüş alışverişinde bulunulacak.

Dünyanın çeşitli noktalarındaki katılımcılar, Bakanlığa yönelik talep ve önerilerini en üst düzeyde dile getirme imkanı bulacak.