Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, ihtisas yaptığı Süleymaniye Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin eski ve yeni çalışanlarıyla bir araya geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, ihtisas yaptığı Süleymaniye Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin eski ve yeni çalışanlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen "Süleymaniyeliler Buluşması"na katıldı.

Sare Davutoğlu, Süleymaniye'deki Darüzziyafe Restoran'da düzenlenen etkinlikte, Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Hamza Müslümanoğlu, Süleymaniye Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Abdülhakim İbrahim Ulusoy, hastanenin eski ve yeni çalışanlarıyla bir araya geldi.

Sare Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin kendisine ihtisas yaptığı yılları bir kez daha hatırlama fırsatı verdiğini dile getirdi.

Birçok kişinin kendisine "Birbirinden çok farklı meselelerle ilgileniyorsunuz. Nasıl başarıyorsunuz" yönünde sorular yönelttiğini ifade eden Davutoğlu, "Aynı anda birbirinden çok farklı meseleyle ilgilenmem icap ediyor. Konuttaki sorumluluklar, iştirak etmem gereken resmi programlar, hastalarımın sorumluluğu, evlatlarımın sorumluluğu, ailevi sorumluluklar, sosyal sorumluluklar gibi... Zannediyorum bunda ihtisas günlerinde yaşadığımız tecrübelerin çok büyük payı var. O zaman diyorum ki biz ihtisas yıllarımızda özellikle bunu kazandık" dedi.

Davutoğlu, tıbbi konularda, eğitimleriyle katkıda bulunan hocalar, uzmanlar, asistanlar, ebeler ve tüm çalışanlara teşekkür ederek, "Yurtdışında hep kurumların geleneklerinden söz ediliyor. Buna gıptayla bakıyorduk. Bugün o anlamda da çok güzel bir tecrübe oldu. Sizlerle olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Hastanenin bugünkü halinin geçmişten çok iyi durumda bulunduğunu aktaran Davutoğlu, kamu hastanesi olan kurumda tüp bebek merkezinin yer almasının gurur verici olduğunu da sözlerine ekledi.

Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Müslümanoğlu, günün anısına Sare Davutoğlu için dikilen çam fidanı sertifikasını takdim etti.