ANKARA

Sağlık Bakanlığı, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine yüksek ateş, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle başvuran yabancı uyruklu kadına, yapılan tetkikler sonucu sıtma ön tanısı konulduğunu bildirdi. 

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 21 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadının, dün akşam saatlerinde Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine yüksek ateş, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu belirtildi.

Hastanın, 20 gün önce Fildişi Sahilleri'nden İstanbul'a geldiği anlaşıldığından ebola ve sıtma dahil, diğer enfeksiyon hastalıkları yönünden değerlendirilmek üzere tetkiklerinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, hastaya ön sıtma tanısı konulduğu kaydedildi.

Hastanın ileri tetkik ve tedavi için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirilen açıklamada, tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilen hastane acil servisinin, dezenfeksiyon işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden hizmete açıldığı ifade edildi.

Ebola için gerekli tedbirler alındı

Sağlık Bakanlığı, Batı ve Orta Afrika kaynaklı ebola salgınına karşı gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünce, ulusal giriş noktalarında salgın hastalıklarla ilgili alınması gereken önlemlerin tamamlandığı belirtilerek, şüpheli vaka tespiti ve takibi esnasında kullanılacak formların da hazırlandığı vurgulandı.

Şüpheli vakaya müdahale edecek personelin eğitim çalışmalarına başlandığı ifade edilerek, şu bilgiler verildi:

"Ebola Vaka Yönetimi Rehberi hazırlandı ve 81 ile dağıtımı yapıldı. Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu tarafından şüpheli vakaların tetkik ve tedavi edileceği hastaneler belirlendi. Ambulansta ve vaka nakli sırasında alınması gereken önlemler belirlenerek 81 ile resmi yazıyla dağıtıldı."