Saç dökülmesine neden olan birçok sebeb sayılabilir. saç dökülmesi ya da saç dökülmesine neden olan şeyler kişiden kişiye değişir.

Peki saç dökülmesinin  tedavisi var mı ? Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülme sebebleri ayrı mı ? Erkek tipi saç dökülmesi nasıl olur ? kadın tipi saç dökülmesi nasıl olur ,beslenme , aşırı stres ,saç bakımı gibi soruların cevapları bu yazıda 


(VHA)  - Saç dökülmesine karşı alınabilecek önlemler var tabiki bunların başında stres'den uzak durmak geliyor.

 

Peki stres'in haricinde? Beslenme , şampuan seçimi,saç bakımı gibi nedenlerede dikkat etmek gerekiyor.

 

Mesela saç uzamasını gerçekleştiği evre  anojen evresidir bu evrede  saç telleri ve köklerinin sağlık içinde büyümesi için gerekli vitaminleri almanız gerekir yani sağlık lı beslenme şart.

 

Bir düşünün belki onlarca yıldır sadece saçınızı temizlemek için uğraştınız hiç saç bakımına önem vermediniz.

 

Saçınıza gerekli ilgiyi gösterin herhangi bir ürün kullanırken özellikle saç ile ilgiliyse ürünün doğru ve birbirine uyumlu minarelleri aynı anda ve doğru miktarda içermesine dikkat edin.

 

Saç dökülmesine karşı saç ekimide bir seçenek fakat neden bu yola başvuralım tabiki ilk önce diğer yolları deneyelim çarenin kalmadığı durumlarda bu yola başvurulabilir.

 

Saç dökülme tipleri cinsiyete göre değişir erkek tipi saç dökülmesi ve kadın tipi saç dökülmesi farklı olur.

 

Günde ortalama 100 adet saç dökülmesi normal kabul edilir.Bu ömrünü tamamlamış saçın dökülmesi şeklindedir, bunların yerine yeni saçlar çıkar.

 

En çok erkeklerde görülür saç dökülmesi son dönemlerde stres ve olumsuz çevre faktörleri dökülme nedenlerinin başını çekiyor.yaşam tarzı çok önemli bir saç teli ne zorluklarla büyüyor saç ekimi yaptıran biri bunu çok iyi anlar o yüzden dikkat saç bizim için önemli.

 

Bir çok kür var birçok bitkisel öneri var saç ile alakalı ama yaşam tarzının üzerinde durmak gerek neden hep stres hep stres çünkü bir düşünün stres size ne kattı yada sizden ne aldı.derin bir nefes al ve yavaşca ver sonra düşün nelere neden oldu bu stres sadece saçımınızı mı döktü ?ortaya koyun aklınızdakileri ve üstünüzden nasıl gittiğini hissedin bu stres denen şeyin oda ne artık yok...

 

Saç dökülmesini ortaya koyalım tekrar   saçların ne şekilde döküldüğüde önemli tabi mesela ilaçlar,demir eksikliği,hamilelik,gibi faktörler.yada bazı hastalıklar saç kıran gibi yani saç kaybı birçok şekilde kendini gösterebiliyor.doğal yollardan çözüm olmassa mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var.

 

Bu arada bazı saç ürünleri  erkeklik hormonu yani testesteronu baskılayarak saç dökülmesini engelliyor bu tür ürünleri alırken mutlaka bir dermatoloji uzmanından bilgi alın tabiki bu tarz ürünleri kullanmayın. 

 

SAÇIMLA BAŞIM DERTTE NE YAPSAM BİLMİYORUM...

 

Uzun yıllardır kellik sorununuz varsa yani 10 yılı aşkın süredir o zaman tedavi düzenli ve uzun saçlar için saç ekimi yeni gelişen saç ekimi teknikleriyle saç ekimi artık çok kolay .

 

Günümüzde Türkiye'nin bir çok yerinde Saç ekimi hakkında birçok seçenek mümküm gün geçmiyorki yeni bir saç ekim yöntemi haberi gelmesin ,cerrahi yöntemlerle yapılan saç ekiminde özel tekniklerle ortaya çıkan sonuç büyük başarı elde ediyor.sık saçlar için doğru bir seçim bu yöntemi genellikle uzun yıllardır saçları olmayanlar tercih ediyor.

 

Etkili ayrıca güvenilir olan cerrahi saç ekimi yöntemi ilk başta cilt için biraz farklılıklar göstersede bu durum sonunda  sağlıklı,sık ve gür saçlarla sonuçlanıyor.

 

İnsan için saçın yaşam içinde önemli bir etkisi var bu yüzden saç dökülmesini önlemek en başta uygulanacak olan yöntem,bir çok insan bu güne kadar saç sağlığına önem vermemiş olabilir ama bu geç kaldığı anlamına gelmez eğer bundan sonra dikkat ederlerse sağlıklı saçlara sahip olabilirler.

 

Kelleşme ileandrogen arasında bir ilişki söz konusudur.Bir androgen hormon olan testesteron alfa-5-redüktaz isimli enzim tarafından DHT (dihidrotestesteron) a dönüştürülür.DHT de saç kökleri üzerindeki reseptörlere bağlanarak etkisini gösterir.

 

Tedavide tıbbı tedavi, beslenmenin düzenlenmesi, ek vitamin mineral desteği, lokal uygulanan besleyici ilaçlar ve yine saçlı bölgeye uygulanan mezoterapi olabileceği gibi,kellik oluşmuş sabitleşmiş vakalarda verici alan yeterli ise saç ekimi ile son yıllarda çok başarılı

 

Saç denince sadece saç dökülmesi gelmiyor akla mesela,kadınlarda saç dökülmesi,erkeklerde saç dökülmesi, saç neden dökülür, dökülmesini önlemek için ne yapılır, saç bakımı, saç derisi, kellik, hormonal durum, saç ekimi, saç nakli, şampuan, vesaire vesaire

 

Saç Dökülmesinin bazı nedenleri:

 

Duygusal stres, Ani kilo kaybı,Fiziksel stres, Polikistik over sendromu, Anemi, Otoimmün rahatsızlıklar, Hamilelik, Lupus hastalığı, Antidepresanlar, Anabolik steroidler, Aşırı saç bakımı, B vitamini eksikliği, Saç çekme hastalığı, Yaşlanma, Hipotiroidizm, Kemoterapi, Yaşa bağlı kellik,kalıtsal neden, protein eksikliği, fazla A vitamini.

 

Sonuç olarak saç dökülmesini tetikleyen faktörler bunlar bize düşen bunlardan olabildiğince uzak durmak özelliklle stres evet stres sadece saç için değil genel sağlık içinde tehlike arz eden bir faktör,bu nedenle genel olarak ya da ne kadar olabiliyorsa ondan uzak durmak gerekiyor. 

 

ETİKET:saç,saç modelleri,saç dökülmesini önlemek için,tiroid,estetik,saç dökülmesi nasıl,spor,estetik cerrahi,kel,kellik,estetik,yiyecekler,prof dr,dr,neden olabilir,ve saç,ay,alopesi,yorum,ile saç,diyet