HABER: DİLEK SOYAK

                                                   

Şimdilerde bir virüs çıktı ortaya.  Adı Pikorna virüsü bebeklerde gelişim geriliği ve beyin hasarına yol açıyor. Dahası var Avustralya'da yapılan araştırmalar sonucunda bebeklerde gelişim geriliği ve beyin hasarına yol açtığını ortaya koydu. Öyle sinsi bir virüs ki, bebeklerde gelişimsel bozukluklara neden olduğu ancak yapılan testler sonucundan saptanabiliyor. Bu virüsün bebeklerin üzerindeki etkisi gerçekten endişe verici.

 

Pikorna Virüsü Bebekler Nasıl Bulaşıyor?


Herhangi bir aşısının ve tedavisinin olmadığı virüs vücut sıvıları yoluyla bulaşıyor. Bu sinsi virüsün bulaştığı bebeklerde daha çok yüksek ateş, havale geçirme, huzursuzluk ve kasılma benzer biçimde belirtiler görülüyor. Ne yazık ki; bir tedavisi yok ve bebeklerde gelişimsel, nörolojik bozuklukların ve beyin hasarlarına neden olabiliyor.

 

Pikorna Virüsü Bebekleri Etkilemeye Devam Ediyor

Ben bu kadar bilgiyle yetinmek istemediğimden Pikorna virüsü hakkında detaylı bir araştırma yaptım ve öğrendiklerimi sizler ile paylaşmak için bu konuyu kaleme almak istedim.

İşte bebekler için hayati tehlike saçan o sinsi Pikorna virüsü
ile ilgili tüm detaylar

 

Bebeklerde Pikorna Virüsü

Genetik varlığı RNA molekülünden meydana gelen bu virüslerin sınıfında yer alan çocuk felci virüsü gibi pikorna virüslerin boyları 0,2 um ile 0,2 um arasında değişir. “çıplak” virüsler olarak ta bilinen pikorna virüslerin bazıları kapsidi çevreleyen bir kılıfı yok ve çoğunlukla lipit içeren kılıfla korunuyor. Çocuk felcinin ve daha başka birçok hastalığın nedeni olan sorumlu pikornavirüsler  vücuda girdikten 6 ila 8 saat kadar sonra, konak hücre patlatarak  sayıları 100000’e yakın yeni virüs (kapsit+RNA) RNA moleküleri kap sitlerle paketlenerek tomurcuklanma sonucu hücreden dışarı  yani açığa çıkıyor.