GAZİANTEP - Mahli Bahar (53), hafta sonu şiddetli baş ağrısı ve hafıza kaybı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından beyin kanaması ve geçici hafıza kaybı teşhisi konulan Bahar, tedavi altına alındı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisindeki 4 doktorun kontrolünden geçen Bahar, daha önce hastanede uygulanmayan bir yöntemle ameliyata alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Lokman Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce bu tür ameliyatları baş bölümünde yarıklar açarak tedavi ettiklerini söyledi.

Ancak hastaya daha önce denenmeyen bir yöntem uyguladıklarını ifade eden Bayrak, "Mahli'nin kasığından girerek beyindeki tümöre ulaştık. Daha sonra da kapalı yöntemle ameliyatı gerçekleştirdik" dedi.

Bu yöntemin İstanbul, Ankara ve İzmir'deki çeşitli üniversite hastanelerinde uygulandığını dile getiren Bayrak, şöyle devame etti:

Bizim hastanemizde daha önce uygulanmayan yöntemi hayata geçirdik. Ayrıca bu yöntem, bölgemizdeki hastanelerde de daha önce uygulanmış değil. İmkanlarımızı gözden geçirip, bu ameliyatı Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapabileceğimizi düşünerek harekete geçtik. Şükürler olsun hastamızın sağlık durumu da iyi. Normal şartlarda açılan yara iltihap almazsa veya başka bir aksilik olmazsa 15 günden önce taburcu edilemeyen hastamızı, bu yöntemle en fazla 5 gün içerisinde taburcu edebileceğiz. Bu da hasta konforunu önemli ölçüde artıracak."

Mahli Bahar ise tedavi olmadan önce sürekli baş ağrısı yaşadığını belirterek kendisini bugün taburcu olabilecek kadar iyi hissettiğini vurguladı.

Mahmi Bahar'ın elini bir an olsun bırakmadan tedavi sürecinin tamamlanmasını bekleyen eşi Zeynep Bahar da eşinin bu kadar kısa sürede toparlanacağını tahmin etmediğini ve sağlık durumunun iyiye gitmesi nedeniyle mutlu olduğunu dile getirdi.