TOKAT 

Sağlık Bakanlığınca bazı illere tahsis edilen yeni nesil ambulanslar, kamera sistemiyle, yol vermeyen veya kural ihlali yapan araçların tespit edilmesi, navigasyon cihazıyla da vakalara daha hızlı ulaşım imkanı sağlıyor.

Son teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla donatılan yeni nesil ambulanslarda, kamera sistemi ve navigasyon cihazı bulunuyor. Araçların ön kamerası, vakalara ulaşım sırasında ambulansa yol vermeyen araçları belirliyor. Arka kamera ise ambulansların peşine takılarak trafik kurallarını ihlal eden araçları belirliyor.

Kamera kayıtlarıyla plakası belirlenen araçlar, gerektiğinde emniyete bildiriliyor. 

Araçlardaki navigasyon sistemi de ambulansların vakalara ulaşma süresini kısaltıyor. Ambulans şoförleri, navigasyon cihazının  yönlendirmesiyle adresleri daha kolay bulabiliyor ve gerektiğinde farklı güzergahları kullanarak vakalara ulaşabiliyor.

Tokat 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Nurten Sandal Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 50 ambulans ve 20 istasyonla hizmet sunduklarını belirtti.

Yaklaşık 2 ay önce Sağlık Bakanlığınca Tokat'a 7 tam donanımlı ambulans gönderildiğini belirten Aktaş, "Önceki ambulanslarımıza da aynı donanımın takılması için altyapı çalışmaları sürüyor. Kameralı ambulansları Tokatımızda yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz" dedi.