ANKARA -  Kalp kapakçığı değiştirilmesi gereken 22 yaşındaki genç kız, koltuk altından gizli kesi yöntemiyle yapılan operasyonla ameliyat izi dışarıdan fark edilmeden sağlığına kavuştu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Songül Saylam'ın 12 yaşında geçirdiği bademcik iltihabı sonrasında kalbinde ortaya çıkan rahatsızlıkla uzun süre mücadele ettiğini söyledi. Yıllarca tedavi gördüğünü ve üniversiteye başladıktan sonra kalbinin onu her geçen gün daha fazla yormaya başladığını anlatan Saylam, doktorların kalp kapakçığının değişmesi gerektiğini, aksi takdirde ileride kalp nakline ihtiyaç duyabileceğini söylediğini aktardı.

Üniversite yıllarında tanıştığı okul arkadaşı Eray Tırpan ile nişanlandığına işaret eden Saylam, sonrasında iz kalacağı korkusuyla yıllarca kalp ameliyatı olmak istemediğini dile getirdi. Saylam, "Vücudumda hep bir iz olacaktı, rahat giyinemeyecektim. Koltuk altından yapılan ameliyatı duymuştum ama Türkiye'de yaygın olduğunu bilmiyordum. Gittiğim doktor, Haşmet Bardakçı'nın adını verdi. Hasta yorumlarına baktım, hasta yakınları da çok güzel şeyler söylüyorlardı. Görüştük, bana güven verdi ve ameliyat olmaya karar verdim" diye konuştu. 

 "Aynada gördüğümde çok şaşırdım"

Koltuk altından yapılan operasyonun izini kendisinin bile göremediğini belirten Saylam, "Aynada baktığımda 5-6 santimlik bir kesi olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. Biyolojik kapak sayesinde rahatlıkla anne de olabileceğim. Düğünümüz, inşallah yaza olacak. Herkes gibi ben de çarpıntı olmadan yaşayacağım ve düğün hazırlıklarını rahatça yapabileceğim" dedi. 

"Hiç düşünmeden kalbimi verirdim"

Nişanlısının vücudunda iz kalmasını hiçbir zaman dert etmediğini anlatan Tırpan, "Önemli olan Songül'ün ne istediğiydi. Benim açımdan iz kalması, çok problem değildi. Songül, kendini rahat hissedemeyecekti. Gebelik süreci de sıkıntılı olabilirdi. Songül, çok genç. Ameliyat, ne kadar erken olursa ilerleyen hayatında o kadar rahat edeceğini biliyorduk" değerlendirmesini yaptı.

Ameliyat sayesinde nişanlısının sağlıklı bir kalbe kavuştuğunu dile getiren Tırpan, "Kalp kapakçığı ameliyatı olmasa ve organ nakli zorunluluğu ortaya çıksa hiç düşünmeden nişanlıma kalbimi verirdim" ifadesini kullandı.