AYDIN - Aydın Medline Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 51 yaşındaki kamyon şoförü Nuri Teke'nin bir hafta önce kamyonuna yük alırken kalp krizi geçirdiğini, ambulansla Aydın Devlet Hastanesine götürüldüğünü söyledi. 

Hastanın ritim bozukluğuna bağlı olarak sürekli kalbinin durduğunu, elektroşokla yeniden çalıştırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ünal, "Ritim bozukluğunun ameliyatla düzelmesi lazımdı ama düzelmedi. Günde yaklaşık 150 defa kalbi durup yeniden çalıştırıldı. Hastanede kaldığı süre boyunca kalbi yaklaşık 500 defa durup yeniden çalıştırılmıştır. Bu durumla meslek hayatımda ilk defa karşılaştım" dedi.

"Kalbi 2 saat içinde 30 defa daha durdu"

Kalbin sürekli durması üzerine hastayı yapay kalp ve akciğer cihazına bağlamak zorunda kaldıklarını ifade eden Ünal, kalbin sıkıntıya neden olan 2 santimetrelik bölümünün yakılarak devre dışı bırakılması işlemi olan "ablasyon" yapılmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. 

Türkiye'de çok az sayıda merkezde yapılan bu işlemin Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de gerçekleştirildiğini dile getiren Ünal, "2 saat içerisinde Denizli'de olmamız gerekiyordu. Yolda giderken yaklaşık 30 defa daha kalbi durup çalıştı. Denizli'de ablasyon işlemi yapıldı ve hasta sağlığına kavuştu" dedi.

İzmir'in Karabağlar semtinde ikamet eden evli ve 2 çocuk babası Nuri Teke ise günde 2 paket sigara içtiğini belirterek, "Bundan sonra çevremdeki herkesi sigarayı mutlaka bırakmaları konusunda uyaracağım" diye konuştu.