Eşiniz böbrek hastası olsa siz onun sağlığı için böbreğinizi bir başkasına verir miydiniz? Biraz  empati yapacağımız bir haber. Birbirini hiç tanımayan iki aile ve eşlerinin sağlığı için kendi böbreklerini hiç tanımadığı bir aileye veren iki kadın. Biri 7, diğeri 3 yıl bekledi. İkisi de eşlerinin fedakarlığı sonucu sağlıklarına kavuştu. 52 yaşındaki Necmi Bilgiç, 24 yıl şeker hastalığıyla mücadele etti. Bu süreç içinde sağlığı gitgide bozuldu. Böbrekleri iflas etti. Tek çare uygun bir böbreğin bulunmasıydı.
Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı liderliğindeki organ nakli ekibi tarafından nakil olan hastalar yaşadıkları duygusal ve zor süreçleri anlattı. Necmi Bilgiç, 51 yaşında 3 yıldır organ bekliyor. Tekin Balcı ise böbrek hastası ve 7 yıldır organ nakli bekliyor.  Necmi Bilgiç’in eşi Ümmühan Bilgiç, “Çok büyük sorunlar yaşadık. Bir bakıyorsunuz şekeri 600’lerde 650’lerde bir bakıyorsunuz şekeri 20’lerde. En sonunda Medicana Bahçelievler Hastanesine başvurdum. Böbrek nakli olması gerekiyor denildi. Ne yapılabilir? Ya birinin vermesi gerekiyordu. Bu annesi, babası ya da kardeşi olabilirdi. Mutlaka birisinin vermesi gerekiyordu, fakat kimseden ses soluk çıkmayınca ben vermeye karar verdim. Hiç tanımadığım bir aileyle uyuştu dokularım. Hiç tanımadığım birine böbreğimi versem de aslında,ben eşime verdim böbreğimi. Eşimi seviyorum çünkü.” şeklinde konuştu. Ümmühan Bilgiç’in dokuları Tekin Balcı ile uyuşuyordu. Tekin Balcı’nın eşi Fatma Balcı’nın dokuları da Necmi Bilgiç ile uyuşunca iki aile çapraz organ naklinde karar kılındı.
Fatma Balcı, “Eşim 52 yaşında ve 7 yıldır uygun donör bulmak için bekledi. Çok zor günlerimiz oldu. Diyalize gittik. Ayaklarında yaralar oluştu. Ondan sonra uğraştık, çok uğraştık. Sonunda uygun donörü bulduk. Eşim için tanımadığım birine böbrek vermek aklımın ucundan geçmezdi. Ama aile olmak bu olsa gerek. Bugün olsa hiç düşünmeden aynı şeyi yapar, böbreğimi verirdim.” şeklinde konuştu.
Böbrek naklini gerçekleştiren Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Prof. Dr. Hasan Taşçı, “Tabi bu bizim için çok stresli bir ameliyat çünkü biz sağlıklı bir hastayı ameliyat masasına yatırıyoruz. İki adamın kaderi eşlerinin onlar için böbreklerini vermesiyle değişti. İki ailenin yıllardır çektiği zorluklar başarılı bir operasyonla son buldu. Aslında bizim sıkıntımız ve burada vurgulamak istediğimiz, ülkemizde organ bağışının gelişmiş birleşmiş milletler seviyesine çıkartılmasıdır.” şeklinde konuştu.