ANKARA

Sağlık Bakanlığı, İstanbul aktarmalı THY uçağından "ebola şüphesi" ile gözlem altına alınan kadın hastaya yapılan tetkiklerin tamamlandığını ve hastanın ebola virüsü taşımadığının kesinleştiğini bildirdi. 

Sağlık Bakanlığı, gözlem altına alınan hastaya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. 

Nijeryalı hastada ebola virüsüne rastlanılmadığı kaydedilen açıklamada, "Dün Nijerya’nın Lagos şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine giden, İstanbul aktarmalı THY uçağından 'ebola şüphesi' ile gözlem altına alınan hastaya yapılan tetkikler tamamlanmış, ebola virüsü taşımadığı kesinleşmiştir" denildi. 

Nijerya uyruklu 34 yaşındaki kadının "yüksek ateş ve kusma" şikayeti olması üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek uçaktan indirilmeden, tedbir amaçlı gözlem altına alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, hasta ve beraberinde seyahat eden 4 yaşındaki çocuğunun ilk muayenesinin uçakta yapılarak, 112 Acil ambulansıyla, İstanbul'daki bir hastanede gözlem altına alındığı anımsatıldı. 

Açıklamada, hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkiklerinin tamamlandığını, hastalığının "sıtma" olduğunun anlaşıldığı belirtildi.