İSTANBUL

Sedef Hastaları Dayanışma Derneğince, sedef hastalığına dikkati çekmek ve hastalığının bulaşıcı olmadığını duyurmak amacıyla düzenlenen "Dokun Bana" fotoğraf yarışmasına, 9 Ekim'e kadar başvuru yapılabilecek

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 yaşını dolduran herkesin katılabileceği fotoğraf yarışmasına, "sedefhastalaridernegi.org/fotoğrafyarismasi" adresinden başvuru alınacak.

Adaylar, yarışmaya "dokunmak" ana temasıyla sevdiklerine, hayata, hayallere dokunmak gibi pek çok konuda, günlük hayatın içinden, yaşam ve umut dolu fotoğraflarıyla katılabilecek.

Fotoğrafların sedef hastalığını doğrudan göstermesi, fotoğraflarda sedef hastalarının yer alması zorunlu olmayacak. Fotoğraf sanatçıları Muammer Yanmaz, Mustafa Seven ile İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Bilgili, Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ulviye Atılganoğlu ve Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Üyesi Sertan Tiryaki'nin seçici kurulunu oluşturduğu yarışma, ekim ayında sonuçlanacak.

Yarışmada dereceye giren ilk 3 fotoğraf ödüllendirilirken, ödül kazanan fotoğraflarla seçilen diğer fotoğraflara da sergileme hakkı verilecek.