ANKARA - Sağlık Bakanlığı, acillerde görev yapan hekimleri, "bonzai" türü uyuşturucu kullanımına bağlı sağlık sorunu yaşayanlara daha kolay tanı koyabilmeleri için eğitme kararı almış, geçen yıl aralık ayında da bu eğitimleri verecek 165 psikiyatri uzmanı va acil hekimine eğitici eğitimi verilmişti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhammed Bayram tarafından il genel sekreterliklerine gönderilen genelgeye göre, eğitici eğitimi alanlar, belirlenen konular çerçevesinde hastane acillerinde görev yapan tüm hekimlere yönelik eğitimlerini 31 Mart'a kadar tamamlayacak.  

Kimler eğitilecek

Genelgeye göre, bonzai eğitimini, hastane acil servislerinde çalışan ve akut madde alımı, ilaç ve madde zehirlenmesi vakalarını karşılayan tüm doktorların alması zorunlu.

Eğitimi alacak gruplar, acillerdeki vardiya uygulaması da dikkate alınarak haftada en az 100 katılımcının hazır bulunması sağlanarak, belirlenecek. 

Bakanlığın planlamasına göre, 2 ay içinde ülke çapında 5 bin dolayındaki acil hekiminin eğitiminin tamamlanması öngörülüyor.