Rabia Gürsoy Güner
Medicana International İstanbul Hastanesi (Beylikdüzü) Ayak Sağlığı Uzmanı
Hamilelikte ayaklar her zamankinden daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Hamilelik kadın bedeninde pek çok değişikliğe yol açar. Birçok kadın hamilelik döneminde benzer sorunları yaşar. Bunlardan biri, önemsenmeyen ayak ağrısıdır. Bu dönemde doğal kilo artışından kaynaklanan yürüyüş değişikliği olur ve ayakta duruş pozisyonu değişir. Farklı pozisyonlar dizler ve ayakta normalden fazla ağırlık ve basınç oluşturduğundan sorun yaratabilir.
Topuk ağrısı taban ağrısı tırnak batması ve nasır en sık görülen ayak sorunlarıdır. Bundan dolayı, bu dokuz ayın daha rahat geçmesini sağlamak için hamilelikte ayak bakımı ve sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinilmelidir.
Yapmanız Gerekenler
Rahat ayakkabı giyin. Ayağınıza destek verecek, tabanı esnek modeller seçin.
Ayak numaranıza uygun ayakkabı seçin. Sivri burunlu, topuklu ayakkabılar ayaklarınızı sıkıştıracak, kan dolaşımınızı etkileyecektir. Parmaklarınızı sıkıştırıp nasır ve batık tırnağa da yol açabilir.
Hamilelik süresince ayaklarınız büyüyebilir (şişer ve taban çökerse uzar ve genişler). Bunu göz önünde bulundurarak ayakkabılarınızı aldığınızda ayaklarınızı ölçtürün veya en rahatını alın.

Medikal Ayak Bakımı
Medikal ayak bakımında hijyenik tırnak kesimi ve dizaynı, tırnak yüzeyinin temizlenmesi ve parlatılması, sertleşmiş derilerin giderilmesi sterilizasyonu sağlanmış podoloji cihazları ile yapılır. Medikal bakımlarda tırnak etleri pens kullanılmadan podoloji cihazları ile koparılmadan temizlenir dolayısıyla yapılan bakım sonrası etler daha yumuşak, az olur ve uzun vadede uzar. Pedikür sonrası oluşan sert tırtık tırtık ve fazlalaşmış görünüm medikal bakımla yerini sağlıklı ve estetik ayaklara bırakır.
Ayaklarınızın bakımını Medikal Ayak Sağlığı Merkezlerinde yaptırın