TRABZON - Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celal Tekinbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oturduğu yerde elinden sular damlayan, kışın kar yağdığında bile terleyenlerde, halk arasında ''aşırı terleme'' olarak bilinen ''hiperhidrozis'' hastalığının olduğunu söyledi.

Aşırı terlemeye karşı çok değişik tedavi yöntemleri uygulandığına dikkati çeken Tekinbaş, ''Bunlardan biri botoks, diğeri de iyontoforez dediğimiz elektrik akımı olan suya elleri ayakları koyarak elektrik akımından yararlanarak aşırı terlemenin önlenmesi. Ancak bu tedavi yöntemleri kalıcı olmayarak 4-6 ay sonra tedavinin tekrarlanması zorunluluğunu ortaya çıkarıyor'' diye konuştu.

Tekinbaş, vücudun belli bölgelerinde yoğunlaşan terlemenin kesin tedavi yönteminin ameliyat olduğunu belirterek, en düşük kesi ve en az zarar veren yöntemle yapılan bu ameliyatın, endoskopik video kamera yardımıyla izlenerek, terleme artışına neden olan sinirin devre dışı bırakılmasıyla yapıldığını bildirdi.