Benlik, bireyler çok küçük yaşlardan itibaren oluşmaya başlar. Özellikle çocukların benlik gelişimi ile ilgili karşılaşacağınız tüm sorunların çözümü Antalya Psikologdadır.

Çocukların Benliği Ailede Başlar

Aile, çocukların yaşamının başladığı ilk çevre, davranış ve tutumların şekillendiği yerdir. Çocuğun ilk toplumsal çevresi ailedir. İletişim becerisi ailede kazanılır. Ana babanın çocuk yetiştirirken çocuğa yaklaşımı ve yetiştirme tarzı çocuğun toplumsal gelişimini olumlu ya da olumsuz etkilemekte ayrıca ana baba çocuğu için model de olabilmektedir. Çocuklar tüm ailelerin hatta toplumun en değerli varlıklarıdır. Bu varlıklar için her türlü desteği Antalya Psikoterapi vermeye devam etmektedir.

Ana baba tutumu; ana babaların, çocuğun psikolojik kişilik ve toplumsal gelişimlerinde, kendi değer yargılarına göre tepki gösterme eğilimi olarak tanımlanmaktadır. Çocuk için ana baba tutumları çok önemli olup çocuğun davranışlarını doğrudan etkileyebilmektedir. Bu etkinin görüldüğü alanlardan biri de çocuğun psikolojisidir. Bu alanda çocuk ve ergen danışmanlığı konusunda yeterli bilgiyi https://www.alibicak.com/ sitesinde bulabilirsiniz.

Psikolojik Sağlamlık

Çeşitli kaynaklarda bilimsel araştırmacılar Psikolojik sağlamlığı, bireyin karşısına çıkan zorluklara uyum gösterme becerisi olarak tanımlamışlardır. Psikolojik sağlamlık, bireylerin zorlu durumlar karşısında gösterdiği uyum ve bu zorlu durumlarla başa çıkabilme yeterliği olarak tanımlanmaktadır. Psikolojik sağlamlıkla ilgili etmenlerden birisi de benlik algısıdır. Psikolojik sağlamlığı öncesinde etkileyen ve olumlu sonuçların alındığı alanlardan biri de hipnoz ve hipnoterapidir. Bu konuda sizlere destek olmaya devam eden Antalya Hipnoz sizlerin danıştığı adreslerin başında gelmektedir.

İnsanın kendisini ve çevresini algılaması anlamına gelen benlik, tutum ve davranışları etkilemektedir. Çünkü insan kendisini ve çevresini algıladığı şekilde tepkide bulunmaktadır ve bu algılamada kendi görüş açısını etkileyen temel etmenlerden biri olan benlik kavramı davranışlarının temelidir. Benlik kavramı ruh sağlığıyla yakından ilgilidir. Ruh sağlığı ile ilgili bilgi ve belgelere alibicak.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kişinin benlik algısı ne kadar olumluysa ruh sağlığı da o kadar yerinde demektir. Benlik algısı ise bireyin kendisi hakkında sahip olduğu inanışlar ve düşünceler bütünü, başka bir deyişle “ben kimim?” sorusuna verdiği cevap olarak ifade edilmektedir.

Ergen için benlik algısı ergenin kendine bakış açısı ve kendisi hakkındaki değerlendirmelerinin tümüdür. Benlik algısını etkileyen birçok etmen bulunmaktadır. Çeşitli bilimsel araştırmalar benlik algısının olumlu ilerlemesinde etkisi olan dört faktörden bahsetmektedir. Bunlar:

  • Bireyin, önemsediği diğerlerinden gördüğü değer,
  • Bireyin geçmişteki başarıları, ait olduğu yerler ve yetenekli olduğu durumlar,
  • Bireyin, başkaları tarafından yapılan yorumlara ve eleştirilere verdiği yanıtlar,
  • Bireyin, belirlemiş olduğu amaçlara ulaşma düzeyi