ANKARA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'nde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın kendilerine 10 yıl önce şehir hastaneleri konusunda talimat verdiğini anımsattı.

Geçmişte hayalini kurdukları konuda bugün ciddi bir yol katedildiğini anlatan Akdağ, "Şehir hastaneleri derken, toplam 41 bin yatağa ulaşacak çok büyük bir projeden bahsediyoruz. Bunların 30 bin 600 yatağını şu anda sözleşmeye bağlamış durumdayız." dedi. Akdağ, geri kalanın yapımına da önümüzdeki aylar içerisinde projelendirildiği biçimde ihaleleri yapılarak kamu-özel ortaklığıyla başlanacağını bildirdi.

Akdağ, kamu-özel ortaklığı derken, 25 yıllık ve uzun süreli anlaşmalardan bahsettiklerini vurgulayarak, "18 yıllık bir anlaşma şu anda yapılan bu anlaşma. Toplamda 1,1 milyar dolarlık bir finans temin ediliyor. Bu 25 yıl boyunca işin patronluğunu Sağlık Bakanlığımızın, devletimizin yaptığı, bütün vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmetini en kaliteli biçimde sunacak şehir hastanelerine sahip olacağımız bu projelerde özel sektörümüz de kendi dinamizmini, kendi işletme yönetimi kabiliyetlerini ortaya koymuş olacak. Biz bu ortaklıklarla Türkiye'de sağlık konusundaki, kamu sağlığı konusundaki hastanecilik hizmetlerini geliştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.