EDİRNE - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ziyaret ve incelemeler yapmak için geldiği Edirne'de, Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, dönem dönem büyük şehirlerdeki hastanelerde kuyruklar ve beklemeler oluştuğunu, bunun çözümünün de açıkçası çok kolay olmadığını söyledi.

Türkiye'deki hekim sayısının, sağlık hizmeti alan kişi sayısına göre çok düşük kaldığını anlatan Müezzinoğlu, ''Türkiye'nin 30 bin hekime ihtiyacı var. Bize şu anda 30 bin adet hekim lazım. 10 bin adet pratisyen, 20 bin adet uzman hekim lazım. Ne yazık ki bu ülkede yıllardır YÖK ve tabip odası, 'ülkede hekim fazlası var' diye tıp fakültelerine yeteri kadar öğrenci almadı. Son 5 yılda almaya başladık. Onların da ülkeye hizmet edebilmesi için önlerinde 7-8 yıl var'' diye konuştu.

32 şehir hastanesi

Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ''Şehir hastaneleriyle ilgili yapılan çalışmalar hangi aşamada, bilgi verir misiniz?'' sorusu üzerine, şehir hastaneleriyle ilgili Kamu Özel Ortaklığı Kanun Tasarısı'nın Plan Bütçe Komisyonu'nda olduğunu belirtti.

''İlk planda büyükşehir statüsü olan illerde 32 civarında şehir hastanesi yapmayı düşünüyoruz'' diyen Müezzinoğlu, ''Bunların planları yapıldı, ön hazırlıkları tamamlandı. Bunlardan 3 tanesinin ihalesi tamamlandı. Müteahhitleri belli. 4 tanesinin ihalesi yapıldı. Bazı sıkıntılar oldu. Yasal düzenlemeleri bekliyoruz'' dedi.