Merhaba Dostlar...

Bu köşe yazımın konusu... 

(SAĞLIK).....

Sağlıklı ve kaliteli yaşam denince, akla maddiyatın sağladığı hayat gelir nedense.

Ama bu düşünce ve psikolojinin sadece yüzde yirmibeş kısmı evet, diğer yüzde ise, sters ve takıntılarımızdan kurtulmamamız gereğidir.

Stresi sevmeyiz ama bir o kadarda gerek iş, gerekse özel hayatta daha bir güçlü hale geldiğimizi sandığımız için onunla yaşamayı tercih ederiz.

Halbuki stres tüm hastalıkları doğuran bağışıklığımızı ve enerjimizi düşüren bir durumdur.

Pekii, stressiz yaşam mümkün müdür?

Nasıl olur, veya en aza nasıl indiririz.

1. Sevdiğimiz işi yaparak. Mesleğimiz ne olursa olsun aşık olduğumuz iş bizi mutlu eder

2. Toplum içinde ve önünde kendimizi rahat bırakmak, otokontrolü abartmamak.

3. Özel hayatımızdaki insanların ve birliktelik yaşadığımız kişinin bizi mutlu eden paylaşımcı olanları kii bu durum bize zorunluluk değil paylaşımla mutluluk hormonlarımızı çalıştırır ve az sakin, az huzur, az da şımartılmakta bizi özel olduğumuzu hissettirir

4. Mecburiyetleri hayatımızdan en aza indirerek. Çünkü mecburiyetler istemeden sırf karşımızdakini mutlu etmek adına yapılan her şey bize azap gelir ve sonu ise kendimizle kavgaya girmektir.

5. Biten hiç bir şeyi, tekrar tekrar yaşamak zorunda olmamak. Millet ne der psikolojisinden kurtulmak kendimize değer verip mutlu olduğumuz gibi yaşamak enerjimizi artırır ve bağışıklığımızı da derr.

Sağlıklı ve kaliteli yaşam için azıcık bencil olmanın ve kendimizle savaşmadan kendimizi şımartmanın tarifi açıklanamaz, yaşanır.

Sağlık ve takıntılardan uzak mutlu hayatlar herkese. 

Önce kendinize değer verin. Demedi demeyin.