Saçlarımız en önemli görsel hazinemizdir. Genel vücut sağlığımız ve ruhsal durumuzla ilgili ilk ipuçlarını çevremize verdiğimiz organımızdır. Sağlıklı, canlı, temiz, bakımlı bir saç karşı tarafta olumlu bir izlenimin başlangıcıdır. Hepimiz zaman zaman saçlarımızda dökülme, cansızlık, solukluk, kırılma gibi sorunlar yaşayabiliriz. Dönemsel olabildiği gibi uzun zaman da sürebilen bu sorunların altında yatan birçok neden vardır. Saç dökülmesi nedenleri ve son gelişmelerden biri olan saç dolgusu ile ilgili sizlere bilgiler sunacağız:

 

- Genetik (androgenetikalopesi) sebepler,- endokrin bozukluklar (tiroid bezi hastalıkları), -doğum sonu dönemi, -menopoz,- diyabet hastalığı, -beslenme bozuklukları, -anemi(kansızlık),- bazı ilaçlar,- kronik hastalıklar olabilir.

Ayrıca mekanik işlemler, sık fön çekilmesi, kötü fırçalama, sıkı saç toplama, bazı şampuanlar, boya, perma, renk açma işlemleri olabilir.

Psikolojik stres, deniz suyu, güneş, havuz sularındaki klor da saçları olumsuz etkiler.

Bu gibi nedenlerin araştırılması için öncelikli olarak mutlaka dermatoloğunuza danışmalısınız. Belli tetkiklerin, kan analizlerinin yapılması gerekmektedir. Elde edilen sonuçlara göre uyguladığımız birçok tedavi yöntemi vardır. Son zamanlarda geliştirilen dünyadaki ilk ve tek saç dolgusu ile saçlı deri ve saç hücresini canlandırmak mümkün.

Saç dolgusu; saçın yeniden çıkmasını ve saçlı derinin yeniden yapılanmasını sağlayan yenileyici peptid kompleksi ve büyüme faktörleri ile formülize edilmiştir.

Avantajları:

-Etkin formülasyon

-4 seans (8 hafta) sonunda gözle görülür sonuç

-Sürekli salınımlı ilaç teknolojisi

-Patentli peptid kompleksi ve büyüme faktörleri ile hızlı sonuç.

Kullanım Alanları:

-Her iki cinsiyette de görülen saç dökülmesi hastaları

-Seyrek ve incelmiş saçlar

-Saç ekimi sonrası kalıcılık ve başarı oranını arttırmak için

-Saç dökülmesi yaşayan hastaların kombine tedavisinde saç kaybını önleyici ve yeniden çıkarıcı sinerjik etki için.

Uygulama:

Yaklaşık 15-20 dakika süren uygulama ağrısızdır. Çok hassas kişilerde konforlu bir uygulama için; lokal anestezik krem uygulanabilir. 1 cc lik şırınga içindeki ürün yaklaşık 1 cm aralıklarla saçlı deri bölgesine uygulanır.

Saç foliküllerinin bulunduğu derinin dermal papilla tabakasına etki eden Hair Filler kompleksi (saç dolgu bileşimi) saç folikül hücrelerinin büyümesini sağlayan büyüme faktörleri içerir. Ayrıca saç büyümesini teşvik eden çeşitli mediatörleri içerir.

Saçlı derinin kan dolaşımını hızlandırır, saç foliküllerini canlandırır, folikülleri büyüterek saç uzamasını tetikler ve saç kayıplarını durdurur.