Yeni sezonda İ.B.B tiyatrolarında bir Saadet Hanım fırtınası esiyor ki, sormayın gitsin. Fikri hür, vicdanları hür, irfanı hür nesiller yetiştiren nice eğitimci ve öğretmenlerimizin sembolü “Saadet Hanım” Görsel Dünyayı büyük bir ustalıkla önünüze getiren usta bir ekip vardı aynı zamanda ilk millet mektebini A.B sınıflarına ayıran bir trajikomik sahnelerde musmutlu. Kısacası eski günden yeni günümüze yolculuktu. İnsan hele birde sanatla uğraşmıyor görsün; Ahmet Levent Pala’nın kısa metrajlı filmlerinden de esinlendiğini hissediverin.  Gerçek acı içinde iyi hal durumunun temsilcisi eğitim ve eğitimcilik Atatürk milliyetçiliğin olmazsa olmazlarıdır.

Dublör ve aktörlerimiz eğitim müfredat plan program arasında sıkışıp kalmadan idealist tavırla hareket yeteneklerini görev tamamlamalılar.


-Son Söz-

Günümüz Dünyasında ve Dolayısıyla canım Türkiye’mde de nitelikli ve kaliteli eğitim arayışı vardır ve olacaktır. Çünkü eğitim insanoğlunun iyi hal(i) belgesidir. Günümüzde benimde içimden Saadet hanımlaştıramadıklarımızdanmısınız demek geliyor. Saygılarımla.

Not: Bir gün sizin de hayali öğrencileriniz biri bir tiyatro oyununda karşılaşırsa hiç şaşırmayın. Çünkü o sizin baktığınız aynanın bir yansımasıdır.

 

Köşe yazarının esinlendiği Kaynakçalar;

Atam yayınları, Atatürk Şiir Antolojisi

2. Baskı: İstanbul Eylül 2014

Adres: Gülbahar Mahallesi Altan Erbulan Sokak No:2/5 Şişli, İSTANBUL

Tel: 0 (212) 412 17 77

 

Üç Aylık Edebiyat ve Sanat Dergisi Yıl:2 Sayı:7 Mayıs:2015      

Resim Kaynakça;

http://www.parmakiziegitim.com.tr/