6 Ocak 2018 Cumartesi günü yeni yılımın ilk kültür sanat etkinliğine sanatın çığlığı ile uyanmış ve katılmış bulunuyorum. Avcılar ‘Çığlık Sanat Atölyesi’nde birbirinden değerli (Ressam, şair, yazar, ses ve sahne) sanatçısının birlikteliği ile oluşturulmuş anlamlı etkinliği sizler için izledim.

Sanatın ve Sanatçının sesini bu organizasyonda bir araya getirerek büyük bir sese çığlığa dönüştüren Ressam, şair, tiyatrocu, yazar velhasıl çok yönlü bir sanatçı Cemal UÇARMAN Bey merhaba; Neden Çığlık? sorumla fikirlerinizi okuyucularımızla paylaşmak istiyorum teşekkürler.

Yazar Cemal UÇARMAN - (TİYATRO ÇIĞLIK’ın kurucusu, Esenyurt ve Avcılar da genel sanat yönetmeni) – Merhaba Hülya Hanım, Önce Vatan Gazetesi ‘nin sanata ve sanatçıya vermiş olduğu değerle , göstermiş olduğunuz duyarlılığa çok teşekkür ederim.Ayrıca Katılımcı (Şair, yazar,r essam müzik) sanatçılara tekrar teşekkürler. NEDEN ÇIĞLIK; Bir ülkenin sanatsal olarak gelişmişliği; yetiştirdiği, (Şair, tiyatrocu, yazar, heykeltıraş, ressam, müzik, sinema) sanatçılarının verdikleri sanat eserlerinin dünyada ne derece bilindiği ile doğru orantılıdır. Bu bağlamda ülkemiz sanat ve sanatçısının sesinin dünyaya yarınlara duyurulabilmesi amacıyla yükselen sesimize ÇIĞLIK dedik. Çığlığımız sevinçleri,başarıları kapsadığı gibi isyanları, imdatları, acıları canhıraş bağırışlarıda içinde barındırmaktadır. Doğa, İnsan, (Kadın-Erkek) Çocuk, Zulüm Yozlaşma, Kirlenme Savaş, Barış)’a ve; HAYAT’a fırçayla, notayla, replikle insanca çığlık atmaktır, kısaca SANATÇIĞLIKTIR.

Hülya ASLAN - Avcılar da sokak tiyatrosunu (sokak sanatını canlı heykel, pandomim, kukla) başlatmanız, Sanat’ı halkın ayağına götürmeniz en ücra köşelere ulaştırmanız bu çok güzel ve özverili çalışmanız takdire şayan ‘HAYATI SANATLA DOLDURUP AYAĞA DÜŞÜRMEDEN SOKAĞA TAŞIRMAK!

Ben kendi adıma siz Cemal UÇARMAN’a sanata verdiğiniz katkı için teşekkürler, bence her semtte bir sanat sokağı olmalı ve atölyenizin bulunduğu sokak, sanat sokağı olarak hatta (ÇIĞLIK SANAT SOKAĞI) adıyla anılmalı.

Hülya ASLAN - Merhaba Kemal Bey; ünvanınız hayli uzun tıpkı sanat yolu gibi sizin de sanata katkınız emeğiniz çok fikirlerinizi bizimle paylaşırmısınız ve neden çığlık?

Ressam Mahmut Kemal ARSLAN - (Uluslararası Ressam Dayanışması DerneğiURD'da Yönetim Kurulu Üyesi ve ARTE'de Artist ) Öncelikle çığlığımızı duyarak sergimize katılımınız için size ve ‘Önce Vatan Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Sanatın ve sanatçının çığlığımızı Atatürk’ün anlamlı bir sözüyle pekiştirmek isterim. “Sanatsız kalmış bir millletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Mustafa Kemal ATATÜRK’’ İşte bu durumda ki sanatımızın çığlık atması kaçınılmaz olmuştur diyebilirim.

Hülya ASLAN - Merhaba Güler Hanım Ressam olarak Antalya’dan katılıyorsunuz Kültür sanat başşehrimiz İstanbul da sanat etkinliğinde olmak nasıl bir duygu ve neden çığlık?

Ressam Güler DEMİREL SEBKEKTAY - Sergimizi onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim Hülya Hanımcım. Neden Çığlık? derseniz Sanatın Çığlığı ;içinde bulundugumuz dönemde sanatı ve sanatçıyı anlamayan insanların ne kadar çoğunlukta olduğunu düşündüğümüzde yok olan sanatın çığlığıdır duyulan.

Hülya ASLAN - Merhaba Damla Hanım sizin sanatsal etkinliklerde yazarların sanatçıların hep yanında olduğunuzu görüyorum bu ne güzel bir sanat aşkıdır kadın olarak başarılarınız beni mutlu ediyor sizce de neden çığlık desem.

Tunç Yayında Koordinatör, editör, şair Damla KARDELEN - Teşekkürler sevgili Hülya ASLAN Hanım başarılarınız uçsuz bucaksız mavilik kadar sonsuz olsun, size ve ablam Güler Demirel SEBKEKTAY'a katılımcı tüm sanatçı ve sanatseverlere yürekten sevgiler. Böylesine değerli sanatçılarla seslerine ses katıp sanat çığlıklarını duyurmak ne güzel sanat adına emekleriniz hiç tükenmesin başarılara daha çok imzalar atmanız dileğimle.

Hülya ASLAN - Merhaba Ressam Kasım ADIGÜZEL Bey; sizin Tarih ve Mitoloji alanında ki çalışmalarınızdan (kitap) ve eserlerinizde (Resim) yansıttığınız tarzınızdan eski çağların sanatının sesini duyurmak gibi bir misyon üstlendiğiniz anlaşılmaktadır. Bu anlamlı ve önemli etkinliğin küratörü olarak sizce neden çığlık?

Küratör (Ressam)Kasım ADIGÜZEL: İnsanlar haksızlığı, yozlaşmayı duymak istemedi, biz sanatçılar da şiire, notaya, resime, dönüştük çığlık olduk. Tarihin sanatıyla birlikte çağımızın sanatının-sanatçısının çığlığını da yarınlara duyurabilmenin gayreti içinde gönüllü olarak çalışıyoruz. Akadlardan sonra Mezopotamya’nın hızla şekillenmesi beni çok etkiledi ömrüm yeterse oradan günümüze kadar geleceğim. Resim çalışmalarımın yanısıra bu konuda bir kitap üzerinde çalışıyorum. Muhteşem bir değişimi birlikte göreceğiz. Size, Önce Vatan Gazetesi’ne ve katılımcı sanatçı dostlara teşekkürler.Hülya ASLAN - Sanatınızı ve fikirlerinizi Önce Vatan Gazetesiyle paylaştığınız için biz teşekkür ederiz. İnşallah gerekli mercilerce ve toplumun duyarlı kesimlerince sanatın-sanatçının sesi duyulur ve gereği yapılır, ümitvarım, tüm sanatçı ve sanatseverlere okuyuculara başarı dileklerimle saygılar.

Röportaj: Hülya ASLAN