İskender Paydaş işbirliği ile gerçekleştirdiği ilk teklisi “Kime Ne Arkadaşım”ı sevenleriyle buluşturan Rabia, son zamanların yeni gözdesi oldu. Melez güzeli olarak anılan Rabia klibinde Afro Samba dansını yaparak sektöre muhteşem bir yenilik getirdi. Bizlerde son zamanlarla adını sıkça andığımız Rabia Tuçbilek ile bir araya geldik. Keyifli sohbetimiz şimdi sizlerle...

Merhaba Rabia nasılsın, nasıl geçiyor?

İyiyim teşekkür ederim. Çok heyecanlı ve güzel geçiyor. Biliyorsunuz ki şarkım daha çok yeni onun sevincini yaşıyorum. 


Şarkından biraz bahsedelim mi?

Küçük yaşlarda müziğe başladım ve 15 yaşımdan beri profesyonel olarak müzik yapma isteği içindeydim. Şan eğitimimi aldıktan sonra geçen sene nr1’in düzenlediği bir şarkı yarışmasını kazandım. Günümüz gereği bir tekli çalışma ile de yoluma başlamış oldum. 

“Kime Ne Arkadaşım”ın hikayesine gelirsek, Gökhan Şahin’e kendisinden bir şarkı almak istediğimi söyledim. Kendisini çok başarılı buluyordum. Youtube’de hangi şarkıya baksam onun şarkısı olduğunu görüyordum. Kendisi ile tanıştık sonra editör Erdem Uyanık ile tanıştık. Ardından uzunca bir süre bana şarkı aradık sonrasında şarkıyı bulunca işin aranjör kısmına geldik ve İskender Paydaş ile bir araya gelme şansımız oldu.

Şarkının sözlerini herkes çok iddialı buluyor sende aynı fikirde misin? 

Elbette Elif Hanım. Ben hayalimdeki şarkıyı Gökhan Şahin'e anlattım. Hem benim yaş grubuma hitap etsin hem de gece kulübünde beach'lerde dinlensin istedim. Nakaratı ağıza takılsın istedim. Hem fresh olmalı, hem sempatik, hem tatlı, biraz da atarlı… Sonuç; “Kime Ne Arkdaşım” çıktı…

Peki, milyonlarca tık almak nasıl bir duygu?

Şarkıdan güzel dönüşler alacağımızı bekliyordum ama yeni bir isim olduğum için 1 milyonun bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde olmasını beklemiyordum. İki günde 3 yüz bin dinlenmelerimiz olunca bu beni çok mutlu etti. Pr çalışmamız yeni başlıyor ve hedefim şimdilik 15 milyon ve tabi ki 100 milyonlar 200 milyonlar… 

Atar da var Sempati de…

“Bir pop yapacağım ama bunu yaparken piyasada olan poplardan farklı bir tarzım olacak” dedim diyen Rabia, “Genç olmamın avantajını kullanarak yerinde atarlı, yerinde sempatik bir şarkı çıkardım” dedi.

Bunda sosyal medyayı kullanan gençlerin de etkisinin olduğunu düşünüyor musun?

Düşünüyorum. Sosyal medya ekibimle yaptığımız çalışmalar sonucu aldığımız raporlarda şarkıyı en çok 18-24 yaş arasının dinlediğini tespit ettik. Zaten benim de hedef kitlem onlardı istediğim hedefe ulaştım. Hepsine teşekkür ederim…

Klip çekimine biraz değinmek istiyorum nasıl geçti, ne kadar sürdü ve kim çekti?

Klip çekimini Serdar Börcan yaptı. 2 gün Bodrum'da 1 gün İstanbul'da çekildi. Klipte 4 tane dansçı arkadaşım bana eşlik etti ve high heel dansı yaptık. Biliyorsunuz ki high heel dansı çoğunlukla yurt dışında kullanılan bir dans türü ve Britney Spears, Rihanna gibi isimler çok kullanır bu dansı. Topuklu ayakkabılarla yapılır bende kış ayından itibaren eğitimine başladım. Bir de şarkının solo dans kısmında Afro samba dansı kullandık. Bu ikisi de Türkiye'de çok kullanılmayan danslar olduğu için başarılı bulundum. 

“Popu dansla birleştiriyorum”

9 yaşından bu yana bale yaptığını ve dansı çok sevdiğini söyleyen Rabia, “Danssız sahneyi eksik hissediyorum. Sahne şovu benim için bir bütün bu slow şarkı da olsa durduğum yerde bile arkadan inen şelalelerle yine şov yaparım. O yüzden popu da dansla birleştirmek istedim” şeklinde konuştu.

Kendine yakın gördüğün, örnek aldığın kişiler var mı?

Sertap Erener'i çok seviyorum, sesine hayranım. Sahne olarak da Ajda Pekkan'ı çok örnek alıyorum. O kadar muhteşem ki hiç geride kalmıyor sürekli kendini yeniliyor…

Şarkıda ve klipte en baştan beri kimlerin emeği var?

Erdem Uyanık'ın çok emeği var. Gökhan Şahin çok inandı bana, İskender Paydaş da keza öyle çok minnettarım her birine. Onun dışında şarkıya ben karar vermedim annem, babam, kardeşim de karar verdi. Çünkü bir süre sonra ısındığınız çok şarkı oluyor ve karar vermekte sağlıklı düşünemiyorsunuz o süreçte çok destek oldular. Kısacası çok fazla kişinin emeği oldu herkese çok teşekkür ederim. 

Sana neden melez güzeli diyorlar?

Beni doğduğumdan beri ne anneme ne de babama hiç benzetmiyorlar. Bazıları ‘sen kesin hastanede karıştın’ diyor çünkü ailede kıvırcık, bronz yok. Burun ve yüz hatlarımı hep Brezilyalılara benzetiyorlar. Özellikle yurt dışına arkadaşlarla çıktığımızda bana hep sen Brezilyalılara benziyorsun diyorlar, dış görünüşümden ziyade sesimi de benzetiyorlar…

İlk projen olması nedeniyle neler hissediyorsun?

Çok güzel bir duygu Elif Hanım. Ben hep 21-22 yaşımda çıkartmak istiyordum ilk single'ımı. Yani üniversiteyi bitirmeden, “üniversite bitmeden başlarsam ancak yetişir” diyordum. Allah'ta gönlüme göre verdi. Üniversite 2. sınıfın sonunda yarışma kazandım 3. sınıfta zamanım şarkıyı bulmakla geçti şimdi son sınıf oldum ve ilk single'ım çıkmış durumda.

Arkadaşlarının tepkisi nasıl oldu?

Okuldaki arkadaşlarım beni çok yakından tanıyıp müzikle nasıl haşır neşir olduğumu bildikleri için şaşırmadılar. Özellikle okuldaki konserlerimi de bildikleri için başaracağıma inanıyorlardı. Ama klibimi izlerken tanıyamadıklarını söylüyorlar. Açıkçası ben de kendimi tanıyamadım klipte. 

Aleyna Tilki'de senin gibi çok genç ve yeni bir isim onun bu kadar başarılı olması senin için ne ifade ediyor?

Aleyna benim kız kardeşimle yaşıt. O yüzden ilk çıktığı günden beri hep kardeş gözüyle bakıyordum ona. Hani liseye giden bir arkadaşımızın bu yaşta sektöre girmesi takdirlik bir durum ben lisedeyken böyle bir şeye cesaret edemezdim. Ben kendim için doğru zamanı bekliyordum ama Aleyna erken atılmayı tercih etti. Demek ki onun için de hayırlısı buymuş ki o kadar dinlenip beğenildi. 

Senin kime ne arkadaşım dediğin ne var hayatında?

Şarkıya gelen her iyi ya da kötü yoruma açığım ama sırf söylenmek için söylenen sözlere “kime ne arkadaşım” diyorum. Bir de “Sabancı da endüstri mühendisliği okuyorsun neden şarkıyla uğraşıyorsun” diyenlere de “Kime ne arkadaşım” diyorum. 

Sosyal medya yorumlarında şarkı ile ilgili atışmalar oluyor mu?

Herkes şarkının sempatikliğini konuşuyor aslında. Ellerinde telefonla uyuya kalanlar fotoğraf atıyorlar. Bebeklerle video atıyorlar. Radyoda şarkıya eşlik edip videolar atıyorlar çok mutlu oluyorum ben de.  Atışmalara gelince: Ben yapmıyorum ama benim adıma açılan fan sayfaları fazlasıyla yapıyor. Bazen ben onları sakinleştirmeye çalışıyorum. Hiç eleştiriye açık değiller. Direkt yapıştırıyorlar cevapları.

Şu sıralar neler yapıyorsun?

Şarkımız Ağustos ayının sonunda çıktığı için daha onun Pr aşamasıyla ilgileniyorum bir yandan da son sınıf oldum güzel bir ders programı beni bekliyor. Ardından da ikinci şarkımla ilgileneceğim. O daha duygulu ve farklı olacak.

Çok genç olmana rağmen sormak istiyorum sence bu sektörde iyi bir yere gelebilmenin altın kuralı nedir?

Kesinlikle istikrar... Pes etmemek, dimdik durmak, demoralize olmamak.

Yaşayıp da unutamadığın bir anın var mı?

İskender Paydaş ile tanışıp bana düet yapacağımızı söylediği an inanamamıştım.  “Hani F E A T olandan mı” demiştim. O anı asla unutmam.

Eğer hayatında müzik olmasaydı kendine nasıl bir yol çizerdin?

Endüstri mühendisliği okuyorum zaten. Onu yapardım ama sanata ayrı bir ilgim olduğu için dansa yönelirdim herhalde sahnede olamasam bile devam ederdim.

Türkiye'de en başarılı bulduğun isim kim?

Tarkan! Şarkılarının çok güzel olmasından dolayı değil yalnızca, az önce bahsettiğim istikrardan kaynaklanıyor. Bu sadece Tarkan değil az önce bahsettiğim isimlerin arasına eklemek istedim onu da. 

Ne zaman en iyisi oldum dersin o nokta senin için nerede?

Bence öyle bir nokta yok! Çünkü sürekli sektör yenileniyor. Biri çıkıyor milyarlarca dinlenip 20-30 yıllık sanatçıları geçiyor. Herkes gibi benim de hedeflerim var zaman geçtikçe benimle birlikte onlar da büyüyecek bu yüzden ne iş anlamında ne de insani olarak hiçbir zaman en iyisi oldum dememek lazım. Çünkü o zaman ego devreye giriyor ve ilhamın kısıtlanıyor. Ne oldum değil ne olacağım demeli...

En ütopik hayalin nedir?

Sokak hayvanlarını etrafıma toplayıp onlara konser vermek. Sesimle onların ruhunu okşamak istiyorum. Eğer bir gün konser verirken etraftaki hayvanları sesime doğru çekebilirsem ütopik bir hayalim gerçekleşmiş olacak. 

Türk erkeklerinin melez kızlarına olan ilgisi için ne söylemek istersin?

Bence erkekler çevresinde çok fazla olmayana ilgi gösteriyor. Ülkemizde de çok fazla sarışın, renkli gözlü ya da kıvırcık olmadığı için olanlar dikkat çekiyor. Mesela benim hep saçlarıma hayranlık duyarlar…

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin?

Çıkarttığım bu ilk single'ımda umarım bir yılın emeğini alabilirim. Umarım beğenirler ve bağımız hiç kopmaz... Takipte ve sevgiyle kalsınlar.

Doğum Tarihi: 3 Ağustos 1995

Burç: Aslan

En sevdiğin huyun: Kararlı olmam 

En sevmediğin huyun: inatçı ve kendi görüşünde dik başlı olmak

En sevdiğin renk: Narçiçeği

Uğurlu sayı: 3

Uğurlu günün: Perşembe

En sevdiğin çizgi film: Ay savaşçısı

En sevdiğin söz: Egonu aç bırak ki ruhun doysun 

Röportaj: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynep Aydın