Röportaj: Funda Akosman Erman

Online diyet sistemini ilk kez duydum ve çok ilgimi çekti, biraz bahsedebilir misiniz?

Online diyet sistemini, çoğunlukla diyetisyene gitmeye vakit bulamayan, yoğun çalışma temposu içinde olan kişiler için geliştirdik. Yaklaşık 3 ay oldu ancak beklediğimizden daha fazla ilgi gördü ve bu da bizi çok heyecanlandırdı. Demek ki günümüz şartlarında bu sisteme herkesin ihtiyacı varmış.

Online diyet ekibinizi tanıyabilir miyiz?

Renkli Diyet bünyesinde ‘Online Diyet’ekibi olarak iki diyetisyeniz. Ben Uzm.Dyt. İpek AĞACA ÖZGER ve ekip arkadaşım Dyt.Büşra ÜNLEN olarak bireysel ve kurumsal danışmanlıkların yanında bu yeni projemiz olan ‘Online Diyet’ in bu kadar ilgi görmesi bizi oldukça heyecanlandırdı. Danışanlarımızdan aldığımız olumlu dönüşler sayesinde böyle bir sistemi geliştirdiğimiz için oldukça mutluyuz. 

Henüz 3 aydır online diyet hizmeti verdiğinizden bahsettiniz. Bu 3 ayda ne kadar yol katettiniz?

Hızlı bir şekilde birçok farklı şehre hatta ülkeye ulaştık diyebilirim. Şu anda Almanya, Fransa, Hollanda ve Danimarka’dan takip ettiğimiz danışanlarımız var. Bunların yanında Adıyaman, Bursa, İzmir, Ankara, Sakarya ve ofisimizin bulunduğu İstanbul’dan da birçok danışana ulaşmış durumdayız. 

‘Online Diyet’ sistemi  ile zamandan tasarruf mümkün mü? 

Bire bir görüşmeleri düşündüğümüzde; randevu almak için telefonlaşmak, randevuya gitmek ve randevuda geçen vakit ... 

Hatta randevularınıza giderken çektiğiniz o trafiğin kalabalıklığı, stresi ve kaybettiğiniz onca zaman online diyet sistemi ile son buluyor! 

Türkiye’nin neresinde olursak olalım iletişime geçebiliyor muyuz?

Online diyet sistemi sayesinde farklı şehirlerde yaşasak da birlikte çalışma fırsatı yakalıyoruz! Sadece Türkiye değil; Dünya’nın neresi olursa olsun iletişime geçebiliyoruz! 

Renkli Diyet Ekibi olarak;  ideal kilonuza ulaşırken sizleri yalnız bırakmıyoruz. Biliyoruz ki enerjinizin uyduğu bir diyetisyen ile çalışmak kilo verme sürecini en çok kolaylaştıran etmenlerden biri.

Diyelim ki sizden danışmanlık almak istedim, nasıl ilerleyeceğim?

Beslenme alışkanlıklarınızı, yaşam tarzınızı ve genel sağlık durumunuzu ayrıntılı şekilde sorguladığımız,  ‘Renkli diyet Beslenme Anamnez Formu’; sizinle  iletişime geçtikten hemen sonra size yönlendirilmiş oluyor. Bu formu doldurduktan sonra yapacağımız ayrıntılı telefon görüşmesi ile bilgilerinize eksik kalmadan ellerimize ulaşıyor ve diyetiniz bu doğrultuda planlanmış oluyor.

Planladığınız diyet listelerini danışanlara nasıl ulaştırıyorsunuz?

Kişiye özel planladığımız online diyet programını e-mail üzerindeni mesaj veya whatsap mesajı üzerinden ulaştırıyoruz. 

Listemi aldım ve diyelim ki sormam gereken sorular oldu, sizinle tekrar iletişimi nasıl sağlayacağım? 

İçinde Whatsapp iletişimi mevcut olan online diyet sistemi sayesinde mesai saatlerinde diyetisyeninizle rahatça iletişim kurabilecek ve beslenmeniz ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorularınıza yanıt alabileceksiniz! Listenize uygun, alternatif tüketebileceğiniz önerilere de bu sayede rahatlıkla ulaşarak; gün içinde hiç zorlanmadan diyetinizi devam ettirebileceksiniz! 

Ya kaçamak yaparsam, diyete sadık kalmazsam

Kaçamak yapmak online diyet sistemi ile kontrolümüz altında! 

Gün içerisinde sizlere hiç beklemediğiniz bir anda ‘Kaçamak yaptınız mı?’ ya da ‘Bugün neler tükettiğinizi paylaşmak ister misiniz?’ gibi sorular yazabiliyoruz. Böylece diyete uyumunuzun takip edildiği bu sistemde kaçamak öğünlerinizi kontrol altına almaya yardımcı oluyoruz!

En büyük derdim yoğunluktan öğün saatlerimi aksatıyor olmam, acaba sistemi uygulayabilir miyim?

Haberleşmeye oldukça önem verdiğimiz bu sistemde sıklıkla sizlere öğün saatlerini hatırlatacağımızdan; ara öğün ve ana öğünleriniz bundan böyle şaşmayacak ve farkında olmadan düzenli beslenme alışkanlık kazanabileceksiniz.

Yaşam şartları gereği çok sık seyahat edip diyetini aksatmak istemeyenlere nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Seyahatlerinizde de sizleri yalnız bırakmıyor, bulunduğunuz şehir/ülkeye özgü beslenme programınızı planlıyoruz.Sık sık yapılan tatiller, iş seyahatleri veya yoğunluktan iptal edilen randevular, iptal edildiğinde aksayan beslenme planları artık son buluyor! 

Türkiye’de değil farklı bir ülkede yaşayanlar yine bu sistemden faydalanabilir mi?

Tabii ki... Yurt dışında yaşayan ancak Türk beslenmesine sahip kişiler için online diyet sistemimiz vazgeçilmez olacak! Türk damak zevkine, beslenme alışkanlıklarına uygun planlanmış listenizi keyifle uygulayabileceksiniz!

Hangi yaş grupları bu sistemden faydalanabilir?

Online diyet planını, kişiye özel hazırladığımız için küçükten büyüğe herkes bu sistemden faydalanabilir! Mesela bizim en küçük danışanımız 22 aylık bir bebekJ. Bebek danışanımızın beslenmesini planlıyor; annesine bebek beslenmesi ve sağlıklı yemekler yapımı ile ilgili eğitimini veriyoruz ve beslenme takibini yapıyoruz. En yaşlı danışanımız da 71 yaşında. Kendisiyle kilo verme programı uyguluyoruz.

Peki, online diyet sisteminin fiyatı bire bir sisteme göre farklı mı?

Online diyet programlarında verdiğimiz hizmeti düşündüğümüzde  maddi açıdan sizi hiç zorlamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Size bu sistem ile ilgili ulaşmak isteyenler nereden ulaşabilirler?

Bizlere 0546 583 53 09 numaralı ‘Online Diyet Hattımızdan’ ya da www.renklidiyet.com.tr internet sitemizin ‘Online Diyet’ bölümünden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Uzm. Diyetisyen İpek AĞACA  & Diyetisyen Büşra ÜNLEN 

İnstagram/youtube: diyetisyenipekagaca