Buseciğim seni tanıyabilir miyiz?

Bulunduğu noktaya değim yerindeyse, tırnaklarınla kazıyarak geldiğini biliyorum, okurlarımızla da paylaşır mısın?

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İşletmecilik alanında yüksek lisans yaptım. 2003’te sınırlı sayıda katılımcının kabul edildiği Basın enstitüsü’nün sertifika programına katıldım ve gazetecilik sertifikası aldım. Mesleğe 1999’da Sakarya’da öğrenci iken yerel bir televizyonda başladım. Sonra İstanbul’da Flash TV’de muhabirlik, NTV’de stajer muhabirlik, Kanal 6’da sağlık ve siyaset programları, Kanal 7’nin Haber kanalı Haber 7’de Haber spikerliği ve ekonomi haberlerini, 24 TV’de Haber bültenlerini  ve ekonomi programlarıve son olarak da Habertürk TV’de Ekonomi programları, haber programları, tartışma programları hazırlayıp sundum. Şu anda haftaiçi her gün 10:00-13:00 arasında yayınlanan Güne Bakış programını sunuyorum. 

Televizyonda kendini nerde en iyi ifade ettiğini düşünüyorsun, haber kuşağında mı, ekonomi tartışmalarda mı? Hangisi daha keyifli doyurucu senin için?

Haber çok dinamik tabi. Ekonomi de de anlık değişiyor her şey ama dilini biliyorsanız zorlanacağız bir şey yok. Bana ikisi de keyif veriyor. Ekonomi daha tematik bir şey olduğu için daha rahat ama haber özünde  çok yönlü olmayı gerektiriyor zira her şeye hakim olmak durumundasınız. O yüzden hazırlık aşaması daha yoğun ve yorucu oluyor. Ben ikisini de yaparken keyif alıyorum.

Sabah kuşağında olmak zor mu, erken saatte hazırlanıp gelmek, elbette hakim olmak için gelişen konulara, toplantılar ve takip süreci de gerekli, ortamından mutlu musun? 

Sabah kuşağındaysanız bir kere pozitif olmak olmasınız bile görünmek zorundasınız. İnsanlar sizinle güne başlıyor ve haberleri sizden alıyorlar. Uyandığım andan itibaren güne hazırlanmaya başlıyorum. Erken kalkıyorum. Tüm gazeteleri mutlaka okuyorum. Köşe yazılarına bakıyorum. Bunlar benim için bir kahvaltı gibi. Yaptığımız iş bir ekip işi. O yüzden çalışma arkadaşlarınızın da sizinle uyum içinde olması çok önemli. Ben bu konuda da şanslıyım. O yüzden çalıştığım ortamda mutluyum.

Canlı yayın zordur, aklına gelen bir anın var mı? 

Canlı yayın zor tabii. Ama ben hata yapmaktan korkmuyorum. Hatayı yönetebilmek önemli hep bunu söylüyorum. Başınıza canlı yayında her şey gelebilir. Önemli olan soğukkanlılıkla süreci yönetebilmek. Bir kez teknik bir sorun olmuştu ve 3-4 kez haber bandını girememiştik. Hangi habere pas attıysam olmadı. En sonunda pes edip. O zaman şimdi reklamlar demiştim.

Yaptığımız iş bir ekip işi

Sabah kuşağındaysanız bir kere pozitif olmak olmasınız bile görünmek zorundasınız. İnsanlar sizinle güne başlıyor ve haberleri sizden alıyorlar. Uyandığım andan itibaren güne hazırlanmaya başlıyorum. Erken kalkıyorum. Tüm gazeteleri mutlaka okuyorum. Köşe yazılarına bakıyorum. Bunlar benim için bir kahvaltı gibi

Hedeflerin planların neler geleceğe dair?

Bu meslek sürekli kendinizi yenilemeniz gereken bir meslek ve ben de sürekli yenilemeye çalışıyorum. Ve bu konuda devam edeceğim. 

Sen genç, güzel, başarılı bir iş kadını ve Harika bir annesin, çocuğunla nasıl ilgileniyorsun, zaman ayarlamasını nasıl idare ediyorsun, ilişkiniz nasıl, annelik senin için nasıl bir duygu?

Annelik çok kutsal bir şey. “Anne olunca anlarsın” derdi annem hep. Hakikaten de öyle oldu. Anneliğin bana öğrettiği en önemli şey sabır. Bir de korumacılığın yarattığı korku. İnanılmaz bir duygu kısacası. Sadece vermek üzerine kurulu anne çocuk ilişkisi. Bundan daha saf masum bir şey yok.

Her zaman fit ve bakımlısın tabii ekran önünde olmanın getirdiği bir sorumluluk ama ben seni özel hayatında da tanıdığım için, her zaman hoşsun tatlım, özel bakım uyguluyor musun kendine, sporla aran nasıl?

Düzenli yaşam aslında en iyi bakım. Hiç sigara kullanmadım. Alkol de çok fazla tüketmiyorum yani tam bir Yeşilaycı sayılırım. Tek kötü alışkanlığım kahve. O yüzden yeme ve uyku düzeni sağlıklı yaşam için çok önemli. Yaptığımız iş çok durağan o yüzden hareketli olmaya da çalışıyorum spor mutlaka yapıyorum. Doğal ürünler kullanmaya özen gösteriyorum.

Hedefim kendimi yenilemek

Bu meslek sürekli kendinizi yenilemeniz gereken bir meslek ve ben de sürekli yenilemeye çalışıyorum. Ve bu konuda  devam edeceğim.

Bir günün nasıl geçiyor bize anlatır mısın?

Güne erken başlıyorum oğlumu okula gönderip işe geliyorum ayına hazırlık süreci başlıyor. Programın ana hatlarını zaten bir gün öncesinden ekip arkadaşlarımla belirliyoruz. Sonra yayına giriyorum. Günün devamında ertesi güne hazırlık ve toplantılar ardından eve gidiyorum. Oğlumu karşılıyorum. Bazı günler üniversite de ders verdiğim için derse gidiyorum, yine bazen toplantı ve konferanslar oluyor onlara katılıyorum. Rutin gündemim böyle işliyor.

Okurlarımıza iletmek istediğin mesajların var mı?⁠⁠⁠⁠

Okurlarınıza mesajım okumaya devam etmeleri. Zira buna çok ihtiyacımız var ülke olarak. Bilgili olmamız için çok okumamız lazım.