“Karadul”, “Tek Tabanca”, “Higher” adında çıkardığı single çalışmalarından da hatırladığımız Nihayet, yeni çalışması “Girerim Kanına” ile bizlerle buluştu.

Söz ve müziği kendisine ait olan “Girerim Kanına” şarkısının düzenlemesi, alternatif ve yenilikçi tarzı ile bilinen Batu Çaldıran tarafından yapıldı. Klibin yönetmen koltuğunda ise Mert Akay oturuyor. Farklı tarzı ve müziği ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Nihayet’e stil danışmanlığında Ramazan Tunç Gülşen yön verdi. 

Bizler de bu kadar kısa sürede tarzı ve sesiyle herkesin ilgi odağı olan Nihayet ile bir araya geldik. Şimdi sizlerle…

Merhaba Nihayet, nasılsın?

Çok teşekkür ederim Elif, sizi gördük daha iyi olduk. İyiyim ve heyecanlıyım.

“Hindistan rotası bir anda değişti”

 “Ben mistik yaşamı çok severim” diyen Nihayet, “Her şeyi bırakıp bir süreliğine Hindistan’a gidiyorken son anda şarkının gelişmeleri oldu. Hindistan’a doğru rotamı çizmişken, Girerim Kanına’yı çıkardım” dedi. 

Geçtiğimiz aylar da dinleyicilerle buluşturduğunuz “Girerim Kanına” adlı şarkından biraz bahseder misin?

“Girerim Kanına”nın Türkiye’de hip-hop, trap tarzında başka bir renk yarattığını düşünüyorum. Prodüktörü ve aranjörü Batu Çaldıran. Her daim kendisini geliştirmek isteyen, büyük adımlar atan bir insan. O da üniversiteyi Berklee College of Music’te okudu, Los Angeles’ta staj yaptı, birkaç sene önce Türkiye’ye geldi ve onunla beraber çıktık bu yola. Bizim ülkemizin başka tarzlarda olan akımlara açık olduğunu biliyorum ve ben de aslında kendi karakterim olan bu müziği ülkemizde daha iyi yerlere getirmek istiyorum. “Girerim Kanına”nın İngilizcesi de yakın bir zamanda dijital platformlarda yerini alacak diyebilirim.

Sözü ve müziği sana ait olan bu şarkının bir hikayesi var mı?

Evet var. İlişkilerde kötü davranılan, sürekli bastırılan ve kontrol edilen, değeri bilinmeyen kadınların ilişki sonrası dik duruşunu temsil ediyor. Şarkımda da “vazgeçmem kendimden senin için” diyorum. 

Şarkı nasıl tepkiler alıyor gelen tepkilerden memnun musun?

Gelen tepkiler inanılmaz. Çıktığından beri her gün onlarca destek mesajı alıyorum. “Nihayet Türkiye’ye farklı bir tarz getirdin” gibi mesajlar alıyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Beni, benimde dinlemekten büyük keyif aldığım Rihanna, M.I.A, MØ, Nicki Minaj gibi dünya starlarıyla kıyaslıyorlar ve bu çok gurur verici. Gerçekten benim vizyonuma inanan ve benimle duygusunu paylaşan dinleyicilerime çok teşekkür ediyorum.

Klipte bir çok farklı mekan ve tarz kullandınız bu senin için zor olmadı mı?

Oldu evet ama şartlar ne kadar zor olursa olsun benim için önemli olan tek bir şey var o da; müziğim ve görselimle dinleyenler ve izleyenler için potansiyelimin en iyi halini yansıtmak. Planım her yaptığım parçada bu potansiyelimi geliştirerek her seferinde bir öncekinin üzerine ekleyerek gitmek. 

Klip nerelerde çekildi, çekimler ne kadar sürdü?

Klip çekimleri Karaköy ve Şile’de yapıldı. 05.00’te Karaköy’de başladık ve öğleden sonradan g 22.00’a kadar da Şile’de aynı gün içinde sonlandırdık.

Şarkında farklı bir tarz deniyorsun ve bu farklı tarz da sahneye çıkmak seni korkutmuyor mu?

Bu zaten benim kendi tarzım olduğu için bana göre farklı bir tarz değil. Dolayısıyla kendi tarzımla sahneye çıkmak ve dinleyicilerimle buluşmak beni korkutmuyor aksine heyecanlandırıyor.

Neden bilinen bir tarzın aksine bambaşka ve farklı bir yol çizdin?

Bu tarz dünyada bilinen bir tarz aslında. Türkiye’de de “bilinen bir tarz” olması an meselesi.  Müzik oturup ben bu tarzı seçeyim denilecek birşey değil benim için. İnsanın hayatında dinlediği, okuduğu, yaşadığı, gördüğü şeylerden ilham alarak şekillenmesi, hissettiği frekanslarda var olmasıdır. Müzik benim hissettiklerimi dışarıya ifade ediş biçimim aynı zamanda. Dolayısıyla bu benim seçtiğim bir “tarz” değil, bu benim.

Müzik hayatına nasıl girdi, neler yaşadın bu noktaya gelene kadar?

6 yaşında piyano çalmaya başladım. 12 yaşında beste yapmaya başladım. 11 yaşındayken üniversite şenlikleri ve çeşitli organizasyonlarda sahneye rap performansı ile çıkardım. Müzik kariyerimin başlangıcı rap söyleyerek oldu. Daha sonrasında yazdığım parçalara melodik yapıları da katmaya başladım. Olay bu noktaya geldi. Hiçbir zaman ben oldum demedim. Kendimi geliştirmek için hala öğreniyorum ve hayatımın sonuna kadar öğrenmeye devam edeceğim.

Şu sıralar neler yapıyorsun, yeni planlar var mı önümüzde?

Zamanım genelde stüdyoda geçiyor. Bir sonraki parçamız hazır bile. Yakın bir zamanda klip çekimlerine başlarız büyük ihtimalle.

Aklına en çok yerleşen, içine en çok sinen şarkın hangisi desem?

"Girerim Kanına" derim.

Müzik camiasından kendine yakın bulduğun isim var mı?

Malesef, Türkiye’de kendime yakın bulduğum bir isim yok.

İlerideki projelerinde düet yapmak istersen bir araya geleceğin isim kim olur?

 Damian Marley diyebilirim.

Kendine hedef olarak belirlediğin bir nokta var mı, ne zaman en iyisi oldum dersin?

Müzikte “en iyisi oldum” dediğiniz an, gelişiminizin durduğu, düşüşe geçtiğiniz, sonunda da kariyerinizin bitmesine sebep olduğunuz andır. Müzik her daim gelişir ve evrim geçirir. Bu evrim sürecine adapte olabilenler sektörde kendilerine yer bulabilirler. Hiçbir zaman “En iyisi oldum” dememek umuduyla.

Nihayet, adını nerden alıyor?

Babaannemin adı.

Sence bir kadın nasıl olmalı?

Dik durmalı. Başkalarının hayatını yönlendirmesine izin vermemeli. Yeri geldiğinde sesini gür bir şekilde çıkartmaktan korkmamalı. Kendi özgürlüğünü kazanmalı, kimseye bağımlı olmamalı. Kendini sevmeli, kendiyle barışık olmalı.

Şu sıralar en çok dinlediğin 5 şarkı hangisi?

Damian Marley “Affairs of the Heart”

Cardi B - “Bodak Yellow”

Post Malone - “Rockstar”

French Montana - “Unforgettable” 

Ta-Ra - “Lil Bit”

Gerçekleştirmek isteyip de gerçekleştiremediğin bir hayalin var mı?

Hayır, yok Elif.

“Nihayet’in aranje yeteneği çok iyi”

Nihayet ile yaptığımız röportaja katılan şarkının aranjörü Batu Çaldıran, ”Nihayet çok azimli ve başarılı. Bu şarkımızı yaparken birlikte çok keyif aldık. Aynı zamanda aranje yeteneği de inanılmaz” diyerek. Daha çok başarılı işlere imza atacaklarını vurguladı.

Sosyal medyayı nasıl değerlendiriyorsun?

İnsanlara ulaşabilmek için güzel bir araç. Araç olmaktan çıkıp, amaç olursa tehlikeli…

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin?

Beni destekleyen ve vizyonumuza inanan bütün dinleyicilerimize teşekkür ediyorum.

Doğum tarihi: 17/01/1989

En sevdiği huyu: Dirençli, inatçı olmak

En sevmediği huyu: Dirençli, inatçı olmak

Uğurlu sayısı: 8

Uğurlu günü: Salı

En sevdiği renk: Siyah

En sevdiği çizgi film: Jetgiller

En sevdiği söz: En büyük risk, almadığın risktir

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynep Aydın