FİNANS ŞİRKETLER GURUBU MURAT GÜLERMANDAN  İŞ HAYATINA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

EKONOMİNİN NABIZINI  YÜKSEK TUTUĞU ŞU GÜNLERDE FİNANS ŞİRKETLERİ ÜZERİNE YAPTIĞIMIZ ARAŞTIRMALARDA BAŞARILI İŞ ADAMI ‘’MURAT GÜLERMAN’’ EKONOMİK AÇIKLAMALARDA BULUNARAK GAZETEMİZE RÖPORTAJ VERDİ BAŞARILI BİR İŞ ADAMI HİKAYESİNDE NELER VAR?

Öncelikle sizi Tanıyalım Sektöre Girişiniz Nasıl oldu biraz bahseder misiniz?

Çocuklu Yaşlarda iş hayatına atılmam aslında Ticareti hamurundan öğrenmem için bana hep bir artı olmuştur. Okul çağlarında bile para yönetimi konusunda kendimi şanslı bulmuşumdur. Zaman ilerledikçe ekonomik verileri hayatımda çok şey kattığını anladım.  Aslında En temel özeliklerim Beni “gereğinden fazla demokratik, gereğinden fazla paylaşmaktan hoşlanır, fikir jimnastiğini çok sever, bazen de karar alması zaman alır” diye de eleştirirler. Halbuki bunu kamuoyu, en fazla çalışma arkadaşlarım da gördü ki, biz en zor zamanlarda, en zor konularda karar aldık. Gerektiği zaman da ben karar almak zorunda kaldım. O nedenle belkide Mükemmeliyetci yapım hayatımda olumlu özelikleri kattı diye bilirim. Yıllar içerisinde edindiğim tecrübeler hem küçük yaşlarda ticarete atılmam içimde ki girişimci ruhunu her daim dışarı çıkardı. 

Başarılı bir iş adamında bulunması gereken özelikler Nelerdir ?

İş hayatında en çok önem arz eden konulardan biriside Yönetebilme ışığınızın olmasıdır. Hayatınızda o ışı göremez iseniz hangi alanda olursanız olun hayatınızın hiç birine yön veremesiniz. Ve olduğunuz yerde sayar durursunuz. Sabırlı azimli olmak lazım ve çevre etmenlere karşı gerçek anlamda doğru olmak en doğru bir strateji olduğunu düşünüyorum.

İş hayatına Yeni atılan gençler nasıl başarılı olurlar?

Azim , Azim  demek söyleyeceklerimin en başında gelmeli hayata karşı bir azminiz yoksa eğer, hiçbir şeye sahip olamazsınız Yetkinliklerinizi doğru  kullanmanız ve sizi mutlu eden işlerde olmanız gerekir. Eğer ki bir iş sizi mutlu etmiyorsa çalışmaya razı köleler olabiliriz ve Risk alın En iyi iş adamları hayatlarında hep risk almayı hedeflemişlerdir. Risk almak sizi mutlu edecektir. Ve karşınıza çıkan o engeller ile mücadele ruhu sizi siz olmaktan alıkoymasın. Diye genç girişimci kardeşlerime her zaman kapım açıktır.

Rakipleriniz arasında sizi ayıran en önemli özelikler nelerdir?

Çok fazla araştırma içerisinde olmak ve realist kararlar doğrusunda hareket etmek ve piyasa araştırmasında minimal değerlere dikkat etmek.

Verdiğiniz Hizmet ile çoğu kişiye Finansman desteği sağlıyorsunuz çalışmalarınızı okurlarımıza anlatır mısınız?

Tabi ki hizmetimiz finans sektöründe enleri  vatandaşımıza sağlıyor her işlemimiz yasalara uygun doğrultuda gidiyor. Hiç bir aykırı madde yoktur işlemlerimizde biz teminatlı kredi veriyoruz arsa teminatı, gayrımenkul teminatı, ve kıymetli eşyalarınızada kredi finansman desteği sağlıyoruz. En büyük rakiplerimiz aslında bankalar diye bilirim.

Kaç Tane Şubeniz Bulunmakta?

Şuan da İstanbul merkez ve  Antalya da şubemiz var  ilerleyen dönemlerde Yurtdışında Bir şube daha açmak.

Son Olarak Başarılı bir girişimci Sektörde devamlılığını nasıl korumalı?

İleri görüşlü olmalı ekonomik dalgalanmalara karşı risk almalı üretmeli ,üretmeli yeni reformlar denemeli ve sürekliliğini korumalı diyebiliriz.

Röportaj: Dilek Köroğlu