Romantik aşk şarkılarının mimari Murat Alpsü; 14 Şubat’a özel olarak hazırladığı ’Melekler’ adlı teklisiyle duygularımıza tercüman oldu.

Uzun yıllardır müzik çalışmalarına ara vermeden devam eden ve özel günlerde hazırladığı aşk şarkılarıyla sevenlerinin gönlünde taht kurmuş olan Murat Alpsü; Sevgililer Günü için hazırladığı özel şarkısını sevenleriyle buluşturdu.

Fettah Can imzalı şarkılarıyla tanınan ve son olarak ‘’Sevgilim” adlı teklisiyle müzik severlerin beğenisini toplayan solist; bu kez de söz ve müziği Cüneyt Tek’e aranjesi Birkan Şener’e ait olan “Melekler” adlı çalışmasını King müzik etiketi ile çıkarmıştı. Biz de bu güzel şarkının yorumcusu Murat Alpsü ile bir araya geldik. Şimdi sizlerle… 

Merhaba Murat Bey nasılsınız?

 Merhaba, çok iyiyim Elif'ciğim. Sizler nasılsınız? 

14 Şubat’ın en güzel şarkısını çıkardınız diyebiliriz. ‘Melekler’ adında çok güzel bir şarkı ile karşımızdasınız. Şarkı hakkında neler söylersiniz?

Şarkı sözleri ve müziği Cüneyt Tek’e ait bir şarkıdır. Aranjesi Birkan Şener imzası taşıyor. Ben şarkıyı ilk dinlediğimde beni çok etkiledi. Özellikle yanında uyusun melekler kısmından çok etkilenmiştim Elif. Aşk şarkısı oldu. Yeni çıkmasına rağmen bir çok aşık dinledi. Şarkı her kesime hitap ediyor diyebilirim. 

Uzun süredir elinizde olan bir şarkı mıydı yoksa yeni mi çıktı?

Yok hayır. Ben bu şarkıyı geçen yıl bitirmiştim şimdi nasip oldu. Güzel de oldu. 

Sizin de dediğiniz gibi şarkı Cüneyt Tek imzası taşıyor. Nasıl bir diyalog var Cüneyt Tek ile aranızda?

Cüneyt ile iyi arkadaşız. Ayrıca bu güzel şarkısını benimle paylaştığı içinde sizin aracılığınızla kendisine çok teşekkür ediyorum. 

Bu şarkıyı da yazın düğünlerde duyar mıyız dersiniz?

Evet, bence kesin duyarız. Hatta şimdi bile düğünlerde gelin ve damadın çıkış parçası olabilir.

Şarkıya klip gelir mi?

Evet Elif. Şarkıya performans klibi çekeceğim. Yakın zamanda çalışmalara başlayacağız. 

“Kızımı Melekler Korusun”

Kimleri korusun, yanında dursun diye meleklere sesleniriz?

Ben kızım için derim bunu ama herkes, kendisi için özel birine söyler bunu. Çünkü bu şarkı sadece sevgiliye yazılmış bir şarkı değil.

“Sevgiye İhtiyacımız Var”

Sevgi ve sevmekle ilgili konuşan Murat Alpsü,“Her ikisinin de karşılık beklenen bir şey olmadığını bilmek gerekir. Ve şu an en ihtiyaç duyduğumuz şey sevgidir.”

Siz 14 Şubat Sevgililer Gününüzü nasıl geçirdiniz?

Ben 14 Şubat’ı şarkı söyleyerek geçirdim.

“Sevgimizi Koruyabilmek Aslında Çok Kolay” 

Bir sevgili nasıl olmalıdır. Sevgi nasıl olursa yarım asırlara ulaşır?

Klişe bir cevap gibi olacak belki ama en önemlisi gerçekten doğru anlamaya çalışmak, empati kurmak ve iyi dinlemek sakin olmak ve en önemlisi saygılı olmaktan geçer bir sevgiyi yürütebilmek.

Yeni single öncesi ikinci klibinizi ise; sözü, müziği ve düzenlemesi yine Fettah Can imzası taşıyan ‘Sevgilim’ adlı şarkınıza çektiniz neden? Sevgilimin geri dönüşleri nasıl oldu?

Sevgilim şarkısı 2015 yılında yaptığım ‘Zirve’ isimli maxi single içinde olan bir şarkıydı ve yeri bende çok ayrıydı. Bir gün bir anket gibi sordum, “bu şarkıyı klip ister misiniz” diye ve %99 “evet” dedi. Biz de çektik.

Aynı zamanda klip siyah – beyazdı. Bunu tercih etmenizin nedeni neydi? 

Şarkının dokusu ve duygusu bakımından öyle karar verdik. Güzel de oldu diye düşünüyorum. 

Yıl bitmeden karşımıza ‘Tamam Mı’ adlı yepyeni bir aşk şarkısı ile çıktınız şarkınızdan biraz bahseder misiniz? 

Düşünün çok çocuklu bir ailesiniz anne ve baba kimseyi ayrı sevmez değil mi ama içlerinden biri çok başarılı olandır. Benim ‘Tamam Mı’ şarkım da böyle bir çocuğum. 

Şarkının sözleri, neredeyse hayatta her umutsuz ilişkiyi içine alan duyguları dile getiriyor. Şarkının bir hikayesi var mıydı? 

 Onu yazan arkadaşıma sormam lazım. Şarkının söz ve müziğini Gökçer Turan yapmıştı. Mutlaka bir hikayesi vardır. Hikayesiz şarkı nasıl yazabilirsiniz ki!

Poll Production etiketiyle tüm dijital platformlarda yer alan, single çalışmanızın ilk klibini single'a adını veren sözü; Şeydağ Tatlıkazan, müziği Fettah Can imzalı ‘Zirve’ adlı şarkınıza çekmiştiniz biraz bundan da bahseder misiniz?

 ‘Zirve’ aslında bu piyasa için çok zor bir şarkıydı. Çünkü çok naif kaliteli sözleri vardı. Güzel bir şarkı ve çok başarılı bir işti benim açımdan. Artık gerisini siz düşünün...

Yıllardır kendinize özgü sahne tarzınızla birçok otel ve kulüpte sahne alıyorsunuz. Bu serüveninizden ve yaşadıklarınızdan hayatınıza işle giren düzenden de biraz bahsetmek ister misiniz? 

Sahnenin en özel ve güzel tarafı hiç tanımadığım insanlara şarkı söylemek ve onlarla bir şeklinde iletişim içinde olmak ve yeni birilerini sürekli tanımak. Bu beni çok mutlu ediyor. 

Fettah Can ile ilk nasıl tanışıp bir araya gelme fırsatınız olmuştu? 

 Kendisinin konserinde tanışmıştık. Ardından iki senelik çok ciddi bir koşturmacada kendimizi bulduk. Buradan kendisine de selamlarımı iletiyorum. 

Piyasa ile ne zaman tanıştınız ne zaman bu işi yapacağınıza kesin olarak karar verdiniz? 

Üniversite 1. sınıfta tanıştım sonra müzik maceram başladı. 

Günümüzde çoğu iş gibi bu piyasa da medya üzerinden yürütülen bir hal aldı bu konuda neler söylemek istersiniz ve siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Medya için söylemek istediğiniz sosyal medya ise bence bunları dürüst kullanmamız gerekiyor. Çok fazla sahte beğenilerin ve takiplerin olduğunu görüyoruz. Gerçekçi olmak en güzelidir. 

Şu anki müzik piyasasını nasıl değerlendiriyorsunuz, sizce herkes olması gerektiği yerde ve sırada mı? 

 Müzik piyasasını değerlendirmek aslında çokta benim üstüme vazife değil. Ama zor ve her geçen günde daha iyiye gitmiyor bence…

Sahneden indikten sonra kendi hayatına dönen Murat Alpsü, nasıl bir insandır. Bize biraz ondan bahseder misiniz? 

Süper bir baba ve eş olduğumu düşünüyorum. Eşimi ve kızımı çok seviyorum.

Çalışılırken tahammül edemediğiniz durumlar nelerdir hangi şartlarda enerjiniz çekilir ya da hangi şartlarda bırakırsınız? 

Ben çok prensipli ve disiplinli çalışırım. En ufak hataya bile katlanamam. Çünkü ben o işe zamanımı ve enerjimi çok  fazla veriyorsam, karşımdaki de bunu yapmalıdır. Yapmazsa ben işte o zaman çekilirim…

Ülkemizdeki popüler insanların özellikleri nedir, sizce kimler popüler?

Popüler insan örnek insandır bence. Ülkede popüler olup da örnek alınacak kimse yok maalesef…

Bu sıralar en çok hangi şarkıları dinliyorsunuz?

Ed Sheeran-Perfect

Buray- Mecnun

Ersay Üner- İki Aşık

Her insan hayattan yorulduğunu söylüyor sizde katılıyor musunuz? Sizi nasıl yordu hayat?

Ben hayatın yorduğuna değil de insanların insanları yorduğuna inanıyorum. Hayatı suçlamamak gerekir haksızlık yapmayalım. 

Bu sektörde sizi en çok zorlayan nokta ne oldu?

No name ismidir. 

Sizce başarılı müziğin sırrı nedir?

 Sokağa dokunmak, sokağı bilemek ve sokağın nabzı ile hareket etmek. Akış sağlayan enerji müziği hep genç tutar. 

Eğer müzik hayatınızda olmasaydı kendinize nasıl bir yol çizerdiniz hangi mesleğe yönelirdiniz?

 Ticaret yapardım Elif. Ticarete kafam çok çalışır. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz? 

 İyi olan her şeye destek versinler. Güzeli ayırsınlar. Samimiyet bağımızı güçlendiren güzel günlerden biridir 14 Şubat. Tekrar sevenlere mutluluklar diliyorum. Sana da teşekkür ederim Elif’ciğim gazeteciliğinde başarılar dilerim. Tekrar görüşmek üzere herkese sevgi ve selamlar…

Doğum Tarihi: 26.11.1976

Burcu: Yay

En sevdiği huyu: Çok konuşmak

En sevmediği huyu: Sabırsızlık 

Uğurlu sayısı:16

Uğurlu günü: Perşembe

En sevdiği renk: Mavi

En sevdiği çizgi film: Tom ve Jerry

En sevdiği söz: Hayırlısı

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Yağmur Tanyıldız