DNC yapım imzasıyla ‘Bende İnsanım’ single çalışmasını bizlerle buluşturan Ersoy Dinç, bu şarkısıyla sosyal medyada, müzik tv kanallarında ve radyolarda rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yoğun istek üzerine şarkının remixini de çıkaran Ersoy Dinç, şarkıyla her yeri sallıyor. 

Yakın zamanda  ‘Sen ve Ben’ adında yeni şarkısıyla karşımıza geleceğinin müjdesini veren yakışıklı şarkıcı ile bizde Jolly Joker sahnesinde bir araya geldik. Tüm samimiyetiyle tarafıma konuşan Ersoy Dinç, bu hafta sizlerle…

Ersoy'la Dobra Dobra 

*Şarkım bir elbise misali tüm dinleyenlerin ruhuna “cuk” diye oturuyor…

*İnsanlar şarkımı ilaç, terapi gibi görüyorlar. Demek ki terapist oldum. 

*Sevgilisine gönderme yapmak isteyenler şarkının remixini sevdi. Sevgilisinden ayrılıp, hala bunalımda olanlar da slow versiyonunu seviyor.

* 3 ay hayattan kendimi çektim, Tibet'te yoga yaptım. Kendimi orada yoga yapınca tanıdım.

*Arabesk her yerde var. Arabesksiz olmaz ki!

*Bizler, arabesk ustalarının modern versiyonu olmaya çalışıyoruz.

 *Para önemli değilmiş onu gördüm. 

*Şimdi sırada ‘Sen ve Ben’ şarkım var. İlk kez sizinle duyuruyorum.

* Popüler olmak, şarkıları dilden dile düşen kişi olmaktır. Medyatik olmakla karıştırmayalım.

Merhabalar Ersoy Bey nasılsınız?

Sağ ol iyiyim, teşekkürler. Sen nasılsın Elif?

Bende iyiyim çok sağ olun. 'Bende İnsanım' adında muhteşem bir şarkıyla çıkış yaptınız. Her yerde duymaya başladık şarkıyı. Çok sevildi diyebilir miyiz?

Şarkımız yaşanan bir hikaye. Yaşanmış olduğu için de herkese pozitif enerji verdi ve dinleyenler kendinden bir şeyler bulabildi. "Biz sizin şarkınızdan güç alıyoruz" şeklinde sosyal medyadan dönüşler alıyorum. Şarkım bir elbise misali dinleyenlerin ruhuna cuk diye oturuyor…

Bu şarkıyı çıkartmak için çok beklediniz mi?

Yok, bu şarkıyı yaptıktan iki ay sonra çıkarttım.  

Şarkıdan kısaca bahsedecek olursanız neler söylersiniz?

Şarkı sevgilisinden ayrıldıktan sonra bunalıma giren bir adamı anlatıyor. Ama o bunalımdan bir şekilde Allah'ın gücüyle, sabırla, hayata pes etmemekle üstesinden gelen bir adamın hikayesini anlatıyor. Yani sözlerde de diyor ya, “Ben bu ayrılıktan kolay kolay yıkılmam. El açıp sabır dilerim, yüce Allah'tan. Belki gizli gizli ağlarım; onu da yaptım. E bu da normal değil mi, bende insanım.” Yani insan olan, vicdanı olan, kalbi olan ve gerçekten seven ağlar. Bende ağladım yani ama az ağladım. 

Kimler ayrılıktan kolay kolay yıkılmazlar?

Aslında hiç kimse yıkılmaz. Hiçbir ayrılık güçlü insanı yıkmaz. Zayıf insanlar yıkılır. Allah'a inancı ve güveni olmayan insanlar yıkılır. Ben yaşadığım her kötülüğün Allah'ın yazısı olarak gördüğüm için Allah'ın lütfettiği olarak görüyorum yaşadığım hikayeleri. Bunun için diyorum ki, "Allah'ın bir bildiği vardır. Bunu yaşamam gerekiyordu ki yaşadım. Bunu da atlatırız" derim. Ama bir aşk insanı yıkmamalı. Bir ayrılık insanı yıkmamalı. İnsanlar ölüyor ve hayat devam ediyor. İnsanlar ayrıldıktan sonra neden devam etmesin ki hayat? Hem kendine inanacaksın hem de Allah'a işte o zaman yıkılmazsın...

Şarkı öncelikle 4 Aralık'ta çıktı daha sonrasında 16 Ocak'ta da remixini yaptınız. Şarkının hangi versiyonu daha çok beğenildi?

Şimdi remixi daha çok yeni ama gelen tepkilere göre gerçekten taze ayrılmışlar slow versiyonu sevdi. Genelde genç kızlar, kadınlar, uzun süren evliliklerin sonunda ayrılan kadınlar yavaş versiyonunu sevdi. Hatta bana kızanlar da oldu "Niye bu duyguyu kaybettin, niye hızlı versiyon yaptın" dediler. Genel olarak gençler, çok gençler "Ayrıldıysak ayrıldık yenisini de buluruz" diyenler hızlısını sevdi. Sevgilisine gönderme yapmak isteyenler de hızlısını sevdi. Sevgilisinden ayrılıp da hala bunalımda olanlar da yavaşını sevdi.

Şarkının remix halini düşünüyor muydunuz yoksa bir anda mı oldu?

Planımızda vardı Elif. Benim zaten genel anlamda projelerimin hepsinde bir yavaş bir hızlı vardır. Tek sorun remixlerde oynayamıyorum. Dans sıfır! 

Bu kadar kısa sürede bu kadar çok sevileceğinizi düşünüyor muydunuz?

Ben bu kadar kısa süre içerisinde şöyle kırk beş gün içerisinde milyonlarca insana ulaşıp, yüz binlerce pozitif mesaj beklemiyordum açıkçası. Benim facebook önceden 7000 kişiydi, 130 bin kişi oldu. İnstagram’da 1000 kişiydi 60 bin oldu. Demek ki şarkıyı sevdiler. Tepkiler çok güzel geldi Elif, dediğim gibi ben bu kadar ummuyordum. Gerçektende şarkının gideceğine inanıyordum ama milyonlarla gideceğinden emin değildim. İnsanlar şarkımı ilaç, terapi gibi görüyorlar. Demek ki terapist oldum. 

Bugün Jolly Joker'de bir sahne alacaksınız. Jolly Joker'de bu kadar kısa sürede sahne almayı tahmin ediyor muydunuz?

Ben buranın afişlerini uzaktan takip ediyordum, "hepsi star" diyordum. Şimdi geldim burada oturuyorum ve birazdan sahne alacağım. Bana hayal gibi değil, zaten insanın hayali olmazsa hedefi olmaz. Hedefiniz olmazsa gideceği yolunuz olmaz, bomboş yaşarsınız. Benim hedefimde konserler vermek hep vardı. Bu ilk konserim değil son da olmayacak inşallah. Şuan Antalya, İzmir ve Ankara'da da konserlerim yoğun bir şekilde oluyor. Bir ay sonra yine Jolly Joker'e gelmek istiyorum. Özleteyim kendimi geleceğim. 

Bugün bizleri neler bekliyor?

Beni zaten sosyal medyada ayrılan, üzgün, aşk acısı çeken ama güçlü ağır abi olarak bildikleri için bu akşam ki repertuvarım da aşk şarkıları olacak. Fantezi arabesk şarkılar söyleyeceğim ama benim kendi tarzımla olacak.

Yıllardır Jolly Joker'e çıkmayı bekleyen birçok isim varken siz nasıl hemen sahne alıyorsunuz?

Şarkımız güzel. Her ne kadar fantezi arabesk de söylesem de hayatım bu tarzda değil. Çok esprili bir insanım. Benimle çalışan insanların hepsi bilir, 24 saatin 20 saati gülen biriyim. Kaprisli değilim, görmediğim ülke tanışmadığım kültür kalmadı. Avusturalya'dan tutun Tibet'e kadar gezmeye gittim. 3 ay hayattan kendimi çektim Tibet'te yoga yaptım. Kendimi orada buldum.

Sosyal medyadan bahsedelim istiyorum. Özellikle Instagram’da şarkınızı söyleyen sevenleriniz o kadar çok ki... Mutlu musunuz?

Mutlu olunmaz mı Elif? Açıkçası ben 'hayran' kelimesini sevmiyorum. 'Beni seven' diyorum. 'Şarkımı seven' diyorum. Şarkımı seven dinleyicilerim almış kendisi okumuş, eşlik etmiş, ben de paylaştım. Hani mutlu oldum ne güzel benim şarkımı söylüyor diye sonra orada bir furya başladı ve herkes şarkıyı göndermeye başladı. Bende "sizden gelenler" diye paylaşıyorum. Bakıyorum insanlar o şarkıyı okurken gerçekten yaşıyorlar. Şu an sakladığımız belki 400 - 500 tane video vardır. Ülkemizin gündeminde biliyorsunuz ki savaş var. Bir an önce Mehmetçiklerimiz sağ salim dönsünler inşallah. 

Tarzınızı ne olarak değerlendiriyorsunuz?

Arabeskin Porsche’siyim (arabesk pop) Kaliteli yaptığımı düşünüyorum. Güncel insanların kullandığı kelimeleri kullanarak bu şarkıları yazıyorum. Ayrıldım, üzgünüm, bunalımdayım derken Allah, "sabır" dedi. İsyan yok, sitem yok. Şarkı var...

Günümüzde gençler çok fazla pop dinliyor peki arabesk de dinleyen var diyebilir miyiz?

Arabesk her yerde var. Arabesksiz olmaz ki! Bakın buralarda sahneye çıkan arkadaşlarımın da repertuvarında arabesk var. 

 Arabesk de kimler var beğendiğiniz?

Rahmetli Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur inkâr edemeyiz, biz onlarla büyüdük.

Peki idol aldığınız herhangi biri var mı?

Rahmetli Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'i idol olarak görmek değil ama taktir ediyorum. Verdiği emeklere, yaptığı işlere çok büyük saygı gösteriyorum. Bizler kendilerini modern versiyonu olmaya çalışıyoruz.

Tarzınız biraz Serkan Kaya'ya benzetiliyor. 'Bende İnsanım' şarkısınızı 'Mesele' şarkısının tarzına yakın tutan var. Neler söylersiniz bu konuda?

Ne alakası var ya benim şarkımla 'Mesele' şarkısının! Serkan Kaya'yı tebrik ederim, güzel bir kardeşimiz. Ben şahsen tanımıyorum kendisini ama aynı camiada olduğumuz için başarılı işlerini biliyorum. Zor bir süreç geçirip zirveye geldi. Kendi hayatı ve müzik tarzında başarılar dilerim.

Bundan önce neler yapıyordunuz?

Ben hep müzik yapıyordum Elif. On iki yaşımdan beri müzik yapıyordum. Çocukluğumda düğünlere giderek başladım. Hayatımda müzik hep vardı ama profesyonel olarak değil hobi olarak uğraşıyordum.  Bundan önce ticaret yapıyordum sonra ticareti bıraktım. Para önemli değilmiş onu gördüm. Tibet'e gittim ruhumu yeniledim ve bestelerimi gün yüzüne çıkarmaya başladım. 

Şimdi neler yapacaksınız?

Devam edeceğim. Önümüzdeki ay yeni bir şarkımız çıkıyor. Bu da pozitif bir şarkı. Aşkı ilan eden, slow bir şarkı. Sevenin sevdiğine sevgisini farklı dillerde anlatan bir şarkı oldu. Şarkımızın adı, "Sen ve Ben" şimdiden sizinle paylaşıyorum. Ne kadar maço da görünsem duygusal bir adamım. Sert görünümlü bir adam olsam da -bir yere girdiğimde herkes "Abi, Reis" dese de kedi gibi bir yüreğim var. Çok merhametliyim. Yardım etmeyi çok severim. Kimsenin üzülmesine, ağlamasına tahammül edemiyorum. Çok üzülüyorum. 

Bu sıralar dinlediğiniz şarkı desem neleri söylersiniz?

Ersay Üner'in 'İki Aşık' şarkısını çok beğendim. Bir de Berkay'ın 'Bana Sen Gel' şarkısını seviyorum.

Günümüzde popüler olmak nedir sizce?

Popüler olmak, her gün medyalarda çıkıp da televizyonlarda magazinlerde olmak değil. Popüler olmak belli bir hayran kitlesine sahip olmaktır. Hayranlar tarafından sevilmektir. Hayranlar tarafından desteklenmektir. Ama biz bunu algılayamıyoruz. Televizyona en çok çıkan kimse, onu popüler sanıyoruz. O popüler değil, o sadece medyatiktir. Popüler olmak, şarkıları dilden dile düşen kişilerdir.

Müzik sektörü için halkımızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bence halkımız çok akıllı, çok zevkli. Birinin çizgisinde gitmediği gördüğü zaman fişini çekerler. 

Yazın Harbiye'de görür müyüz sizi?

O da çok canım. Biz burayı dolduralım da ondan sonra neden olmasın. Tabii ki Allah yazmışsa olur.

Son olarak okuyucularımıza neler söylersiniz?

Herkes kendine güvensin. Ben dokuz yaşında yurt dışına gittim. On beş yaşında geri geldim. Sonra yine gittim hayatım beni bir kaos içerisinde almıştı. Ama şu anki yaşadığım hayatta  -müzik, para, mal mülk, değil şu anki yaşadığım hayatın hayalini bile kuramazdım. Ama hep kendime inandım. Bana sen başaramazsın dedikleri zaman ben o başarının on kat üzerine çıktım. İnsanlar kendilerine inanmalı. Başkasının lafını değil, kalbinin sesini dinlemeli. Hata yapmalıyız, düşmeliyiz, kalkmalıyız ki bize tecrübe olsun. Çünkü biz yaşadıklarımızla o insan oluyoruz, yaşattıklarımızla değil. Zevk aldıkları işi yapsınlar. Para kazanacağım diye iş yapmasınlar. Ben para kazanacağım diye dünya çapında çok işler yaptım ama mutlu değildim. Şimdi para kazanmıyorum ama mutluyum… Sizlere de teşekkür ederim Elif. Herkese selamlar... 

Doğum Tarihi: 20 Ekim

Burcu: Terazi

En sevdiği huyu: İyi niyetli olmak

En sevmediği huyu: Sabahları keçi gibiyim öğlen 12.00'a kadar kimse yanıma gelmesin.

En sevdiği renk: Koyu Lacivert ve Siyah

En sevdiği çizgi film: Çaaav Marco Çaav! 

En sevdiği söz: Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Duygu Yılmaz