"Gidersen" albümü ile 2000'li yıllara bomba gibi düşen ve ardından "Yar", "Kurşun" gibi duygusal şarkı dediğimizde aklımıza ilk gelen Cüneyt Tek, beklenmedik değişiklikle karşımıza çıktı.

Ünüvar Müzik etiketiyle çıkardığı yeni single çalışması "Dön Ne Olur"u müzik severlerin beğenisine sunan Biscolata Cüneyt, beklenen aşk şarkısına yine imza attı. 

Biziler de bir radyo progamı ile başlayn hikayesi ve her şarkısına romantizmi bizlere yaşatan Cüneyt Tek ile bir araya geldik, şimdi sizlerle..

Merhaba Cüneyt Bey nasılsınız?

Teşekkür ederim Elif'ciğim çok iyiyim. Yeni şarkımız çıktı ve onun koşuşturmaları içerisindeyim. Her şey güzel gidiyor. 

Uzun bir aradan sonra yine bir aşk şarkısına imza attınız. '"Dön Ne Olur" ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

"Dön Ne Olur" uzun yıllar boyunca sevenlerinin Cüneyt Tek'ten beklediği bir şarkı olarak ortaya çıktı. İnsanların beni her gördüğünde “‘Gidersen’, ‘Kurşun’, ‘Yar’ gibi bir şarkı yap artık” söylemleri o kadar çok çoğalmıştı ki ben de artık bir aşk şarkısı yapmamın vakti geldi diye düşünmüştüm. Sonrasında da '"Dön Ne Olur"u çıkarttım. 

Ne kadar süre çalıştınız bu şarkıya, ne kadar sürenizi aldı?

Şarkıyı yazmam 10 gün sürdü. Aranjeye girdik. Düzenlemeyi Suat Aydoğan yaptı. Aranje, canlı çalımlar, stüdyo okuması, mastering derken o da 10 günde bitti…

10 günde bir şarkıyı çıkarıyorsunuz yani?

Eğer hikayeniz varsa, şarkıyı yarım saatte de yazarsınız. Ben o dönem aşık olmuştum ve aşık olduğum insan tarafından aldatıldım. Aldatıldığımı öğrenince o duygu yoğunluğu içerisinde 1 günde yazdım aslında şarkıyı. 10 gün düzenlemesi ve üzerine düşünmemle geçti. Eğer duygunuz varsa bir şarkı yazmak hiç de zor değil. 

Bu şarkıda size destek olan en önemli isim kim oldu?

En önemlisi Doğucan Ünvar! Kendisi benim hem menajerim, hem yapımcım, hem prodüktörüm, hem kardeşim; hem arkadaşımdır. Kendisiyle "Gel Gel" şarkısını çıkarırken tanıştık. Aramızdaki bu güzel bağ "Yabancı" ve "Dön Ne Olur" ile de devam ediyor… Ömrüm yettiğince hep bu adamla birlikte çalışmak istiyorum. Doğru insanlarla bir araya gelmek başarıyı getirir, huzuru getirir, mutluluğu getirir. Mesela Buket Kahraman'ın da çok emeği oldu. 2 buçuk haftada Ulusal radyolarda "en çok çalan ilk 100 şarkı” içerisinde 23. sıraya çıktı. Yerel radyolar içerisinde "en çok çalan 10. şarkı"yız. Yani bu hem şarkının hem de ekibin gücü. Daha güzel işler yapacağımıza da eminim. 

Kimlere "Dön Ne Olur" deriz?

Çok sevdiğimiz ama ayrı kaldığımız insanlara deriz. Kırdığımız insanlara deriz, üzdüğümüz insanlara deriz. Ayrıca bizi kıran, giden, üzen ama kör ve çok büyük bir aşkla bağlı olduğumuz aşklarımıza deriz. Aslında o kişiler bu sevgiyi hak etmezler ama aşkın gözü kör olduğu için bütün olumsuzluklarını kapatırız ve "Dön" deriz…

Kliple ilgili neler söylersiniz?

Klibi Hasan Hüseyin Güneş çekti. 3 ayrı mekanda çektik. Biri benim gittiğim spor salonum W sports Clup, Belgrat Ormanı ve Honeybee stüdyosu. Yabancı bir modelin bana eşlik ettiği sabah başlayıp 01.00'de bitirdiğimiz bir klip oldu. 

Geri dönüşler nasıl?

Şahane Elif, gerçekten şahane! Her dinleyen "harika bir şarkı, muhteşem" diye tepki veriyor. O yüzden çok mutluyuz.

"Sonbaharın en iyi slow parçası bende demişsiniz" doğruluyor musunuz hala?

Bunu ben demiyorum, dinleyenler diyor. Biz ekip olarak onların dediklerini aktarıyoruz. 

Bu aralar sürekli bir spor var hayatınızda, neler söyleyeceksiniz sporla ilgili?

Benim müzik dışında, müzikten sonra müziği saymazsak hayatta beni bu kadar çok mutlu eden başka hiçbir şey yok Elif. Çok net söylüyorum bunu “SPOR” büyük bir mutluluk...

Peki aşk?

Aşk?

Bana hiçbir şey kazandırmıyor mu diyorsunuz?

Kazandırıyor… “Dön Ne Olur”u kazandırdı mesela… Ama inan aşk ya da kadın beni spor kadar mutlu etmiyor, bunu samimi söylüyorum.

Sporla ilgili neler söylersiniz gençlere?

Sevdikleri spor dalını mutlaka yapsınlar. Zorunlu olarak değil de aşk olarak yapıp, felsefe haline getirsinler. Çünkü hayattaki en öncelikli amacımız mutlu olmak değil mi? İşte bizler spor yaparken mutluluk hormonu salgılıyoruz ve mutlu oluyoruz. Spor hayatımıza girince; yatlara, katlara, çok büyük başarılara gerek kalmıyor. Asıl hedefimize en kolay yoldan gidiyoruz. Kötü alışkanlıklarımız oluyor. Daha dinç daha kuvvetliyiz ve kendimizi de daha iyi hissediyoruz. Ben normal şartlarda haftanın 6 günü spor salonundayım. Gitmediğimde inanılmaz mutsuz oluyorum. Gençlere gerçekten tavsiyem spora geç kalmasınlar. Mutluluğu yakalayacaklarına eminim. 

Müzik hayatınız olmasaydı ne olurdu?

Profesyonel bir sporcu olup, spor salonu sahibi olurdum…

Sporu bu yaşta keşfettiniz bu yaşa gelene kadar başka ne iş yapardınız?

Yine çok büyük keyif alacağım işlerden bir tanesi olurdu. Bir belgesel kanalında çalışmak isterdim. Safarilere çıkmak, aslanları gözetlemek, yaban arazide uyumak, doğayla iç içe olmak, doğayı incelemek...

BİSCOLATA CÜNEYT'İN YENİ İMAJI DİLLERDE

'Sonbaharın en hit slow şarkısı benden'  diyerek  iddiasını ortaya koyan Ünlü Sanatçı yeni imajı ile de çok konuşuluyor. Kendisini spor ve müziğe veren Cüneyt Tek yeni şarkısına özel yeni imajını birbirinden iddialı fotoğraflarla ortaya koydu.

Geçtiğimiz son dönemde "Yabancı" şarkısını çıkartmıştınız. Biraz gündem şarkısı oldu diyebilir miyiz onun için?

Onunla ilgili hiç konuşmak istemiyorum. Çok yanlış bir işti o. Yaz aylarında da boşluğu doldurmak ve dinleyicilerimden ayrı kalkamamak için farklı bir renk sunmak istedim olmadı diyebilirim. Dediğim gibi yanlış bir işti…

"Gel Gel" diye harika bir şarkı geldi. Şarkının en güzel detayından biri de sanatçı Yaşar'ın sizinle düet yapması oldu. Biraz şarkı hakkında da detay verir misiniz? Yaşar Bey'le nasıl bir araya geldiniz?

Ben bir kere gerçek ve büyük bir Yaşar Günaçgün hayranıyım. Yaşar, Türkiye'de en kaliteli pop müziği yapan nadir adamların başında gelir. Kendisiyle ilk tanışmamız da "Gidersen" albümümün çıktığı döneme denk geliyor. Sevgili menajeri Elif İzmir vasıtasıyla sahnesinde tanışmıştık. Zaten Yaşar Bey'le hemşeriyiz. Herkes bilir ki Yaşar'ın çok sıcak doğal ve samimi bir tarzı var. "Gel Gel" şarkım ortaya çıkınca benim aklıma böyle bir fikir geldi ve ona götürdüm. Kendisi de dinledi dinler dinlemez düet olayını kabul etti. Bir araya gelip hem klibimizi hem de şarkımızı çıkardık. Benim için en özel işlerden birisidir…

Tekrar bir araya gelip bir şarkı yapmayı daha düşünür müsünüz?

Ben çok isterim, inşallah olur. 

Aslında siz de müzik kariyerinize 96 yılında İstanbul’daki çeşitli radyolarda program yaparak başladınız. Ki o zamanlar deli gibi radyo dinleniyordu. Nasıldı o zamanlar?

Rüya gibiydi Elif, ama gerçekti. O dönemin en çok dinlenen radyosu İstanbul Fm ve en çok dinlenen programı "Cüneyt Tek İle Kırmızı Karanfil" diyebilirim. Dinleyici ile sıcacık bir bağ kurmuştuk. Harika günlerdi.  

O zamanlara ait hala hatırladığınız komik bir anınız var mı? Benimle paylaşır mısınız?

İlk aklıma geleni söylüyorum. Birkaç arkadaşımla taksiye binmiştik. Takside 'kim nerede çıkıyor gibi' İstanbul’daki sahnelerimizden bahsediyorduk. Taksici pür dikkat bizi dinlerken, soruyu patlattı: "Ya bu Cüneyt Tek nerde sahne alıyor" dedi. Arkadaşımın cevabı: "Senin takside abi" dedi... Çok gülmüştük.

Müzikal kariyerinizde 4 albüm ve gerçekten büyük beğeniler toplayan şarkılara imza attınız. Mesela "Kurşun", "Gidersen", "Yar", "Evlilerde Sever", şarkıları hala o kadar çok seviliyor ki… Şarkıların bu kadar tutulacağını o zamanlar da biliyor muydunuz?

Şarkılarımı yaparken "ne olur, ne biter" diye hiç düşünmedim. Ama duygularıma, hislerime hep çok güvendim. Bu şarkılarım bana iyi şeyler olacağını hissettiriyorlardı. Öyle de oldu.

İlk albümünüz “Gidersen”le birlikte ne değişti hayatınızda? 

Çok şey değişti Elif… Yaşım, aşkım, kısmen müzik, yaşam tarzım, bazı alışkanlıklarım; zevklerim… 

Gelelim çok konuşulan "Evliler De Sever" şarkısına. Şarkı hem çok sevildi, hem çok tepki topladı. Şarkı hakkında neler söylersiniz?

"Evliler De Sever" şarkımın sözlerini ben değil zaten Şahin Özer yazdı. Sözleri benim de hoşuma gitti ben de oturdum melodisini yaptım. Aslında şarkı albümde 7. sıradaydı. Yani arayıp bulmanız lazımdı şarkıyı ama ne yapıp etmişler radyocu arkadaşlar. Biz "hadi çalın" demeden, şarkı listelere girdi. Çok iyi hatırlıyorum Elif, o dönem kız arkadaşımla oturmuş kahvaltı ediyoruz "AA" dedi gazeteyi uzattı, Hürriyet Kelebek'te yarım sayfa haber şarkıdan bahsediyordu. Mesela biz şarkıyla ilgili hiçbir şey yapmadan radyolarda gazetelerde çokça duyuldu, klibini bile çekmedik. Şarkı hem sevildi hem tepki topladı kişiden kişiye değişti diyebilirim. 

Yakın gelecekte ne projeler var?

İlk önce mutlu olmak var. Daha çok mutlu olmak istiyorum. Elbette yeni bir şarkımız var onun hazırlıklarına başlıyorum. 3 günde değişen aşları anlatan bir şarkı olacak. Nasipse 3 ay sonra çıkmış olacak bu şarkı. Yeni şarkıdan sonra 4 ayda bir tekliler halinde mutlaka şarkı çıkaracağız.  

Peki, bir düet şarkısı da olur mu?

Olabilir. Açıkçası öyle bir ihtimalimizde var şu anda. Eğer projemiz iyi giderse belki çok iyi bir isimle bir düet yapmış oluruz. Bu konuda çok açıklama yapmak istemiyorum Elif çünkü bir şeyi çok dillendirdiğinde enerjisinin bozulduğuna inanıyorum. Ama merak etme haberin olacak :) 

Son zamanlarda en çok dinlediğiniz 5 şarkı nedir desem?

Seni Sevmiyorum Artık (Buray), Bulutlara Esir Olduk (Oğuzhan Koç), İçimdeki Duman (İlyas Yalçıntaş), Bekle Dedi Gitti (Kaan Tangöze), Kal bugün (Can Bonomo)…

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin?

Seçim yapmanın kendi ellerinde olduğunu hatırlasınlar ve kendileri için sadece huzurlu olacakları, kendilerini mutlu edecek şeylere yönelsinler. Hayat çok kısa ve muhteşem güzellikte. Ne gelecek için endişelensinler, ne geçmiş için pişmanlık duysunlar. Şimdi şu anı yaşasınlar, mutlu olsunlar ve mutlu etsinler… Sana da çok teşekkür ederim Elif. Çok keyifli sohbetti. Yakın zamanda görüşmek üzere… 

Doğum Tarihi: 06 /02 / 1979 

Burç: Kova

En sevdiği huyu: Pozitif olmak

En sevmediği huyu: Rahatıma düşkünüm

Uğurlu sayısı: 7

Uğurlu günü: Pazartesi

En sevdiği renk: Mavi

En sevdiği çizgi film: Red Kit

En sevdiği söz: Düşle ve güven! Çünkü düş, var olan en gerçek şeydir. 

Röportaj: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynep Aydın