İSTANBUL-  Sanat ve Cemiyet hayatının tasarımlarını tercih ettiği modacıların başında gelen ve geçtiğimiz sene Türkiye’nin en başarılı tasarımcısı ödülünü alan Murat Günhan, gündeme bomba gibi düşen bir proje ile karşımıza çıktı. Tüm geliri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak olan bir defile hazırladığını belirten Murat Günhan 16 Nisan'da yapılacak büyük defile için açıklamalarda bulundu.

Gecenin istişaresi

Geçtiğimiz günlerde Kuruçeşme Mademoislle 9 isimli mekanda defilede podyumda olacak efsane mankenlerle bir araya gelen ünlü tasarımcı, Deniz Pulaş, Ece Pirim, Bile Kara, Yusuf Azuz, Engin Koç, Fulya Pirim, Meriç Akalın, Hülya Yiğitalp ve Derya Yörüsün ile bir araya gelmişti. Sevilen simalarla istişare yapan Murat Günhan, defilenin sunuculuğunu manken Şenol İpek yapacağını tarafımıza açıklayarak, "16 Nisan'da saat 20.00'de Harbiye Askeri Müze'de gerçekleşecek olan defile için büyük titizlikle çalışıyoruz. Şehit aileleri ve yakınları adına yardım amaçlı yapılacak defilemiz için Türkiye’nin sevilen mankenleri gönüllü olarak podyumda olacaklar. Her biri benim için çok değerli olan arkadaşlarıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bana ulaşıp katkı sağlamak için ne yapılması gerektiğini soran oldukça fazla sevilen sima var. Ben her birine ayrı ayrı şükranlarımı iletiyorum" dedi.

Lansıman yapılacak

2 Nisan'da Kuruçeşme Mademoislle 9'da defilede yer alacak tüm model, mankenlerin ve bununla birlikte emeği geçen kadronun yer alacağı bir ekiple, basın mensuplarının karşısına çıkacını belirten Murat Günhan, "Büyük defile için 2 Nisanda bir araya geliyoruz. Bunun için bize katkı sağlayan sponsorlarımız yanımızda olan dostlarımız ve siz değerli basın mensupları için böyle bir gece olmasını istedik. Ardından da büyük defilemizin gecesi ile karşınızda olacağız" dedi.

Hazırlıklar bitmek üzere

16 Nisan'da yapılacak büyük defilenin hazırlıkları hakkında tarafımıza açıklamada bulunan Murat Günhan, "Projeye 2015'in Kasım ayında başladım. O süreçten beri koleksiyonum için dünya trendlerini takip etmeye çalıştım. Bildiğiniz gibi defilenin amacı Şehit ve Gazi ailelerine yardım etmek. Bu yüzden ticari boyutunu çok fazla düşünmeye çalıştım. Bu sene ilk kez erkek koleksiyonumu da izleyicilerin karşısına çıkarmaya hazırlanıyorum. Oldukça ilgi çeken tasarımlar söz konusu diyebilirim. Ayrıca aksesuar olan ayakkabıları da kıyafetlere göre ayarladım. Gece için bir özel sürprizim daha var. Onu da buradan söylemeyeceğim. Gelenlere sürpriz olsun" dedi.

“100 TL onlar için çok değerli”

Ardından, “Türkiye’nin önde gelen mankenleri arkadaşım olduğu için manken seçme konusunda hiç zorlanmadım. Ve hiç biri beni kırmadı. 40 kişilik manken kadromuz var. Bunların 15'i erkek 25'i kadın mankenlerimizdir. Bununla birlikte 150 kişilik bir ekip ile bu defileyi tamamlayacağız. Mankenlerimiz yaklaşık 10 gündür defile için çalışmalara başladılar. Artık son rötuşlarımızı yapıyoruz" diyen Günhan "100 TL bağışla hem defileyi izlemiş olacak hem de küçük bir katkı sağlayacaksınız. Şimdiden destek veren herkese teşekkür ederim. Herkese iyi seyirler diliyorum" dedi. 



Özel Haber: Elif Günay