13 Yaşındaki genç yetenek Alper Erözer, yeni çıkardığı ‘’Hey World World’’ albümü ile müzik piyasalarına iddialı bir adım attı.  

Sözlerini kendisinin yazdığı ‘’I Think You Love Me Now’’ isimli teklisi ile ülkemizde olduğu kadar yurtdışında da büyük ilgi gören, ünlü aranjör ve besteci Suat Aydoğan’ın keşfettiği Alper Erözer, albümde bulunan İngilizce şarkılarının sözlerini ise babası Cenk Erözer ile birlikte yazdı.

Yine düzenleme kısmında Suat Aydoğan’ın imzası ile 6 İngilizce, 2 Türkçe ve 1 Türkçe Club Mix olmak üzere toplam 9 şarkılık ilk albümünün ilk çıkış şarkısı olan ’Enerji’‘nin video klibinin çekimini yönetmen Alişan Günay Yıldırım üstlendi. Beykoz Kundura Fabrikası’nda çekilen kıpır kıpır klip, Alper Erözer ve ona eşlik eden dansçılarla birlikte yüksek enerjili bir koreografiyle çekildi.

26 Ocak 2018 tarihinde tüm dijital müzik platformlarında yayına başlayan klip, AlperErozerOfficial resmi YouTube kanalında, Vevo platformunda ve kendi web sitesinde yer almakta. Bizler de 13 yaşında on parmağında on marifet bulunan Alper ve babası Cenk Erözer ile bir araya geldik. Şimdi sizlerle…

Merhaba Alper ve sevgili babası Cenk Erözer Bey nasılsınız?

Çok teşekkürler Elif Hanım. İyiyiz inşallah daha da iyi olacağız.

Alper’ciğim yeni bir albüm ile karşımızdasın . Albümden biraz bahseder misin?

Alper: Sağ olun Elif Hanım. Biliyorsunuz ki, “I Think You Love Me Now” teklisini daha önce çıkarmıştık. Şarkımız beğenilince ben albüm yapmak istedim. “Yurt dışına yönelik ve tamamı İngilizce şarkı olsun” diye düşünmüştüm. Fakat babam ve aranjörümüz Suat Aydoğan Türkiye'de yaşadığımız, Türk olduğumuz ve Türk sevenlerim olduğu için “albümde Türkçe şarkı mutlaka olmalı” dediler. Bizler de böylelikle içinde Türkçe şarkı bulunan dokuz şarkılık bir albüm yaptık. İkisi Türkçe şarkı ve şarkılardan biri şu anki çıkış şarkımız olan “Enerji” şarkısı. Enerji şarkının bir de Club Mix’ini yaptık. Diğerleri İngilizce şarkılar. Dört İngilizce şarkımızın sözlerini de biz babamla yazdık. Hepsi iddialı ve müzikleri birbirinden farklı şarkılar. 

 Kanalımdan İzle!

 “Albümüm geniş kitleye hitap edecek” diyen Genç Yetenek Alper; “Şarkılardaki sözler çocukça değil, büyüklerimizin de çok severek dinleyeceği şarkılar yaptık. Şarkılarımı dinlemek isteyenler kendi kanalımdan, klipli olarak şarkılarımı dinleyip izleyebilirler” dedi. 

"Sosyal Medya Büyük Bir Kitle"

“Oğlumun şarkıları büyük emekle hazırlandı” diyen baba Cenk Erözer, “Albüm bittikten sonra büyük yapım firmalarının ilgisini çekmişiz. Siz de bilirsiniz ki müzik piyasası çok masraf gerektiren bir sektör, doğal olarak oğlumun arkasında olmam gerekiyordu. İlk etaptaki hedefimiz olan sosyal medyalardan gerekli desteği gördüğümüzü söyleyebilirim. Sağ olsun basın mensubu arkadaşlar da bize destek veriyorlar. Zaten şarkı tanındıkça güzel yerlere gelecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

Şu an destekçisi kim Alper'in?

Baba Cenk Erözer: Şu an onun destekçisi https://tatilemerhaba.com/ tatil şirketi sitesi. Albümü de “Erözer Prodüksiyon” şirketi üzerinden çıkarttık. Hem albümünü hem de kliplerini tatilemerhaba.com tatil sitesi desteklemiştir. tatilemerhaba.com 'a çok teşekkür ederiz.

Albümünde bulunan Türkçe şarkın Enerji'yle çıkış yapıyorsun Alper. Nasıl bir şarkı Enerji?

Alper: Herkese hitap eden; sözleriyle, klibiyle, enerjisiyle çok enerjik ve hayat dolu bir şarkı.

Klip çekimleri nerede yapıldı?

Alper: Beykoz Kundura Fabrikası’nda Alişan Günay Yıldırım yönetmenliğinde çekildi. Bir gençlik klibi yaptık. Mahallede arkadaşlarıyla dışarıya çıkan, dans eden bir çocuk var. Benimle birlikte dans eden arkadaşlar, benim sınıftan arkadaşlarım. Hepsini topladım çağırdım. Ayrıca dans hocam ve ağabeyim de klibimde oynadılar. Daha çok Avrupai bir yaptık. Klip ve düzenlemesi ile Türkiye'de Aleyna Tilki'den sonra bir ilk oldu. Benim yaş grubumda kimse yok o yüzden Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 

Ağabeyinin ve annenin tepkisi nasıl?

Alper: Ağabeyim Ata ve annem çok beğeniyor bu çalışmalarımı. Çok mutlular ve her zaman bana destek veriyorlar. Eğer ağabeyim isterse ileriki projelerimde onunda bir şekilde bulunmasını isterim. Kısacası ailem tam anlamıyla destekteler. 

Arkadaşların ve çevren bu projeyi ilk duyduğunda ne tepki verdi Alper?

Beğendiler Elif Hanım. Tebrik ettiler.  Her zaman “bu işe iyi ki girmişim” diyorum. Hiç olumsuz bir tepki almadım. 

O kadar güzel dans ediyorsun ki, çok başarılısın tebrik ederim. Dans eğitimin var değil mi?

Alper: Evet dans eğitimi alıyorum. Genellikle hip hop dans üzerinde dans eğitimi alıyorum. Tarzıma ve söylediğim şarkıya da daha çok bu dansların uygun olduğunu düşünüyorum.

Peki, bu yoğun tempo okulunu etkiler mi?

Alper: Okul hem benim hem de ailem için çok önemli. Derslerimi aksatmadan müziğime devam edeceğim. Sağ olsun Suat Ağabeyim bu konuda bana çok destek oldu. Zaten derslerimde de başarılı biriyim. Okulda hem arkadaşlarım hem de öğretmenlerim beni çok seviyorlar. Herkese de buradan teşekkür ederim.

Sahne teklifleri gelirse her yeri değerlendirir misiniz?

Baba Cenk Erözer: Şöyle ki Alper’in yaşı itibariyle kendine uygun olmayan sahnelerde olmasına ailecek izin vermiyoruz. Daha çok Alışveriş Merkezleri, Okul Baloları, Festivaller ve Halk Konserlerinde çıkmasını istiyoruz. İlerleyen zamanlarda Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne almasını çok isteriz tabii. 

Daha önce çıkardığın tekli şarkınla ilgili neler söylersin Alper?

Alper: Benim içimde küçüklüğümden gelen ve herkesin fark ettiği bir sanatçı ruhu var. Daha önce de oyunculuk yaptım. Ama hep şarkı söylemek istiyordum. Geçtiğimiz senelerde ailecek gittiğimiz Yunan Adaları gemi seyahatinde gezerken de babama söyledim. Hem oyunculuğu hem şarkıcılığı bir arada yapabileceğime inandığımı ve denemek istediğimi söyledim. Sonra bir tanıdığımız babam ile beni ile çok sevdiğim aranjör Suat Aydoğan ile tanışırdı. Suat Ağabeyim ile çok güzel bir enerji yakaladık ve bana “Stüdyoya gir bakalım Alper, deneyelim sesini” dedi. Ben stüdyodan çıkınca çok etkilendiğini söyleyerek, “Bir şarkı çıkaralım, ben Alper’e destek olacağım” dedi. Benim yazmış olduğum 'I Think You Love Me Now’ şarkısı böylece çıkmış oldu. 

"İlk Göz Ağrımız: I Think You Love Me Now"

'I Think You Love Me Now’ teklisi hakkında konuşan baba Cenk Erözer, “Hiçbir reklam çalışması yapmadan kendi imkânlarımızla ve Suat Aydoğan aranjesi ile şarkıyı çıkardık. Sağ olsun genç yönetmen sevgili Alişan Günay Yıldırım yanımızda oldu" şeklinde açıkladı. 

Seni tanıyanlar bu zamana kadar hep televizyondan oyunculukla tanıdılar. Müzik nereden çıktı?

Alper: Ben sosyal medyada çok aktifim. Kim ne yapmış, ne paylaşmış, trendler ne, sürekli takip ediyorum. Dünyadaki şarkıcılara baktığımda hemen hemen çoğu hep 13 -14 yaşında bu işleri yapmaya başlamışlar. Zaten çok istiyordum müziğin içinde olmayı ve böylece oldum. 

Senin aynı zamanda oyunculuk deneyimlerin var. Nelerdi bunlar bahseder misin?

Alper: Evet, Elif Hanım. Bundan iki yıl önce IMC Cast Ajansına yazılmıştım. Dört reklamda yer aldım. Ülker, Sur Yapı, Mc Donalds, Maret gibi markalardı bunlar. En son ise Fox TV ekranlarında 17.00 saatlerinde yayınlanan "Komşular" dizisinde ana cast çocuk oyuncusu olarak oynadım. Haftanın iki üç günü çekimlere gidiyordum. 19. bölümden itibaren 35. bölüme kadar oynadım. O bölümler arasında da bazı kurgular benim üzerimdeydi. Fakat 25. bölümde reytingden dolayı diziyi kaldırdılar. Kısmet diyelim. 

Alper'e Herkes Hayran"

"Alper bu kitleyi albümle yapmadı" diyen baba Cenk Erözer, "Alper’in takipçileri daha ilk singlesi çıkmadan önce oluşmaya başladı. Şarkıyla birlikte 13 Bin takipçisi oldu. Ve bunlar gerçekten orijinal takipçiler. Şimdiler de 20 Bin'e yaklaşıyor. Bu albümden sonra çok daha fazla artacağına eminim. Çünkü oğlum burnu havada, şımarık bir çocuk kesinlikle değil. Setlere gittiğimiz zamanda sadece yönetmenler değil tüm ekip Alper'in çok akıllı ve farklı bir çocuk olduğunu söylüyor. Alper terbiyeli ve efendi bir çocuktur. Sosyal zekâsı o kadar yüksek ki herkesin halini hatırını soran, gerçekten başarı ve hedefli bir çocuk" şeklinde anlattı.

Sektöre girdiğin zaman profesyonel kısma geçince bu durum seni korkuttu mu?

Alper: Korkutmadı. Zaten babam arkamda. Sıkıntım olduğunda onun yanımda destek olacağını biliyorum. Her şey planlı programlı olduğu için zaten hiçbir karışıklık olmadı. Okuluma da gittim müziğimi de yaptım, setime de gittim. Hepsini severek yaptığım için korkum olmadı.

"Büyük Projelerimiz Var"

"Albümden sonra 6 - 7 ayda bir yeni singlelar yapacağız" diyen Genç Şarkıcı " İngilizce şarkılarımızın da büyük hayranlıkla dinleyenleri var. Hatta yabancı arkadaşlarımıza dinlettiğimizde, 'Türkiye'den de yabancı şarkılar konusunda bu kadar başarılı işler çıkabiliyormuş' deyip, hayranlık duyuyorlar. Ben Türkçe de söylüyorum, İngilizce de, Fransızca da… Ailem Fransızca şarkı söylememi çok istiyor. Aksanımı çok beğeniyorlar. İleride Fransızca şarkı ile beni sevenlerin karşısına çıkmak istiyorum. 

Bu sıralar dinlediğin ilk 5 şarkı desem bana neleri söylersin?

Alper: Daha çok ben Justen Bieber dinliyorum. Yeni çıkardığı albümünü çok dinliyorum bu aralar. Bazen de rap tarzı dinliyorum. Türk isimlerde de çok iyi sanatçılar var. Murat Boz ve Aleyna Tilki'yi seviyorum, beğeniyorum. Ama genellikle yurt dışı çalışmaları örnek alıyorum.

Dizi projesi gelirse albüm ve dizi arasında nasıl bir seçim yaparsın?

Alper: Okulumu aksatmayacak hafta sonu çekimleri olan iyi bir dizi olursa ikisini bir arada yürütülebilirim. Ama ben sanatçı olmak konservatuvar okumak istiyorum.  Dediğim gibi projenin kalitesine bağlı. Ailemle birlikte doğru karar veririz diye düşünüyorum. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin?

Alper: Dinlerken zevk almaları için güzel bir proje hazırladık. Çok çalıştık. Güzel bir albüm yaptık, Elif Hanım. Eğer beğeniyorlarsa beni dinlemeye devam etsinler. Sadece bu albümle var olmayacağım arkasından güzel projelerim olacak. Umarım beni severler ve ileriden gelecek çocuklara örnek olurum. Size de çok teşekkür ederim, çok keyifli bir sohbetti. Herkese sevgilerimi iletiyorum. 

Doğum Tarihi: 9 Temmuz 2004

Burcu: Yengeç

En sevdiği huyu: Azimli olmam

En sevmediği huyu: Zaman zaman kaygılanmak 

Uğurlu sayı: Yok

Uğurlu günü: Cuma

En sevdiği çizgi film: Sünger Bob

En sevdiği renk: Beyaz

En sevdiği söz: Beni sevmeyenler, beni güçlü yapar.

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynep Aydın