MALZEMELER:

• 600 gr hindi göğüs kuşbaşı

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 1 adet orta boy kuru soğan

• 5 diş sarımsak

• 1 adet kapya biber

• 1 orta büyüklükte çorba kasesi çekirdeği çıkarılmış küp doğranmış domates

• PÜRE İÇİN:

• 6 adet patates (haşlanmış)

• 1 adet yumurta

• 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ

• Tuz

• Karabiber

• Kırmızı toz biber

• ÜZERİNE:

• 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:

• Püreyi hazırlamakla işe başlayabiliriz.

• Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve sıcakken tereyağını,tuzunu ve baharatlarını ekleyin.

•Yumurtasını ekleyerek iyice karıştırın.

•Buzdolabına bırakarak soğutun.

•Soğuyan püreden portakal büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak çanak şekli verin ve hindiler pişene kadar tekrar buzdolabına bırakın.

•Şimdi gelelim hindinin hazırlanmasına;bir tavaya hindi etlerini ve zeytinyağını alarak orta ateşte kavurmaya başlayın.

•Kuru soğanı ve sarımsakları küçük doğrayın.

•Yumuşamaya başlayan hindilere soğan ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin.

•Kapya biberi küçük halkalar halinde doğrayarak ekleyin.

•Tuzunu ve baharatlarını ilave edin ve domateslerini ekleyerek pişirmeye bırakın.

•Buzdolabında bekleyen püre çanaklarını yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

•Çanakların içlerini hindilerle doldurun.

• Üzerlerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin.

• 190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

• Arzuya göre domates sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...