Diyetisyen Ayşenur SERVET
Diyetisyen Ayşenur SERVET
Yazarın Makaleleri
YAĞ YAKTIRAN VE TOK TUTAN YİYECEKLER
Siz de ‘Çok az yiyor ama kilo alıyorum' diyorsanız hatalı beslenme yüzünden bu durumda olabilirsiniz. Zayıflamaya ve sağlıklı beslenmeye karar verdikten sonra mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinler:  1)KIRMIZI BİBER: ...
Avokado mucizesi
Avokado aslında domates gibi bir meyve. Ama diğer bütün meyvelerin aksine ağırlıklı olarak şeker değil, sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor. Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden olan avokado son 15...
Hindistan cevizi yağının 5 faydası
Hindistan cevizi yağı , son yılların mucize besini olarak adlandırılan besinlerden birisi. İçeriğindeki yağ asitleri bileşimleri ile sağlık üzerinde olumlu etkilerinden bahsediliyor. Peki araştırmalar ne diyor bakalım… DOYMUŞ YAĞ İÇERİR...
Selülit kabusunuz olmasın
Selülit; deride portakal kabuğu görünümü ve çukurcuklarla seyreden, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümü tanımlayan genel bir kavramdır. Özellikle kadınlarda görülen, sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri altı yağ...
Chia tohumu
Son zamanlarda adından sıkça bahsettiğimiz, bütün zayıflama listelerinde yerini alan chia tohumu neymiş beraber bakalım… Ülkemizde son dönemlerde oldukça popüler hale gelen chia tohumu aslında Azteklerin ve Mayaların milattan önce 3500'li...
Chia tohumu
Son zamanlarda adından sıkça bahsettiğimiz, bütün zayıflama listelerinde yerini alan chia tohumu neymiş beraber bakalım… Ülkemizde son dönemlerde oldukça popüler hale gelen chia tohumu aslında Azteklerin ve Mayaların milattan önce 3500'li...
Sorularla Akdeniz diyeti
Yüzyıllardan beri Akdenize komşu olan ülkelerdeki insanların hem daha uzun hem daha sağlıklı bir yaşam sürdürdükleri bilinmektedir. Bunun nedeninin de bu insanların yaşam tarzlarının ve yeme alışkanlıklarının farklı olduğundan ileri...
Gluten Nedir?
Gluten, başta buğday, çavdar, arpa, yulafta olmak üzere bulunan proteindir. Tek protein olmayıp, iki protein grubunu barındırır. Glüten, hamurun güçlü yapısından sorumlu, buğdayda bulunan proteindir. Glüten proteinleri, ekmek yapımı esnasında...
Greyfurt Zayıflatır mı?
Yıllardır yağ yaktırır, kilo verdirir ümidiyle greyfurt suyu içip durduk. Hatta bazılarımız sabah aç karnına bardak bardak greyfurt suyu içmekten mide rahatsızlıklarına hastalıklarına sebep oldu. Greyfurdun içeriğinde bulunan zengin C...
Nedir bu Kinoa?
Kinoa, anavatanı Güney Amerika olup, yenebilir tohumları için tarımı yapılan Chenopodioideae alt familyasından bitkidir. Tahıllara benzer yönleri olsa da buğdaygillerden değildir, ıspanak ve pancar gibi bitkilere daha yakındır. Son yıllarda...
Gebelik Döneminde Bulantıyı Azaltmanın Yolları
Sabah bulantıları gebeliğin erken dönemlerinde başlar ve oldukça yaygın bir şikayet olduğu için sıklıkla hekimler tarafından çok önemsenmez. Bazen de anne adayları, tedavide kullanılan ilaçların güvenirliğinden endişe duyduklarından,...
Badem Yağı
Son zamanların en çok kullanılan, birçok kişinin kaş veya kirpik çıkarmak için kullandığı yağ işte karşınızda. Ani hava değişimleri dolayısıyla yıpranan ve nemini kaybeden cildinize, yazın güneş, deniz, havuz derken güçsüzleşen...
UHT SÜT MÜ, PASTÖRİZE SÜT MÜ, YOKSA SOKAK SÜTÜ MÜ SAĞLIKLI?
Çocukken boyumuz uzasın diye annelerimizin yatmadan önce her gece bir bardak içirdiği, yetişkinlikte de aman kemik erimesi olmasın diye düzenli olarak içmeye çalıştığımız bir besin maddesi aslında süt. Vücudumuz için bu kadar önemli ve...
LİGHT SÜT MÜ TAM YAĞLI SÜT MÜ? HANGİSİNİ TÜKETMELİ?
Merhaba,  Bu hafta biraz süt ve süt ürünlerine değinmek istedim. Yıllardan beri üzerinde en çok tartışılan konulardan biri süt ve süt ürünleri… Az yağlı mı içsek,yarım yağlı mı içsek, tam yağlı mı içsek yoksa hiç yağsız...
Emzirme döneminde beslenme nasıl olmalıdır?
Emzirme döneminde beslenme, anne sütünün verimliliği ve bebeğinizin gelecekteki sağlığı açısından oldukça önemlidir. Emziren annenin enerji, protein ve kalsiyumdan zengin beslenmesi gerekir.   Ayrıca annenin bu dönemde artan bir sıvı...
Selülit kabusunuz olmasın
Selülit; deride portakal kabuğu görünümü ve çukurcuklarla seyreden, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümü tanımlayan genel bir kavramdır. Özellikle kadınlarda görülen, sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri altı yağ...
'Bütün Hastalıklar Bağırsaktan Başlar'
Ne de güzel söylemiş Hipokrat… Bakteri kelimesi çoğu zaman negatif çağrışım yapar, hastalıklara sebebiyet verdiği düşünülür. Aslında, bağırsak sisteminde bulunan bakterilerin %85'i dost bakterilerdir. Bu dost bakteriler sindirim...
Cilt sağlığımız için nelere dikkat etmeliyiz?
Hepimiz pürüzsüz, kusursuz bir cilt yapısı ile dünyaya geliriz. Bunun değerini çok iyi bilmeli, cildimize ihtiyaç duyduğu gerekli bakımı ve özeni göstermeliyiz. Önemli olan  cilt tipimizi tanıyıp, onun istek ve ihtiyaçlarına göre...
Bölgesel zayıflama diye bir şey gerçekten var mı?
Kadın veya erkek, tüm insanların %80' i vücutlarının çeşitli bölgelerine inatla yerleşen yağlardan şikayetçidir. Tabii ki; sağlıklı dengeli beslenmek, spor yapmak çok önemli. Ancak bazen ne yazık ki sadece diyetle bölgesel incelme...
Yağ yaktıran ve tok tutan yiyecekler
Siz de ‘Çok az yiyor ama kilo alıyorum' diyorsanız hatalı beslenme yüzünden bu durumda olabilirsiniz. Zayıflamaya ve sağlıklı beslenmeye karar verdikten sonra mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinler:  1)KIRMIZI BİBER: ...
10 MADDEDE VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRMANIN YOLLARI
Salgın hastalıklara yaklanmamak yaklandığımızda da daha çabuk iyileşmek için güçlü bir bünyeye ihtiyacımız var. Son günlerde çok sık görülen başta Domuz Gribi olmak üzere, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıklarına...
Yılbaşında beslenme
Tüm zorlukları ve güzellikleriyle 2016'ya veda ederken, hepimiz içimizde 2017 adına küçük umutlar taşıyoruz.. Ülke olarak 2016'nın bize pek iyi gelmediği bir gerçek ne yazık ki.. Dilerim yeni yıl tüm güzellikleri, iyilikleri ve...
BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN BİTKİSEL ÇAYLAR
Yapılan bazı araştırmalarda gerilime bağlı başağrılarında her ne kadar dinlenme, sessizlik ve stresten uzak durma önemli ise de bazı bitki çayları bu önlemlerle birlikte tüketilirse başağrısının şiddettini azaltabileceği gösterildi....
‘BÜTÜN HASTALIKLAR BAĞIRSAKTAN BAŞLAR’
Ne de güzel söylemiş Hipokrat… Bakteri kelimesi çoğu zaman negatif çağrışım yapar, hastalıklara sebebiyet verdiği düşünülür. Aslında, bağırsak sisteminde bulunan bakterilerin %85'i dost bakterilerdir. Bu dost bakteriler sindirim...